4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BİRLİKTE PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA

            çağımızda, çalışma alanlarında, dinamikleri hızla değişiyor. Geçmiş yıllarda,, kişinin kendisinden, yaşça büyük, bir yöneticiyle çalışması, kendisine bağlı çalışanların da ondan yaşça küçük olması beklenirdi. Yani en azından, genel tablo bu şekildeydi.


            Günümüz de ise artık 30 yaşında, CEO ve genel müdür, 25 yaşında takım lideri olmak mümkündür. Tüm sektörlerdeki, genç yöneticiler,  başarılı performa sergilerken, göreve aldıkları işletmeleri ve kurum/kuruluşları da alanlarında söz sahibi yapıyorlar.


             Eskişehir’de de  başarılı genç yöneticiler var. Bu yöneticilerden biri de Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı, Sayın Egemen TEMİZSOY’ dur. Kendisinii Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı,  Başkanı, Sayın Naci ŞAKAR başkanlığında,  bir heyetle, hayırlı olsun ziyaretinde, bulunduk..


              Sayın TEMİZSOY, güler yüzlü, yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, analitik düşüncesi, dinamik yapısı, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetleri İle de dikkat çekti.


              Yönetici olarak, koşulları çok iyi değerlendiriyor.  Yönetimindeki kurumun, icraatında, objektif, berrak, şeffaf, denetlenebilir ve herkesin aleni olacağını, yönetim anlayışındaki temel ilkelerinin de bu yönde olacağını ve yönetim ve icraatlarında, kişi/Kişilere ve kurum/kuruluşlara, karşı da  eşit mesafede duracaklarını söyledi.


               Sayın TEMİZSOY, etkili, verimli, halkın katılımına açık, sorumlu, hesap verebilir ve açık/şeffaf bir kamu yönetimi, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi^ne, hakim kılacaklarını, Kurumun, "Tüm toplumu kucaklayan ve tüm toplumun kucakladığı, ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini, sürekli geliştiren, bir insani yardım kuruluşu olmak." Vizyonunu da kuruma, hakin kılacakarını da vurguladı.


              Sayın ŞAKAR da, Vakıf hakkında, özellikle de Sivirhisar’ ın, kurtuluş Savaşı’ndaki katkıları üzerindeki durduktan sonra “ İstiklal Savaşı’nda, Başkomutan Mustafa Kemal’in ve İsmet Paşa’nın katılımları ile Zaimağa Konağı’nda, savaşa dair çok önemli kararlar alındığını söyledikten sonra “İcracı Vekiller Heyeti’ni (Bakanlar Kurulu’nu) Sivrihisar’a davet eder. 24 Mart 1922’de Zaimağa Konağı’nda Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı.” Dedi.
             Yine Sayın ŞAKAR, “SİVRİHİSAR halkı,  tüm mal varlığını, bir araya getirerek, Türk Ordusu`na, yeni bir uçak alınması için bağış da bulundu.” Dedikten sonra, bağış ile alınan, çift kanatlı Fransız yapımı Bregeue 14-B2 uçağının, "Sivrihisar Tayyaresi" nin maketini de Sayın TEMİZSOY’ a, hediye etti.


               Ayrıca görüşmede, Sayın Naci ŞAKAR, “  Vakfımız, istenilen hedefe ulaşma ve beklentileri gerçekleştirmenin, gururunu yaşamaktadır. Vakfımızın amacı, eğitim bursları yanında, beraberlik içinde,  Sivirhisar’ ın, tarih, kültür varlığı yanında, Sivrihisar’ı, ülke geneli yanında, dünyaya tanıtmaktır” dedi


            Sayın ŞAKAR,  Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfının, “EĞİTİM BURSU”  alanında da  başarı performans izlediğini,. Vakıf, 31 öğrenciyle başlattığı, burs faaliyetinden,  bugün kadar da 1402 öğrenci yaralandığını belittiken sonra”  Burs veren hemşehrilerimiz eğitim sandığımıza, kimin yararlanacağını bilmeden katkıda bulunuyorlar” dedi


           Ziyarette gördükki, Kızılay ve SEV’ in, hedefi,  yardıma ihtiyacı  olan insanlara, ihtiyacı olan yardımı yapmak, maddi ve manevi olarak, destek olmak, var olan imkânları paylaşmak ve  ihtiyaç olması halinde birlikte çalışmaktır.


            Ayrıca her iki kuruluşumuzda, insanların sahip oldukları imkanları, ;ihtiyaç  sahibi olan insanlara, imkanlar ölçüsünde yardım etmesi gerektiğinde, aralarında bölüşmesi, sevinçlerine ve  üzüntülerine ortak olmakta hemfikirdiler..


           Ziyarette bulunulan, Kızılay, hem barışta, hem de savaşta, amacında belirtilen ilkeler doğrultusunda yardım faaliyetleri düzenler, diğer kamu kuruluşları ile işbirliği yapar. Kızılay, her türlü felakette aktif olarak destekleyici çalışmalarda bulunur.


            Bulaşıcı hastalıklara karşı, açılan mücadeleye katılır. Sadece ülke içerisinde değil, başka ülkelerde meydana gelen doğal afetlerde de zarar görenlere yardım elini uzatır. Kızılay sadece felaketlere yardım etmekle değil, proaktif yani önleyici tedbirler alınmasında da sosyal sorumluluk üstlenmektedir.


          Vatandaşların bilgilendirilmesi ve çeşitli eğitimlerle desteklenmesi yanında hükumetlerin belirttiği yerlerde hastahaneler de açmaktadır. Sağlık elamanı özellikle hemşire ve ilk yardım elemanı yetiştirir. Kan bulma hizmetlerini düzenler ve yürütür. Yoksullara yardım eder. Bu alanlarda çalışmak için gönüllü kuruluşlar oluşturur. Gerekli yerlerde aş evleri açarak yoksul ve öksüz çocuklara yardım eder.


         Birlikte yaşamayı,, paylaşmayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı ilke edinen   Eskişehir Kızılay Şubesi ve SEV yöneticilerini kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi