4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

DEVLET VE HALK ADAMI OLMAK

 Devlet adamı,  yüksek feraset sahibi ve liderlik vasıflarına sahiptir. Yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur. Halkın sorunları ile de yakından ilgilenir. Onları sorunlarını dinler. Çözümüne de yardımcı olur. Devleti de layıkıyla temsil eder.


             Ayrıca devlet ve halk adamı, alçak gönüllü, muhasebe ve murakebe insanı, demokratik, adil, vakur ve ciddi, güvenilir, saygın, kucaklayıcı, milli menfaatleri ve milli bekayı her şeyin üstünde tutar.


            Devlet adamı, binlerce insandan sorumlu olduğunu bilip, ona göre düşünür. İcraat yapar. Söylemlerinin ve icraatının da insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir eğitim olduğunu bilir.


          Unutulmaz yöneticiler ise hem çok profesyonel, hem de açık yüreklidir. İşler yolunda gittiğinde, duydukları heyecanı, herkesle paylaşırlar. Çok çalışanları da içtenlikle takdir ederler.


         Manevi zengin, devlet ve halk adamı olmak ise kolay değildir. Çünkü kişi/kişilerin, halk ve devlet adamı olarak manevi zengin olabilmesi için de her şeyden önce, o milletin evladı olduğu hissetmesi, görev yaptığı toplumu, kenti ve insanlarını sevmesi, tavır, davranışları, özellikle de icraatı ile de örnek olması gerekir.
           Günümüzde, manevi zengin, halk ve devlet adamı olan yöneticilerimiz var. Onlar,.devletini, layıkıyla da temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olurlar. Devletin ve halkın olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermezler.


         Ülkemizde, hem devlet adamı, hem de halk adamı olmayı becerebilen, yöneticilerimiz geçmişte oldu. Bugün de var. Gelecekte de olacaktır. Manevi zengin olarak da halkın gönlünde yer edecektir. İcraatları ile de nesilden nesile de örnek olacaklardır.


              Bu insanlarımızdan biri de Eskişehir Valisi, Sayın EROL AYYILDIZ’ dır.


              Sayın AYYILDIZ’ ı,  Salı günü, hayıseve insanımız, Sayın Tayfur BAYAR, SEV Başkanı, Sayın Bekir KALIR, Tema il temsilcisi ve Toprak Su İşleri Bölge müdürlerinden, Sayın Halil GÜNGÖR ve Mali Müşavir Sayın KAYMAZ  ile birlikte ziyaret ederek, “Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi’”nde yapılacak olan yenileme çalışmalarını görüştük.


             Sayın AYYILDIZ,  kapılarını halka açık tutuyor.  Bu tutumu ile de önümüzdeki yıllarda, tüm faaliyetlerin planlanmasında, uygulanmasında ve uygulandıktan sonra da etki ve  sonuçlarının değerlendirilmesinde,  halkın görüşlerini dikakte alacak, kurum /kuruluşların, icratları ile ilgili bilgilerin, halka doğru aktarılması, aktarılırken de kullanılan dilin, hiyerarşik düzene uygunluğunu da sağlayacaktır.


              Nitekim Sayın AYYILDIZYunus Emre Külliyesi ve Türbesi’ nde yapılacak çalışmalara, özellikle de restorasyon ile ilgili önerilere yaklaşımı,  konulara ve mevzuata hakimiyeti ve istekler karşısındaki vakur duruşu ile de dikkat çekti.


               Sayın AYYILDIZ, göreve başlarken de “Yunus Emre, Seyyid Battal Gazi, Şücâeddin Velî gibi, gönül erlerinin mayaladığı ve Türklerin Anadolu’ya, geldikten sonra Osmanlı Devleti’nin temellerinin atıldığı topraklar olması hasebiyle.  Kuruluşun ve Kara ve demir yollarında merkezi bir konumda bulunması ve bu yönüyle,  Kurtuluş Savaşı’mızın,  önemli direnme noktalarından biri olması sebebiyle, milli mücadele şehridir.”    sözleri ile de her Eskişehirliyi, gurulandırmıştı.


               Sayın AYYILDIZ’ la,  her görüşmemizde, bu sözlerini vaatte bırakmayacağı gördük. Yunus Emer ile ilgili önerilerimize, olumlu baktı. Yıllardır gündemde olan Yunus Emre Külliyesi için, yer temin edebileceğini de söylemişti.


              Sayın AYYILDIZ’ ı, ziyaretimizde YUNUS EMRE KÜLTÜR SANAT VE TURİZM VAKFı’ nı da görüşmüştük. Umut verici açıklamalarda da bulunmuştu. Şayet Vakıf aktif duruma getirilirse,  Halk şairi Yunus Emre olmak üzere, Eskişehir bölgesinde, Türk kültür sanat ve tarih dünyasına kazandırdığı şahsiyetler, çeşitli yönleriyle tanıtırken, fikir ve düşüncelerinin, yaygınlığı ve kalıcılığını da sağlayacaktır.


          Yıllardır, taşımalı öğretim dolayısıyla, köylerde kendi kaderine terk edilen, okul binaları’nın, korunmasını, köşemizde sürekli yer verdik.. Ziyarette bulunduğumuz illerde, ulaşabildiğimiz ilgililere, hatta TBMM’deki milletvekillerine, Eskişehir’de, görev alan Valilere, ulaşabildiğimiz kaymakamlara ve Milli Eğitim Müdürlerine de durum ilettik.  Ancak arzu ettiğimiz sonuç alamadık.


              Bu durumu,  Valimiz Sayın EROL AYYILDIZ’ da ilettik. Gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Hatta bakımını yapmak kaydıyla,  STK’ lara Kurum/kuruluşlara, muhtarlıklar gibi, kuruluşlara da verilecileceğini de söylemişti.


           Sayın AYYILDIZ, Eskişehir’ in,  “KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunları, hakkına bilgi sahibidir. Bu sorunları, çözebilecek, bilgi, deneyim ve tecrübeye de sahiptir. 


            Ayrıca fikirleri ile genç düşünen, risk alan, esnek, dinamik, duygusal ve benzer meziyetlere sahip bir yöneticimizdir. Ayrıca çağımızın, önemi kavramları olan, “ TOPLUM KATILIMI” , "ORTAK AKIL", "ORTAK PAYDA " ve "TAKIM RUHU" gibi kavramlara, ictraatlarından sürekli yer veriyor.


              Sayın AYYILDIZ’ la birlikte, valilik,  Eskişehir’le,  ilgili her türlü sorunun  görüşüldüğü, tartışıldığı  ve çözümler üretip, hayata geçirildiği ve yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirilmiştir.


              Kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan, “yalın yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor. Bu davranışı ve gerçekleştirdiği icraatı ile de halk tarafından, seviliyor, en önemlisi de icraatları ve halkla ilişkileri, açısından da diğer yöneticilere de örnek oluyor.


                 Sayın Erol AYYILDIZ’ ı, kutluyoruz…


 


 


 


 


 


      .


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi