4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KALİTE VE TEKNOLOJİ ODAKLI HASTANE

    Günümüzde, hastanelerde, verimliliğin iyileştirilmesinde ileri teknolojiden yararlanma, zaman yönetimi, nitelikli personel istihdamı, katılımcı yönetim felsefesi ve etkin maliyet yönetimi ve "HASTA MEMNUNİYETİ",  hijyen ve temizliği, doktorların tutum ve davranışları ve hastanenin, tıbbi-teknik donanımı en önemli unsurlardır.
             Ülkemizde,  kalite ve tıp teknoloji odaklı ve arzu edilen boyutta, sağlık hizmeti veren hastanelerimiz vardır. Bu hastanelerimizden biri de Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ dir.
              Yunus Emre Devlet hastanesi, Baştabibi Sayın Uzman Dr. Mustafa KARAGÜLLE ile Salı günü hastane ve sağlık sektörü, özellikle de tıp literatürü, üzerinde konuşma fırsatı bulduk.  Sohbet süresince, hastane ve tıp konularına, hâkimiyeti ile dikkat çekti..
              Sayın uzman Dr. KARAGÜLLE, tecrübeli, bilgili, konulara yatkınlığı ve yakınlığı ile örnek bir doktor ve yöneticidir. İkinci defa görevlendirilmesi ise hastane ve halkımız açısından bir şans oldu. 
              Ayrıca faktörler, ne kadar değişse de değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir. İçinde bulunduğu koşulları, çok iyi değerlendiriyor. Olup bitenleri de çok iyi görüyor..
                 Yunus Emre Devlet Hastanesi, teknoloji-tıbbi-teknik odaklıdır. Hastanede, yanık Ünitesi, Koroner anjiyografi, Girişimsel anjiyografi, Radyoterapi Sintigrafi, Pet-ct, Kardiyo Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi, Spor Hekimliği, Hiperbarik oksijen tedavi merkezi, PUVA hizmeti cildiye hastalıklarında kullanılıyor. Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi ve Palyatif Bakım Merkezi mevcuttur.
              Ayrıca MR, PET-CT, Sintgrafi, Radyoterapi, Tomografi gibi, yüksek maliyetli tıbbi cihazlarla hastalara hizmet vermektedir. Her yıl tıbbi cihaz ve teçhizatın sayısı artmaktadır.
            Hastanede, Açık Kalp Ameliyatı - Koroner Bypass’ da yapılmaktadır. Uyku laboratuvarı, Eskişehir’ de, ilk kez Yunus Emre Devlet Hastanesinde kurulmuş ve 2010 yılından, bu yana hizmet vermektedir.
            Uyku Laboratuvarında, 9 yatak kapasitelidir. Yıllık ortalama 2400 kişi, uyku laboratuvarında, uyku apsesi ve diğer testlerle teşhis edilmekte ve uygun tedavi önerilmektedir..
            Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesinde, kurulan “Yara Bakım Kliniği’nin, Türkiye’nin, en büyük, Avrupa’nın sayılı kliniklerinden birdir.
             Yunus Emre Devlet Hastanesi’ nin, 800 yataklı yeni binası, 2018 yılında, hayata geçen Yeni bina, ,200 yatak kadın ve çocuk hastalıkları bölümlerinden oluşmaktadır.
              Hastanede; 152 adet poliklinik,74 adet acil müşahede yatağı,20 adet ameliyathane, 2 adet doğum salonu, 8 adet SDL (sancı doğum lohusa) odası, 5 adet LDRP (doğum yatağına dönüşebilen özel yataklı) oda  59 adet genel yoğun bakım yatağı, 32 adet küvöz, 25 adet diyaliz yatağı, 150 adet tek yataklı oda, 236 adet çift yataklı oda, 8 yataklı mahkum servisi olarak 25 farklı yataklı klinik yer almaktadır.

            Radyoterapi merkezi, Nükleer tıp merkezi ve KETEM Ünitesi bulunmaktadır. Hastanede yatak başına 154,95 m2 alan düşmektedir.  Ayrıca, 686 araçlık 13.944 m2 kapalı otopark, 384 araçlık 9.600 m2 açık otoparka sahiptir.
           Rahatsızlığım dolayısıyla hastane çalışmalarını yakından izledik. Sayın Dr KARAGÜLLE ve ekibi, hastanede,  hasta, hasta yakınları ve çalışanların memnuniyetini sağlamak, hasta ve yakınlarının  haklarını korumak, tedavinin, her aşamasında bilgilendirmek ve eğitmek, teknolojik yenilikleri, bilimsel ve yönetsel gelişmeleri, sürekli takip ederek, hastaların hizmetine sunmak için, ciddi bir gayret  gösteriyorlar.
               Yunus Emre Devlet Hastanesi’ nde, gayret gösteren, hastaların da memnun olduğu ve işinin ehli olan doktorlarımızdan biri de Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon alanında hizmet veren Sayın Uzm. Dr. Yavuz Selim PEHLİVAN’ dır.
            Sayın Uzm. Dr. Yavuz Selim PEHLİVAN, hastalara karşı davranışı, güler yüzü, hasta ve yakınları ile olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir. Hastalarının, BİYO-PSİKO- SOSYAL yönden sağlıklarını, en iyi şekilde değerlendiriyor, tanı teşhis ve tedavi de gerekli özeni de gösteriyor. Bugüne kadar da onlarca hastayı, tedavi etmiş. Sağlığına kavuşturmuştur.
               Yunus Emre Devlet Hastanesi personeli,  hasta haklarına saygılı, sorumluluklarının bilincinde,  eğitimli ve deneyimli uzman kadrosuyla, hizmet vermektedir. Hastanede, profesyonellik, sorumluluk, takım çalışması, ortak payda, ortak akıl ve işe bağlılık, tüm icraatına hâkimdir.  
             Özellikle de hasta doktor ilişkisi ve kurumda çalışan personel arasında, karşılıklı saygı, güven, nezaket, şefkat, duygudaşlık, örnek teşkil edecek niteliktedir. Hizmet içi eğitim, Tıbbi ve ekolojik gelişmelere uygun, hizmet anlayışı, kalitenin geliştirilmesi, sürekli, kalıcı ve sonuç alıcı bir şekilde sürekli gündemindedir.
          Yunus Emre Devlet Hastanesi’ nde, hastanın sadece biyolojik yapısı değil, sosyal bir varlık olması nedeniyle, ailesi, sosyal çevresi, iş koşulları gibi diğer psikolojik, sosyal ve ekonomik durumları da dikkate alınıyor.
        Sayın Uzm. Dr. KARAGÜLLE,  evrensel değerlerin ve toplum vicdanın, insanların sağlık hizmetlerine, eşit şartlarda ulaşmasını gerektirdiğini, tıbbı hizmetleri, kişiler arasında, herhangi bir ayrım yapmadan, hizmet sunmak,  beden ve ruh sağlığını korumak ve iyileştirmek, acılarını dindirmek ve rahatlatmak, öncelikli görevleri olduğunu sıkça vurgular
           Sayın Uzm. Dr. Mustafa KARAGÜLLE’ ye, hasta ve yakınları, hiçbir ayrıcalık olmadan, “yalın yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor. Bu davranışı ve gerçekleştirdiği icraatı ile de hasta ve hasta yakınları tarafından, seviliyor, en önemlisi de icraatları ve halkla ilişkileri, açısından da diğer yöneticilere de örnek oluyor.
          Sayın Mustafa KARAGÜLLE ve ekibini kutluyorruz…



     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi