4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı,1989 yılından itibaren, Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Peygamberimizin doğum gününü (miladi 20 Nisan) ihtiva eden haftayı (14-20 Nisan), Hazret-i Peygamberi ve O'nun insanlığa takdim ettiği değerleri halkımıza, tanıtmak amacıyla "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlamaya başlamıştır.
Kutlu Doğum Haftası içerisinde, insanı insan yapan bütün güzelliklerinin odak noktasında olan Alemlere Rahmet olarak gönderilen Rahmet, Şefkat Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)'in o eşsiz ahlakı anlatılır, hayatı aktarılır. Çünkü Onun hayatıyla aydınlanmak dünya ve ahret mutluluğunun anahtarıdır.
KUTLU DOĞUM HAFTASI' nda, Peygamberimiz tanıyacak ve tanıtacağız. Çünkü Peygamberimiz, sadece dinin tebliği için, vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, hangi prensipleri yerine getirirsek kendimizin, toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber, Rabbimizin razı olacağı bir hayatı, O'nun hayatından örnek alarak yaşayacağız.
Peygamberimiz, sosyal hayatta insanları aldatacak, hiçbir hataya bulaşmamıştı. Bu sebeple kul hakkı ortaya çıkaracak ve insanların razı olmayacağı fiiliyatları, Hz. Peygamberimizin hayatında, asla bulamayız. O hiç yalan söylememiş, emanete asla riayetsizlik göstermemiş, insanların mallarını asla gasp etmemiş, haksız kazanç, asla elde etmemiş, haksız yere bir cana kıymamıştır.
Peygamberimizin, ahlakı her yönden bütün insanlar için, en güzel örnek olabilecek bir hususa sahip idi. Kim hangi işle uğraşırsa uğraşsın, işiyle ilgili en güzel ahlaki kaideleri hep O'nda bulacaktır. Hayatın her safhasında, karşılaşılabilecek sıkıntıların giderilmesinde en güzel çareler Hz. Peygamber (s.a.s.) Efendimizin, o eşsiz ahlakında saklıdır.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, dinî ve kültürel hayatımıza canlılık ve ayrı bir mana getirdi. Ülkemiz ve İlimizde, beklenen bir kültür faaliyeti, güzel bir geleneği oldu. Birlik ve beraberliğimize de önemli katkıda bulundu. Ancak diyanet, her yıl bu haftada tek bir konuyu işlemektedir.
Oysa Kutlu Doğum Haftasında, her Müslüman'ın hedefi, Hz. Peygamberi anmak ve anlamak olmalıdır. Hz. Peygamberin örnek şahsiyeti ve ahlakını, bugünkü ve gelecek nesillere benimsemek, sevdirmek, onun insanlığın, huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı, güncelleştirerek, hayatımıza yansıtmak, onun ahlakını ve çizgisini davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapabilmek olmalıdır. Bu aynı zamanda, her Müslüman için, bir görev ve ödev olduğu kadar bir haktır da.
Peygamberimiz, Kuran'ın adeta yaşayan bir örneğidir. Kuran, bizleri, onu örnek almaya çağırır. Ayrıca Kutlu Doğum Haftası'nda, Peygamberimiz anmaktan asıl gaye, onun cihanşümul olan nübüvvet ve risaletini, yüksek ahlakını, anmak ve sünnetine uyma azmini tazelemektir. Nesillere, onun hayatı ile ilgili bilgi vererek, onu sevdirmeye çalışmaktır. Çünkü onu sevmek imandandır, hatta imanın ta kendisidir.
Kutlu Doğum Haftası'nda, Peygamberimizin dünyayı teşriflerini anarken, onun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel mesajı anlamaya ve bütün bunları özünde barındırdığı dinamizmi içinde, çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı, bir kez daha fark edilecektir.
Peygamberimizi sevmek demek, onun sünnetine uymak ve hayatını örnek almaktır.. Bu hususta da Allah'ın Resulü,"Sünnetimi ihya eden, beni sevmiş demektir. Beni seven ise cennette benimle beraberdir" buyurmuştur.
Her yıl yapılmakta olan ve geleneksel hale de gelen, "Kutlu Doğum Haftası" Peygamberimizi, "TANITMAK" ve "TANIMAK" için önemli bir fırsattır.
Peygamberimizi tanımak için, Allah Resulü' nü, tanıtan kitaplar okunmalıdır. Okunanların kalıcı olması için de, öğrenilen bilgiler, başta aile fertleri olmak üzere, diğer insanlara da aktarılmalıdır.
Bu yıl, Kutlu Doğum Haftası, merkez ilçe ve ilçelerde, zengin bir programla kutlanıyor. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığının teması, " HZ PEYGAMBERİ VE BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKI" dır. Bu tema, hafta boyunca bu işlenecektir.
Etkinliklere, katkıda bulunulmalı ve iştirak edilmeli, Peygamberimiz, anlatan video kasetleri veya film CD'leri, ev halkı ile beraber izlenmelidir. Yine Peygamberimizin hayatı ile ilgili bilgileri içeren, kitaplar okunmalıdır..
Kutlu doğum haftası' nda, peygamberimizi tanımanın en güzel yollarının başında, bize müjdelediği Kur'an-ı Kerim'i okumak gelir. Çünkü Allah ve Resulünün,ahlakı, Kur'an ahlakıdır. Peygamberimizin ahlakı, her yönden bütün insanlar için en güzel örnektir. O nedenle de her insan,en güzel ahlaki kaideleri, hep Allah'ın resulünde bulacaktır.
Ne mutlu, Allah ve Resulu Hazreti Muhammed'i, tanıyan ve tanıtanlara...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi