4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

MANEVİ ZENGİNLER UNUTULMAZ

        Toplumda, manevi zengin ve halk adamı olmak, kolay değildir. Kişi/kişilerin,  halk adamı, özellikle de manevi zengin olabilmesi için de her şeyden önce, o milletin evladı olduğu hissetmesi, bulunduğu, kenti ve insanlarını sevmesi, tavır, davranışları ve icraatı ile de örnek olması gerekir.
             Ayrıca dünyada, bir insan için, kalıcı olan, başarılı icraatı ve eserlerdir. Her başarılı icraat ve eser, manevi zenginliktir. Dünya da kalıcı olan da  maddi zenginlik değil, manevi zenginliktir.
           Çünkü bugüne kadar, Türk toplumunda,  büyük servete sahip insanlar oldu. Ancak hiçbiri manevi zengin olan, insanlar gibi, toplumlarda kalıcı olmadı.
            Manevi bakımdan zengin olan insanlarımız, ülkemizin ve kentlerin de en büyük zenginliğidir. Çünkü günümüzde, üretimin ve hizmetin, en önemli faktörü, bilgi ve beyin gücüdür.
            Ayrıca yaşamda, insan ve toplum için, önemli ve hayati kavramlar vardır. İnsanlık, bu kavramlar sayesine gelişir ve ilerler. Bu kavramları benimseyen insanlar için, para ve maddi değerin,  hiç önemi yoktur,
            Bu insanlarımız, karşılık beklemeden, ilgi duydukları alanlarda, başarılı olmak ve hizmet etmek için, gayret gösterir, her türlü fedakârlıkta da bulunurlar.
                Eskişehir’ de, manevi zengin olan ve bu bilinçte olan ve sosyal sorumluluk alan, gönüllü İnsanlarımız vardır. Bu insanlarımızdan biri de  Sayın H. İbrahim SARIKAYA’dır.  Kendisi engelli yazar, iş adamı. 1966, Eskişehir doğumlu olup,. % 55 görme engelli evli ve iki çocuk babasıdır.
             Sayın SARIKAYA, % 55 görme engelli olmasına rağmen, duygularını, yeteneklerini, değerlerini, arzularını, limitlerini, farkındalıklarını bilir. Kendini olduğu gibi, kabul eder,  kendiyle de barışıktır.
             Kendine güvenir, diğer insanlara da güvenmeyi bilir. Özgüven eksikliğine dayalı kuşkuculuk, güvensizlik, duygularını yenmiştir. Sosyaldir, yaşamındaki odak noktası, sevgi ve saygıdır.
           Sayın SARIKAYA; bedensel, ruhsal ve manevi yaşam arasındaki dengeyi kurmuştur. Duygularını bastırmaz.. Heyecan, korku, hüzün ve sevinç gerektiği gibi yaşar. sen, ben değil, biz olabilmeyi özümsemiştir.
          Tutarlı ve kişisel bütünlük içindedir. Gerçeğe saygılı olup, ilke ve değerleriyle uyumlu çözüm için, uygarca tartışmasını bilir. Yani özü sözü birdir. karamsar değil, umut ve iyimserlik doludur, kaderci değildir, yaşamının sorumluluğunu alabilen bir insandır.
              Sayın SARIKAYA, engelli insnalarımız için bir örnek insandır..Yüzde 55 görme engelli olmasına rağmen, kendini olduğu gibi kabul eder.. Kendisini kimseyle mukayese etmez. Alçak gönüllüdür. Eleştiriye karşı hoşgörülüdür. Her olayda suçlamak yerine sorumluluk alır.
               Sayın SARIKAYA, çeşitli özel sektör ve kuruluşlarında yöneticilik yaptı. Halen ticaret ile uğraşmaktadır. Sivil toplum örgütleri ve birçok engelliler, adına faaliyet gösteren derneklerde görevler aldı,
              Çeşitli birimlerde, idarecilik yaptı. Toplam kalite yönetimi, yeniden yapılandırma ve organizasyon, karar verme teknikleri konularında uzmandır.
              Sosyal sorumluluk projeleri ve engelliler alanında, uzun yıllar yerli ve ulusal gazetelerde,  köşe yazarlığı, dergilerde, çok sayıda makale yayınlayıp, uluslararası seminerlerde tebliğler sundu.
   Halkla ilişkiler, Beden dili, İnsan psikolojisi, kişisel gelişim yönetim ve iletişim konularında eğitimler aldı.
              . Bu alanlarda, yurt dışı da dâhil olmak üzere birçok üniversite ve platformda 300’ü aşkın seminer verdi. Hâlen bu konularda iş ve yönetim ile kişisel gelişim konularında Türk ve yabancı birçok kuruluşa, eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir
               2004 Yerel seçimlerde Eskişehir tarihin de ilk kez Tepebaşı Belediyesinde Engelli meclis üyesi olarak seçildi.
                 Tepebaşı Belediyesinde,5 yıl belediye meclis üyeliği, Engelliler Kor. Mrk. ve Engelliler Platformu Kurucu Başkanlığı, plan ve bütçe komisyonu, sağlık sosyal işler komisyonu, kıymet takdir komisyonu ve en son encümen üyeliği, başkan vekilliği yaptı.
                    2005 yılında ise Odun pazarı Belediyesi Engelliler Meclis kurucu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
                Türkiye’de, ilk kez 2009 yılında,“Engelsizsiniz, Asla Vazgeçme,” “Engelliler ve Siyaset”, “İslam’ın Engelliye Bakışı”, “Meşhur Engelliler” gibi farklı isimlerde yayınlanmış 35 adet eseri, yurt içi ve yurt dışında 150’nin üzerinde makale ve tebliği vardır.
                Sayın H. İbrahim SARIKAYA, Engellilerin hamisidir. Ona göre engelli olmak insanlarımız için bir eksiklik ve kusur olmadığı gibi, sağlıklı olmak da bir üstünlük sebebi değildir. Önemli olan insan olmaktır. Engelli olmak da başarı için engel değildir.
                 Sayın H. İbrahim SARIKAYA, yaşamı boyunca, engellilerin engellerini kaldırmak, hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak için çalışıyor. Başarılı yaşamı ile de tüm engellilere örnek oluyor.
                Ayrıca Sayın H.İbrahim SARIKAYA, örnek bir gönüllüdür.  Onun için gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılmaktır. Sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeksizin, bilgisini, zamanını ve kaynaklarını, kendi özgür iradesiyle, toplum, özellikle de engellilerin sorunlarının çözümü, refah ve mutluluğu  doğrultusunda kullanır. Her türlü fedakârlığı da yapar.
               Sayın H. İbrahim SARIKAYA’ yı kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi