4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTE

    Üniversiteler, toplumda önemli ve saygın bir yere sahiptir. Toplumsal gelişimin ve kalkınmanın da merkezindedirler.
              Üniversiteler, yöresel, bölgesel ve küresel olarak, toplumların, sosyal ve ekonomik refahı için, yaşamsal bilgiyi yaratır, korur ve yayarlar, Toplumun geleceğine yön vermede de önemli bir etkiye sahip olmaktadırlar.
             Üniversiteler, toplumsal gelişimin ve kalkınmanın da merkezleridir.
             Anadolu Üniversitesi Rektörü, Sayın Prof. Fuat ERDAL’ ı, geçen hafta Perşembe günü ziyarette, üniversitelerin,  evren, ülke, toplum ve bireyler için, ne kadar önemli olduğuna, bir kez daha tanık olduk.
             Sayın Prof. Dr. ERDAL, güler yüzü sade, duru, pak konuşması ile moral vericiydi.. Davranışı, iletişimi, konulara hâkimiyeti ile de dikkat çekti.
              Ayrıca alçak gönüllü, muhasebe ve murakabe insanı, demokratik, adil, vakur ve ciddi, güvenilir, saygın, milli menfaatleri ve milli bekayı, her şeyin üstünde tutan bir yönetici olarak gördük.
             Sayın Prof. Dr. ERDAL’ ın, görevli olduğu Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de ise Anadolu Üniversitesine dönüştü.
              Anadolu Üniversitesi, öğrenci odaklı bir üniversite konseptiyle faaliyetlerini yürütüyor.. Öğrencilerin, her birini danışman olarak değerlendiriyor. Onlarla geliştirdiği, verimli iletişim sayesinde, en iyi eğitimi almaları için, her türlü fedakârlık yapılıyor
           Anadolu Üniversitesi, yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
             Üniversitenin, öncelikli hedefleri, bilim ve teknolojide öncü olmak, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşlar ile güçlü bir işbirliği ve iletişim ağı kurmak. Yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir, kampüs yaratmak:  Bölgenin, ekonomik,
sosyal ve kültürel yaşamına, katkıda bulunmak: Finansal yapıyı, güçlendirmektir.
            Avrupa Birliği’nin seçilmiş kentlerinin (Türkiye-Polonya-Slovenya-İtalya) yeşil alanları ve bisiklet yollarının sunulduğu, ekonomik ve sosyal etkilerinin tartışmaya açıldığı özel oturumda, gerek Anadolu Üniversitesi, gerekse Eskişehir’de yer alan yeşil yollar ve bisiklet yolları örnek olarak gösterildi.
              Bilim, kültür, aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen, Eskişehir’in merkezinde, yer alan kampüs 3’ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 3 Meslek Yüksekokulu 5 Enstitü (4’ü yüksek lisans ve doktora düzeyi) ve 25 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.
    Bugün, uzaktan öğretim yapan, üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır.
    Anadolu Üniversitesi, çağımızın kavramları olan şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesine uygun hareket eder. Güçlü bir mali yapıya sahiptir.  Hakkaniyet ve Liyakate önem veren, çalışanlarına karşı, adil ve ayrım yapmayan, çeşitliliğe saygı duyan, değişimi zorlayan ve katma değer üreten bir üniversite olarak dikkat çeker.
           Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.
         Anadolu Üniversitesi’ nin,12.330 m2 alana yayılmış olan merkez kütüphanede, öğrenciler, kendi çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir.
         Ayrıca Öğrenciler, kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarında kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilmektedir.
        Kampüste bulunan, yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda, her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.
         Anadolu üniversitesi, yıllardır başarılı performans sergiliyor Nitekim Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından düzenlenen “2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri” töreninde Türkiye genelinde 114 üniversiteden 1074 başvurunun yapıldığı, değerlendirme sonuçlarında ise 84 üniversiteye toplam 384 bayrağın verildiği ödül töreninde  Anadolu Üniversitesi, bu sene de pek çok dalda bayrak ve ödül sahibi oldu.
             Anadolu Üniversitesi, evrensel bilime, teknolojiye ve insanlığa katkıda bulunacak artı değerler oluşturmak, vizyonu ile hareket ediyor. Üniversite-sanayi işbirliğini, en üst düzeye çıkararak, ileri teknoloji kullanan veya üreten şirketlerin oluşumunu ve destekliyor.
             Ayrıca Anadolu üniversitesi, öğrencilere, rehberlik ederek, akademik disiplin ve geniş bir dünya görüşü kazandırıyor. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet faaliyetlerinde kendini sürekli geliştiriyor.  Kuruluşundan bu    yana da  etkili bir eğitim kurumu olarak da  geliştirdiği projeleri ve uygulamaları ile de örnek oluyor..
        Sayın Prof. Dr. Fuat ERRDAL rehberliğinde, Anadolu Üniversitesi,  birimlerde, sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip, hayata geçiren, en önemlisi de Üniversiteyi, yaşamaya, değer, anlamlı, bir ortam haline getirmek için, her türlü fedakârlığı yapıyor.
    Anadolu Üniversitesi, bilimsellik ve araştırma odaklıdır. Bilimsel bilginin üretimi, kullanımı, aktarımı ve yaygınlaştırılmasında, zengin araştırma kültürü ve altyapıya da sahiptir.
     Anadolu üniversitesi’ nde, yenilikçilik, buluşçuluk ve etik ve evrensel değerlere uyum, girişimcilik, kalite ve toplumsal duyarlılık ilkeleri arasındadır.
    Anadolu Üniversitesi, eğitim-öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi, yapılandırılması ve iyileştirilmesi çalışmaları yanında,  öğrencilerin, istek, talep ve ihtiyaçlarını merkeze alan bir bakış açısı ile de öğrenci odaklıdır.
             Rektör Sayın Prof. Dr.Fuat ERDAL ve ekibini kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi