ÖZGE'NİN 2020 YILI KARNESİ


Bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz.


Bu yıl diğerlerinden farklı…


üst üste yaşanan felaketler ve özellikle Mart ayıyla birlikte COVİD-19 salgınının ülkemizde görülmeye başlaması 2020 yılını diğer yıllardan ayırdı.


Biz gazeteciler de gündemi an ve an takip ettik.


öte yandan başka kimlerin gündemi an be an takip ettiğini de takip ettik.


Bizden kaçar mı?


çünkü asıl böyle kritik ve zor dönemlerde ortaya çıkması gereken sivil toplum kuruluşlarından kimileri salgın süresince derin bir uykuya dalıp olana bitene gözlerini kapamayı tercih ederken, kimi STK’lar ise süreç boyunca gündemi an be an izleyerek,  taleplerini cesurca haykırarak gönlümüzü fethetmeyi başardı.


15 Mart tarihinden bu yana gözlem yaparak, “özge’nin 2020 yılı karnesi” adı altında yılın en’lerini seçmeye karar verdim.


Tamamıyla objektif ve tarafsız bir şekilde bu listeyi çıkardım.


Sürecin en baş aktörlerini oluşturan ve adeta kahramanlık örneği de sergileyen sağlık çalışanlarımızı 15 Mart tarihinden bu yana gerçek anlamda temsil eden sendika Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) oldu. Yılın sağlık sendikası SES derken nedenini de kısaca şöyle açıklıyorum. Mart ayından bu yana alanlardan inmeyen, her türlü etkileşim ve toplantıyla sağlık emekçilerinin sorunlarını an be an gündemde tutan sağlık sendikasıydı. Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak öncülüğünde sorunlar ve talepler sürekli haykırıldı, kamuoyu aydınlatıldı. özellikle salgının ilk aylarında her gün yapılan basın açıklamaları da sürece verdikleri önemin ciddi göstergesiydi. Kendilerine alkışlarla 10 üzerinden 10 veriyorum.


Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman’ı da “yılın cesur” sendikacısı seçmek istiyorum. Biliyorsunuz Türk Sağlık Sen milliyetçi vatandaşlarımızın ağırlıkta olduğu bir sendika… Son yıllarda hükümetle yapılan ittifak nedeniyle iktidara da yakınlığı arttı diyebiliriz. Ancak Kararman gündemine ittifakı değil de sağlık çalışanlarının sorunlarını aldı. Bazen öyle çıkışlar yaptı ki, iktidara rest çekti ki  “Vay be” demekten kendimizi alamadık. Kendisine de 10 üzerinden 10 veriyorum.


Eğitimde yılın sendikası “Eğitim Sen” diyorum. Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, salgın süresince eğitim emekçilerinin sorunlarını birebir yakından takip etti. Bu tehlikeli ve zor sürece rağmen okul gezilerine devam ederek üyelerinin yanında oldu. Sık sık yaptığı basın açıklamalarıyla eğitim alanında yaşanan sorunları objektif ve cesur bir şekilde kamuoyuna sundu, basınla ilişkileri iyi tuttu. O yüzden kendisine alkışlarla 10 üzerinden 10 veriyorum.


Yılın siyasi partisi “İYİ PARTİ” diyorum. Pandemi süresince gündemi çok güzel takip ettiler.  İl Başkanı Mehmet Ektaş, gazetecilerle ilişkisini iyi tuttu, süreçle ilgili yorumlarını aktardı. Kendisini tebrik ediyorum. Bir 10 puan da İYİ Parti’ye gönderiyorum.


Yılın milletvekili  “Utku çakırözer…” özellikle iktidar milletvekilleri pandemi süresince ortalıkta görünmezken çakırözer,  umutla vatandaşın sorunlarını meclise taşıdı. Bir alkışı hak ediyor. 10 puanı da…


Yılın esnaf temsilcileri ise Bahar Bilen ve Ali Sefa Şen oldu. Esnafın sorunlarını maalesef ki onlardan dinledik. Ama iyiki de dinledik. Ya onlar da olmasaydı, herkes esnafı güllük gülistanlık sanardı öyle değil mi? Yakalayın 10 puanı…


Yılın “bilim insanı” Prof. Dr. Gaye Usluer bana kalırsa… Eskişehir için şans olan Usluer, pandemi süresince özellikle COVİD-19 salgını ve aşı ile ilgili bilimsel bilgilerini sık sık basın aracılığıyla ve sosyal medya hesaplarından paylaştı. Eskişehir halkında güven oluşturdu.


özellikle yardımlaşma ve dayanışmanın daha çok önem kazandığı şu süreçte gerçekleştirdiği yardım kampanyalarıyla halka en çok dokunan muhtar ise İstiklal Mahalle Muhtarı Hüseyin Alparslan oldu. Mahallesinde bulunan ihtiyaç sahipleri için elinden geleni yaptı, yüzlerini güldürdü, güven verdi, samimiydi. Darısı diğer muhtarların başına diyerek yılın muhtarı seçiyorum.


2020 yılı örnekleri daha da çoğaltılabilir…  Hepsine teker teker sundukları katkılar için teşekkür etmeyi borç biliyorum. Mücadeleniz ve dayanışmanız örnek olmalı, şehrin tüm kalbine yayılmalı. İyiki varsınız!


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özge Zaim Arşivi