4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SEV' İN ESO'YU ZİYARETİ

 Günümüzde, verimli diyaloğ, iyi bir ilişkinin temelidir. Çünkü insanların ve STK’ların, en fazla yakındığı konuların başında, iyi iletişim kuramamak gelir. İletişim çok katmanlı ve kapsamlı bir olgudur. İki insan ve STK’lar arasında, sözlü veya sözsüz bilgi, alma ve verme, yanında icraatları ile ilgili bilgi edinme, her iki kesin açısından önemlidir.


            Yine günümüzde, sorunların değerlendirilmesinde ve çözüm aranmasında, diyalog önemli bir yer tutar; sosyal barışa ve tarafların işbirliğine, sayısız katkı verir. Çağımızda sosyal diyalog önemli bir uygulama olarak benimsenmiş, ortak akıl olarak görülmektedir. 


            Sosyal diyalog, genelde ulusal düzeyde cereyan etmekle birlikte, yerel, bölgesel ve uluslararası  hatta STK’ lar arasında, sosyal diyaloğ vardır. Olmalıdır da. Her trülü diyaloğ  düzeyi  toplumların, tarihi köklerine bağlı, sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel vs. değişik faktörlerin etkisi altında gelişmektedir.


            Eskişehir, demografik yapısı ile diyaloğ ve sivil toplum örgütlenmesine, en müsait illerden birisidir. Ayrıca da toplumlarda, gerek bireysel, gerekse toplumsal, hatta evrensel sorunların çözümü, toplumların bünyelerindeki sivil örgütleri eşdeğerdir.


            Ancak Sivil Toplum Örgütlerinin güçlenmesi, yapacağı diyaloğlar ve icraatlarla orantılıdır.  Özellikle de toplumdaki kesimler ve üyelerine yönelik hizmetler, hem örgüte güveni artıracak, hem de yeni üyelerin katılımını hızlandıracaktır.


             Eskişehir de, diyaloğu ön planda tutan ve sorunlarının çözümünde, işbirliği yapan sivil toplum örgütlerimiz vardır. Bu örgülerimizden ikisi de Eskişehir Sanayi Odası ve Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’dir.


            Salı günü  Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Sayın Bekir KALIR ve ekibi, ESO Başkanı, Sayın Celelattin KESİKBAŞ’ ı, ziyaret ettiler.


           ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve SEV Başkanı, Sayın KALIR, , sohbet süresince, eleştirilerinde, spesifik oldular. Olaylar ve sorunlara pozitif yaklaştılar, alanları ile ilgili ile görüşlerini paylaştılar.


         Ayrıca her iki yönetici de bir yöneticide, sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu gördük.
            Her iki yöneticimizi de, maddi ve manevi değerlere, önem veren bir yöneciler olarak gördük.  Ülke ve alanları ile ilgili sorunları, hakkındaki görüş ve düşüncelerinde, buna tanık olduk. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söylemlerinde hissettirdiler.
            Ziyarette, ESO Başkanımız, Sayın Celalettin KESİKBAŞ, Sivrihisar İlçesinden övgü ile bahsederken,  Sivrihisar’  a, yaptığı ziyaret sonrası,” Bugün günlerden, SİVRİHİSAR. gidin görün. Tarihi, içinize çekin. Tam bir gün doya doya Sivrihisar’ı yaşayın. Anlatın. Fotoğraflayın. Bütün dünya tanısıın. “ paylaşımı da hatırlattı.


           ESO Başkanımız, Sayın KESİKBAŞ, bu görüşleri ve sivrihisarla ilgili düşünceleri, ile de gerçek bir Sivrihisarlıdır. Çünkü Sivrihisarlı olmak, Sivrihisar’ da doğmak değildir. Bir insan, Sivrihisar için, bir fikir, bir düşünce akımı, bir model, bir iş,  üretiyor, her alanda da Sivrihisar’ ı da başarıyla temsil ediyorsa, Sivrihisarlı olmanın, o hazzı yaşamanın da en önemli yoludur.


           Ziyaret edilen, Sayın Celalettin KESİKBAŞ, ESO Başkan, olduktan sonra, ekibi ile birlikte Eskişehir sanayisine, global Perspektiften bakıyorlar. Eskişehir’ de  İlçelerle birlikte kalkınmayı hedefliyorlar.


          Sayın KESİKBAŞ’ la birlikte  Eskişehir sanayisi de  “ Cumhuriyetin İlk yıllarındaki heyacanı da yakaladı.”   Eskişehir’ i, ülke ve global pazarlara, layık sanayi kenti yapmak ve “Geleceğin Sanayi Kenti”ni,  kurmak, Ar-Ge ve sanayiye nitelikli işgücü yetiştirmek içinde ekibi ile birlikte, ciddi gayret ve caba gösteriyorlar.


               Sanayi Odasının önderliğinde gerçekleşen, ESO AKDEMİ,  mesleki eğitimde, önemli bir projedir. Ülkemizde de bir ilktir. Eskişehir’ e, nitelikli eleman ihtiyacına çözüm sunacak,  22-35 yaş arası, askerliğini yapmış, yetişkin, işe ihtiyacı olan ama bir meslek edinememiş, ya da kendini başka bir meslekte geliştirmek isteyen gençlerimize, nitelik ve bir meslek kazandıracaktır.


               ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ’ ın, her vesile söylediği gibi, ESO AKADEMİ’ de, “Ara eleman değil, aranan insanların” yetişeceği, bir merkez olacaktır.


           ESO, Sayın Celalettin KESİKBAŞ ve ekibinin göreve başlaması ile birlikte, dikkat çeken çalışmalar yapıyor.  Özellikle de icraatlarında, “Toplum Katılımı”, “Ortak Akıl” ve “Ortak Payda” gibi kavramları,  ön planda tutması, eğitim,  Ar-Ge, teknoloj, ve inovasyon, alanların da sürekli proje üretilmesi, umut vericidir.
             Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından,  Eskişehir ve bölgesinde, stratejik öneme sahip, havacılık, savunma sanayi, raylı sistemler, makine  imalat, beyaz eşya ve ileri seramik gibi, sektörlerdeki yaratıcı fikirler desteklenmesi ve yeniliklerin tanıtılacak olması bu sektörleri, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yapacaktır.


              Sayın KESİKBAŞ ve ekibi döneminde,  Eskişehir’ de, MADENCİLİK KÜMESİ ”nin kurulması ve ülkemizde bir ilk olması, ülkemiz, Eskişehir ve madenlerimiz açısından, olumlu ve örnek bir gelişmedir. 


            Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın, ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ’ ı,  ziyaretinde yapılan diyaloğ ve iştişarelerinde, her iki kuruluşumuz açısından isabetli icraatların, başarılı bir geleceğini gördük.


              Nitekim Peygamberimiz Bir millet, istişare ettiği müddetçe zillete düşmez”  buyuruken, Hz. Ömer ise “Davalarını, istişari yolla halletmeye çalışan bir millet, idaresinde, en doğru yolu bulmuştur.” diyerek, devlet ve millette istişarenin, önemini çok güzel ifade etmektedirler.


               Ne mutlu! Diyalog ve iştişare yapan, kurum/kuruluşlarımıza,  yine ne mutlu! bu hazzı yaşayan ve yaşatan yöneticilerimize…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi