4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TÜRK KADIN HER ALANDA BAŞARILI

                           
             Türk kadının, iş yaşamının, her kademesinde, aktif olarak çalışıyorlar..Kadınların, pek çoğu da başarılı kariyer çizgisine sahiptir. İş hayatında, kadınların zekâları ve çalışma azimleriyle, güçlerini, her geçen gün artırıyorlar. çalışma hayatında, var olmayı, başaran kadınlar, toplumdan övgü alıyor..Kadınlarımız, her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek bilgi, deneyime ve güce de sahipler.
            Başarılı kadınlar,  hedeflerine ulaşmak için, ellerinden geleni yaparlar. Hedef belirlemek, bir kadının, hayatı için önemlidir. çünkü ona, yön ve amaç hissi verir. Bu his, bir kadının başarısının, altında yatan, en büyük motivasyonlardan biridir.
           Bugün, Türk kadınları, yaşadıkları onca ağır soruna rağmen, yaşamın, her alanında var olmaya çalışıyor. Bilim den, ekonomiye, sanattan, siyasette, spora, her geçen gün, yenileri eklenen başarılı Türk kadını,profili, diğer ülkelere, örnek teşkil edecek aşamaya geldi.. 
          Araştırmalara göre, son 10 yılda ülkemizdeki kadın yönetici sayısında da artış yaşanıyor. Kadın yöneticilerin de bulunduğu firmalar, kurum/kuruluşlarda, sadece erkek yöneticilerin, görev aldığı firmalara göre,  daha yüksek performans gösteriyorlar.
          Ayrıca kadınlar, her alanda başarılı olmaya, adlarından sık sık söz ettirmeye devam ediyor. Her ne kadar, diğer alanlarda olduğu gibi, tıp biliminde de erkek bilim insanları yoğunlukta olsa da tıp camiasının kadın bilimcileri de var. 
            Bu bilim insanlarımızdan biri de Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi ve ESOGü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi. Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk KARTAL’dır.
          Sayın Prof. Dr. KARTAL,  1984 yılında, Eskişehir Anadolu üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Tıp Fakültesi'ni, 1990 yılında bitirdi. Daha sonra da 1994 yılında, Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı, Bu bölümde, tıpta uzmanlığını, 1998 yılında tamamladı
         .    Sayın Prof. Dr. KARTAL, Osmangazi üniversitesi'nde, 1998-2001) yıllarında öğretim görevlisi olarak, görev yaptı. 2001 yılında, Osmangazi üniversitesi'nde, Yar. Doç. Dr. olarak göreve başladı. 2007 yılına kadar, Yar. Doç. Dr. Olarak, bu görevi sürdürdü. 2007 yılında, aynı üniversitede Doç. Dr. olarak göreve başladı. 2012 yılına kadar da Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2013 yılından itibaren, Prof. Dr. olarak Tıp Fakültesi  Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nde görevini sürdürmektedir
          Sayın Prof. Dr. KARTAL ile  izmir’ de bir doktor tarafından yönledirilen, bir yakınımın rahatsızlığı dolayısıyla, geçen hafta görüşme fırsatı bulduk.. Güler yüzü, yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan sözleri, yaratıcı, analitik düşüncesi ve dinamik yapısıyla dikkat çekti..
            Sayın Prof. Dr. KARTAL,  hastalarının, BİYO-PSİKO- SOSYAL yönden,  sağlıklarını, en iyi şekilde değerlendiriyor, tanı teşhis ve tedavi de gerekli özeni de gösteriyor. Hastalarını,  tedavide, her türlü tıbbi teknolojiden yararlanıyor
           En önemlisi de,  hasta ve hasta yakınlarına, neyi, nasıl, ne kadar sürede yapacağını, risk ve tehlikelerini, yakın, uzak yan etkilerini, başka seçenekler olup olmadığını, sonuçta nelerin meydana geleceğini, yaşamının, bu süreçte nasıl etkileneceğini, tüm ayrıntıları ile anlatıyor.
           Ayrıca Sayın Prof. Dr. KARTAL  hastalarına, hastalığının, ne olduğunu, nasıl tedavi edileceğini, tedavi sırasında ve sonrasında neler yaşanabileceğini, iyileşmesi için yaşantısında nelere dikkat etmesi gerektiğini, ayrıntılı ve kişinin anlayabileceği bir dille anlatır. Hastası, umutsuz hasta da olsa güven içindedir.

            öte yandan Sayın Prof. Dr. KARTAL,  bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahiptir.
             Sayın Prof. Dr.KARTAL, ESOGü  tıp Fakültesi ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve tıp öğrencilerimiz açısından, bir kazançtır. çünkü üniversiteyi, tıp literatürünü, özellikle de tıp Fakültesini, en iyi tanıyan yönetici ve öğretim üyesidir.
              Sayın Prof.Dr. KARTAL, Tıp Fakültesi’ nde, okuyan öğrenciler, açısından bir şanstır. çünkü Tıp fakültesini,  her yönü ile tanıyan, çok iyi öğretim üyesi olduğu kadar,  başarılı, bir yöneticidir de . Alanındaki komulara, hâkimdir. Takım çalışmasını, ön planda tutar. Duygusal zekâ ve empati kabiliyetine, sahiptir. Günümüzde, çok önemli bir özellik olan, aynı anda, birden fazla iş yapma, çok yönlü düşünme,  yeteneğine de sahiptir.
            Sayın Prof. Dr. Elif Doyuk KARTAL,  üniversitelerin, her kademesinde, yönetici olabilecek, bilgi ve deneyime de sahiptir. özellikle de yenilikçi, sempatik, yaratıcı, sabırlı, dikkatli, düzenli ve dinamik, yapısı, yanında,  öğrencilerine, personele, hastalara ve yakınlarına karşı davranışı en önemlisi de  iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir.
         Sayın Prof. Dr. Elif Doyuk KARTAL’ ı kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi