Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Oysa kalp herkeste var

Hiç birimizin hayatı dört dörtlük değil, sıkıntılarımız var, üzüntülerimiz var. Zor zamanlardan geçiyoruz. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Sizi yere göğe sığdıramayanlarla, ateşinize odun atanlar aynı insanlar olabilir. Yanınızdaymış gibi görünen samimiyetsizlerle, tatlı dilliymiş gibi yaklaşan sinsilere dikkat edin. Benden söylemesi…

Bu güne kadar hayatınıza kimleri soktuğunuza da dikkat edin. Kimlere açtınız bunca zaman kalbinizi? Kimlere en mahrem sırlarınızı verdiniz? Kimleri baş tacı ettiniz? Zor zamanlarınızda kimler yanınızda oldu? Verdiğiniz değere değdi mi? Eğer haketmişlerse şanslısınız demekki. Bazı insanlar ne yazık ki o kadar şanslı olmuyor. Pişmanlık ve hayal kırıklığını ortaya karışık yapıp, boşa geçirdikleri zamana acıyıp, yedikleri kazıkla ortada sap gibi kalıyorlar. Sonra mı? Derslerini alıyorlar tabi iş işten geçsede. Çünkü her ders acı bir tecrübe, sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer misali…Şimdiye kadar sevgiyle ve ilgiyle adam edemediklerinize bundan sonra sabır da göstermeyin, sadece kapıyı gösterin. Huzurunuzu bozanlar, gözlerinizde yaşlara sebep olanlar, size sanki küfrediyormuş gibi davrananlar ve samimiyet yoksunu insanlar uzak olsun hayatınızdan. Kendi kıymetinizi bilin. Hayat güzel, yaşamak anlamlı. Kalp herkeste var ama unutmayın aşk layık olanda kalmalı.

İyi beslenmeyi sadece bedenimiz değil, ruhumuz da ister. Okuduklarımız, izlediklerimiz, dinlediklerimiz, konuştuklarımız, görüştüklerimiz de bir nevi ruhumuzun besin kaynaklarıdır. Bu yüzden ruhunuzu doğru kaynaklarla besleyin. Size keyif veren insanlarla biraraya gelin, enerjinizi yükselten arkadaşlar edinin, birşeyler öğrenebileceğiniz birileriyle konuşun, sizi motive eden işlerle uğraşın, mutlu olacağınız aktiviteler seçin, ruhunuzu dinlendiren müzikler dinleyin, ağız dolusu gülebileceğiniz filmler izleyin ve her kim olursa olsun size iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyi derhal kesin. Enerjinizi emen, psikolojinizi bozan, size sürekli dert yanarak, kendini anlatan, dünyanın sırf kendi etrafında döndüğünü sanan insanlardan uzak durun.

Sevmediğiniz bir işle uğraşmayın, herkese ve herşeye evet demeyin. Gerçekten birşeyi yapmak istemiyorsanız, hayır demenin dayanılmaz hafifliğini bir kez deneyin, bir daha asla vazgeçemeyeceksiniz. Şunu da sakın unutmayın; başka bir hayatınız yok ve hiç bir şey sizden daha değerli değil!.. Aşkı, sevgiyi, ilgiyi gerçekten hak edenlere verin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi