4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

AR-GE ODAKLI ÜNİVERSİTE

                           
             Çağdaş üniversite, eğitim-öğretim, araştırmaya dayalı bilgi üretir, yeni buluşlar yapar, üretilen bilgiyi yaygınlaştırır. teknolojiye dönüştürür ve insanlığa hizmet eder.
            Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler, birinci sınıf üniversitelere sahip olmak ve bunların sayılarını artırmak için, sürekli bir gayret içindedirler
               Çünkü çağımızda, bir ulusun, gücünü, üretilen bilgi ile onu teknolojiye dönüştüren insan ve kurumlar belirlemektedir..
              Bunun bilincinde olan, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi, Bu alandaki çalışmalar ile “ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ” olarak evrensel boyutta, bilgi üretmek,  bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlamak, toplumun gelişmesine katkıda bulunacak, aydın ve yaratıcı, düşünebilen insanlar yetiştirmek için, ciddi gayret gösteriyor.
            ESOGÜ Rektörü, Sayın Prof. Dr. Kamil ÇOLAK’ ı, ziyarete, gördük ki ESOGÜ’ de  “AR-Ge” “VERİMLİLİK”, “YENİLİK”  ve “KALİTE “ gibi, performans boyutları, birlikte değerlendiriyor, “EKİP” çalışmasına da öncelik tanıyor.
            Ayrıca Sayın Prof. Dr. ÇOLAK, bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere  de sahiptir.
       Sayın Prof. Dr. ÇOLAK, 1994 yılında, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nde lisans, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde “XIV-XVI. Yüzyıllarda Balkanlarda İslamlaşma” konusu ile yüksek lisans, yine aynı üniversitede 2000 yılında “XVI. Yüzyılda İstanbul’da İhtidâ Hareketleri” konusu ile doktora eğitimini tamamladı.     
              1994 yılında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyer yapmaya başlayan, Sayın Prof. Dr. Kamil Çolak, 2001 yılında Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.
               2002-2003 yıllarında Almanya’nın Essen şehrinde bulunan Deutsch-Türkisches Sprach und Kulturinstitut’da Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okutman olarak görev yaptı.
              2012 yılında 3 ay süreyle İngiltere’de University of London, School of Oriental and African Studies’de Visiting Scholar olarak bulundu. Aynı yıl doçent oldu.
               2018 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde, profesör kadrosuna atanmış olup son rektörler kararnameyle de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.
             . Kısa görüşmemizde, umut verici açıklamalarda bulundu. Özellikle de Üniversitenin yerel, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımın da kararlı gördük.              
            Sayın Prof. Dr. Kamil ÇOLAK, rehberliğinde, ESOGÜ,  öğrencilere yalnızca teorik bilgileri aktarmakla kalmayacak, hayatın içinden gelen ve yüklendiği  misyonu, hayatın değişen koşulları ve toplumun beklentileri doğrultusunda şekillendirecek, en önemlisi de   Kurum/kuruluşlarla da işbirliğini, örnek teşkil edecek seviyeye ulaştıracaktır.
             Sayın Prof. Dr. ÇOLAK, rehberliğin de ESOGÜ,  başarısı, yalnızca bilimsel yayın sayısına değil, aynı zamanda hizmetlerini toplumla bütünleştirerek, toplumun ve ülkemizin, gerçeklerini, hep öncelikli tutacaktır.  Özellikle de ülke sorunları, sıkıntılar ve güncel  tartışmalar konusunda ortaya koyacağı görüşleri ile de topluma  önderlik edecektir.
             ESOGÜ, toplumu aydınlatma, toplumun sesinin duyurulmasına aracılık etme ve kamuoyu oluşturma, demokrasinin, çoğulculuğun,  sağduyunun,  bilimin gelişmesinde de öncü olacak, toplumun ortak paydada buluşturulmasına ve sorunların aşılmasına, her zaman katkıda bulunacaktır. 
              Sayın Prof. Dr. ÇOLAK’ ın,  Osmangazi üniversitelerinde görev yaparken rektör atanmasını büyük bir avantaj olarak gördük. Mantıklı düşünceleri ile de güven verdi.  Ekip çalışmasını ön planda tutuyor.
          Sayın Prof. Dr. ÇOLAK’ ı,  ülke ve kent bazında her türlü işbirliği yanında,  ESOGÜ’ de,  akademik ve idari yapılanma kriterlerini belirleme ve bu kriterler çerçevesinde, yeni bir organizasyon yapısı oluşturma çalışmalarında kararlı gördük.
                ESOGÜ’ yü, bilim ve teknoloji üreten, ileten ve öğreten, akademik kurum olarak, eğitim veren, araştırma ve yayın yapmak ve elde ettiği bilimsel verileri, başta sanayi olmak üzere, tüm kurum/kuruluşlarla paylaşan bir üniversite olarak gördük.
           Sayın Prof. Dr. ÇOLAK, birimlerde, sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip hayata geçiren, en önemlisi de ESOGÜ’ yü, yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirmekte ve işgücünün de sonsuz yeteneklerinden, tam olarak yararlanmakta kararlıdır..
              Sayın Prof. Dr. ÇOLAK ve ekibi sayesinde,   ESOGÜ’ de, alınan ve alınacak olan tedbirlerle, eğitim,  nitelik ve nicelik açısından, daha da geliştirilecek, işlerlik ve verimlilik artırılacak,  ESOGÜ Üniversitesi, yerel, ulusal ve uluslararası bazda, hak ettiği yeri alacaktır.
               Sayın Prof. Dr. Kamil ÇOLAK ve ekibin kutluyoruz.




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi