4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ATATÜRKÇÜ OLMAK ZORDUR

                              


             Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul İl Başkanı, Canan Kaftancıoğlu’nun, internet ortamında yapılan, Taksim Toplantıları'nda, yaptığı sunumda, 'Gazi Mustafa Kemal' ifadesini kullanması, halkımız ve bazı CHP’liler tarafından da tepki ile karşılandı.


            Bir okuyucumuz,” CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’ nun sözlerini yadırgamadık. Bugünkü, CHP, Atatürk’ ün, kurduğu CHP değildir. CHP Grup Başkanvekili özgür özel, "Abdullah Gül'ün, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değildir derken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında,  Abdulah Gül’ ün, adayllığına olumlu baktı.” diyerek, “Gül’ ün, görevde olduğu dönemlerde, Milli bayramlarda, hep hasta olduğunu” söyledi.


            Aslında CHP'nin, Atatürk'ün, partisi olmadığının, en büyük kanıtlarından biri de bizzat, CHP Genel Başkanı, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sözleridir.


            Nitekim Aralık 2015'te katıldığı bir TV programında, "Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Fırkası ile bugünkü CHP aynı mıdır?" sorusu karşısında, açıkça "Hayır" demişti, Farkınız nedir? sorusuna ise "Dünya, kadar fark var. Sosyal demokrasi yoktu, şimdi var. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Sosyalist Enternasyonal üyesiyiz” cevabını vermişti.


           Oysa bugünkü, CHP Tüzüğünde, Madde-1 Cumhuriyet Halk Partisi; MUSTAFA KEMAL ATATüRK' ün önderliğinde; Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin devamı olarak 9 Eylül 1923tarihinde kabul edilen, "Parti Tüzüğü" ile kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, kurucusu, önderi ve ilk Genel Başkanı MUSTAFA KEMAL ATATüRK 'tür.”ifadeleri yer alıyor.


             Ayrıca CHP, Atatürk’ partisi değildir diyen, Sayın KILIçDAROĞLU, Atatürk’ün kıt imkânlara ve her türlü zorluğa rağmen, ulaştığı kalkınma hızına ve gerçekleştirdiği reformlara, bugün ülkemizde, hiçbir iktidarın, ulaşamadığını bilmiyor mu?


              Nitekim ATATüRK dönemindeki CHP,  her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, 1929-1938 yılları arasında, ağır sanayi üretimi %152 artarken, toplam sanayi üretimi %80 artmıştır. Kömürde %100, Kromda %600, diğer madenlerde %200 artış olurken, demir üretimi 0’dan 180.000 tona çıkmış, şeker üretimi, 200 misli artmıştır.


             Atatürk döneminde, Rahmetli Nuri DEMİRDAĞ, NU.D 36 (1940), NU.D 38 (1944) yıllarında, Türk malı uçaklar yaptı. Bu uçaklar Amerikan yapımı uçaklarla, boy ölçüşebilecek nitelikteydi.
            Türk hava kurumu, Beşiktaş’taki fabrikaya, ilk olarak 65 adet planör, sonrasında 10 adet başlangıç eğitim uçağı sipariş etti. Planörler, 1937-1938 yıllarında, tamamlanarak teslim edildi. Rahmetli Nuri DEMİRAĞ’ ın, Beşiktaş’taki fabrikada, yapılan uçakları, Türkiye’de olduğu kadar, yurtdışında da büyük yankılar uyandırmıştı.


            ülkemizde, bu kalkınma hızına, hiçbir iktidar, hatta o günün şartları ile hiçbir ülke ulaşamadı. Hiç borç para almadı, Osmanlının borcunu ödedi. 150 ton da altın bıraktı.
            O nedenle de yalnız CHP değil,  bütün partiler ve kesimler, Atatürk dönemindeki  ekonomik politikaları, takip etmek ve projeleri üretmek zorundadırlar. çünkü geleceğe bakmak, vaat ve sözle olmaz. Her iktidar, Atatürk dönemde olduğu gibi, her alanda proje üreterek, hayata geçirmek zorundadır.


          ATATüRK, Türkiye’ nin gelişmesinin ve partilerin, iktidara gelmesinin, önünde, engel değil önderdir. çünkü Kemalizm, akla ve ilme dayanan, hürriyet içinde insanca yaşama düşüncesidir.


             KEMALİZM, fertlerin, toplumların ve insanlığın izleyeceği tek doğru hayat yoludur. Ayrıca mazlum milletlerin, bağımsızlık ve hürriyet mücadelelerinde, manevi kuvvettir. O nedenle de Atatürkçü, olmak çok zordur.


            Diğer yandan Rhode Island'daki Brown üniversitesi'nde, "Emeritus Professor-Onursal Profesör  Arnold Ludwig’  in,  18 yıl süren, "Liderliğin Doğası"  çalışmasında, 1900-2000 yılları arasında yaşayan, 200 farklı ülkeden, 1941 lideri araştırdı.


            Bu amaçla "Politik Büyüklük ölçeği" adını verdiği, puanlamaya dayalı bir ölçek geliştirmiş. Ayrıntılı bilgiye ulaşabildiği Roosevelt'ten, Churchill'e, Mao'dan Fidel Castro'ya, uzayan listedeki 377 lider arasında en yüksek puanı, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk almıştı.
           Atatürk’ü, 20. Yüzyılın, en önemli dünya lideri olarak ilan eden, liderleri sıralama araştırması, dünya çapında, bugüne kadar yapılmış, en kapsamlı çalışmadır.Ne yazık ki  kendi değerlerimize,  tam olarak sahip çıkamıyoruz ama Atatürk gibi değerlerimizin, büyüklüğünü ortaya koymak ve dünyaya tanıtmak da  yabancılara düşüyor..


             Bugünkü CHP, Atatürk’ ün, partisi olmasın ve ATATüRK, hakkında kim ne düşünürse düşünsün, dâhi lider Mustafa Kemal Atatürk'ün, değeri, zamanla azalmıyor; bilakis, kendi çağını aşan, siyasî vizyonu, Ulusal Kurtuluş Savaşının içeriği, anlamı, amacı, kapsamı ve yöntemi ile tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.,


              CHP, lideri Sayın Kılıçdaroğlu 37. Olağan Kurultay’da ‘İktidar Manifestosu’nu açıkladı. Ancak değişen hiçbir şey olmadı. Atatürk ve ilklerinden, tek kelime söylemedi. OysaTürkiye, Atatürk’ ün, hedef olarak gösterdiği, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak ve CHP’ de iktidar olmak istiyorsa, Atatürk’ ü, örnek almak zorundadır.


           çünkü Atatürkçülük, tam bağımsızlıktır. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik, Halkçılık ve Devrimciliktir. Akıl ve bilim ilkeleri, doğrultusunda çağdaşlaşmaktır. Bunların dışında, çözüm aramak, başarısızlıktır


        Ayrıca  Türk halkının, Atatürk’ ün,her alandakş  fikir ve düşüncelerine, özellikle de ekonomik ve eğitim stratejilerine, dünden, daha çok, bugün ve gelecekte ihtiyacı vardır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi