4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BAŞARILI İNSANLARIMIZ UNUTULMUYOR

    Eskişehir’ de, başarılı insanlarımızla, nice güzellikleri paylaşıyor Nice değerin ve icraatlarına farkına, beraber varıyoruz.. İnsan olmanın, hizmet yapmanın da güzelliklerine, birlikte tanık oluyoruz.      
           Başarılı insanlarımız, doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, yaşasa da hatta ahrete göçse de, yaşadığımız anıları ve icraatlarını, hep hatırladık ve onları, hiç unutmadık
              Bu insanlarımız milletin,  her ferdini, kendi öz evladı gibi gördü. Devletini, layıkıyla temsil ettiler, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek oldular. Devletin ve halkın olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermediler.
               Bu insanlarımız yüksek feraset sahibi ve liderlik vasıflarına sahiptir. Yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnektir Halkın sorunları ile de yakından ilgilenir. Onları sorunlarını dinler. Çözümüne de yardımcı olur.     
             Ayrıca alçak gönüllü,  demokratik, adil, vakur ve ciddi, güvenilir, saygın, kucaklayıcı, milli menfaatleri ve milli bekayı her şeyin üstünde tutarlar
              Başarılı insanlarımız her zaman gündemdedir. Ebediyete intikal etsellerde asla unutulmazlar.  Nitekim Eskişehir milletvekillerinden,  Rahmetli, Hasan POLATKAN, Mümtaz ZEYTİNOĞLU,  Kemal UNAKIDAN ve Prof. Dr. Orhan OGUZ’ u, kente yaptıkları hizmetlerden dolayı unutulmayacaklar.
             Yine Eskişehir’ de, görev yapan,  hizmetleri ile iz bırakan, Valilerimizden, Sayın Sami SÖNMEZ, Sayın Mehmet KILIÇDAR, Sayın Kadir ÇALIŞICI,  Sayın Ali Fuat GÜVEN,  belediye başkanlarımızda, Rahmetli Selami VARDAR,  İl müftümüz Sayın Abdullah CEYLAN gibi, birçok bürokrat, hala Eskişehir’ de  anılıyor..
              Bugün Osmaniye Valisi olan, Tepebaşı ve Sivrihisar’ da, görevli olduğu yıllarda  “KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunların, çözümüne, önemli katkılarda bulunan, Bu alanlarda, örnek çalışmalar yapan Sayın Erdinç YILMAZ’da, unutulmadı. 
           Yalnız Eskişehir’ de değil, diğer illerimizde de efsane olmuş bürokratlarımız var. İzmir Büyükşehir Başkanlarından, Rahmetli PRİŞTİNA, bu bürokratlarımızdan biridir.
              İzmirliler, "yalın yurttaş kimliği” ile toplumsal ve kişisel, istemlerini, gerektiğinde, bürokratik engelleri de devre dışı bırakarak aktarabiliyorlardı. Hala unutulmadı.  Hala İzmirliler t tarafından icraatları ile örnek Belediye Başkanı olarak gösteriliyor.
           Elbette çağımızda, Teknoloji gelişiyor, dünya değişiyor. Kurum/kuruluşlar da yönetimleri, geleneksel anlayıştan uzaklaşıyor, yerini modern, yönetim, tekniklerine bırakıyor
         Bugünde ülkemizde ve Eskişehir’ de, halka kapısı, icraatı da  çağa ve yeniliklere de açık olan, kendinden de bir şeyler üreten ve uygulamaya koyabilmeli, vaatlerini de icraata dönüştüren insanlarımız var.     
          Bu insanlarımız, bankacılık sektöründe ise  daha da dikkat çekiyor.. Çünkü Türk Bankacılık Sektörü günümüzde çağdaş bankacılığın gereklerini yerine getiren, güçlü sermaye yapısına sahip, özerk ve etkin düzenleyici ve denetleyici kurum ve üst kurlar gözetiminde, her geçen gün gelişmeye devam etmektedir
            . Bugün Türk Bankacılık Sektöründe gelişmiş dünya ülkelerinde sunulan tüm bankacılık iş, işlem ve hizmetlerinin tamamı gerçek ve tüzel kişilere sunulmaktadır. Sektördeki finansal büyüklükler her geçen gün artmaktadır.
                Bu bankalarımızdan biri de ZİRAAT BANKASI’ dır. Banka; köklü yapısı, sağlam prensiplere dayanan yönetimi ve deneyimli yetişmiş personeliyle karşılaştığı güçlükleri aşmayı hep başarmıştır
              Ziraat Bankası’ nın, Eskişehir şubeleri de başarılı performansları ile dikkat çekiyor.
.              Ziraat Bankası Merkez Eskişehir Şube yöneticisi Sayın Durak YILDIRIM’ la Pazartesi günü görüşme fırsatı bulduk sade, duru, pak konuşması ile moral vericiydi. Dayanışmacı, bir ruha da sahip olarak gördük. Banka müşterisine karşı davranışı, güler yüzü, Vatandaşla olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir      
             Sayın YILDIRIM, bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu gördük.
         Banka müşterisi hiçbir ayrıcalık olmadan, “yalın yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor.
            Sayın YILDIRIM, maddi ve manevi değerlere, önem veren bir devlet adamı. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söyleminde hissettirdi.
          Ziraat Bankası,  Eskişehir şubesi’ de Müşteri İlişkileri Asistanı Sayın Onur HOŞSOY’ la  da tanışma fırsatı bulduk. Alanındaki konulara ve yaptığı işlemleri hâkimiyeti ile dikkat çekti
           İşinin ehlidir. İyi gözlem yapıyor, icraatı ile de güven veriyor. Gelişmeler karşısında, isabetli ve doğru, karar veriyor. Müşteri isteklerini karşılamak ve sorunlarını çözmek içinde, ciddi caba gösteriyor.
               Ayrıca hangi sektörde olursa olsun, Eskişehir’ de başarılı icraat sergileyen  sorunlarına çözüm bulan insanlarımız, Eskişehirlidir. Çünkü Eskişehirli olmak, Eskişehir’de, doğmak değildir. Bir insan, "Ben Eskişehir’de, yaşayacağım, Bu şehirde üretip, insanımız iş, aş sağlayacağım, yerel safi hâsılaya katkıda bulunacağım. ”, diyorsa, insanın, doğum yeri, nere olursa olsun, O, gerçek bir Eskişehirlidir.
            Yine Eskişehir için, bir fikir, bir düşünce akımı, bir model, bir iş, bir ürün üretmek, her alanda, Eskişehir’ i, başarıyla temsil etmek, Eskişehirli olmanın ve kendini ifade etmenin, o hazzı yaşamanın da en önemli yoludur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi