4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BAŞARILI YÖNETİCİLER UNUTULMUYOR

    Eskişehir’de, başarılı hizmetlerde bulunan bürokratlar, Eskişehir de başka illere atansalar veya emekli de olsalar da unutulmuyor.
              Çünkü onlarda bir Eskişehirlidir.  Eskişehir için, bir fikir, bir düşünce akımı, bir model, bir iş, hizmet ve ürün üretmek, Eskişehirli olmanın ve kendini ifade etmenin, o hazzı yaşamanın da en önemli yoludur…
                 Eskişehir’ de, görev alan birçok bürokrat, bu hazzı yaşadı ve yaşattı. Kamu Kurum ve kuruluşlarında başarılı da performans sergilediler. Halkla iç içe oldular. Nice güzellikleri paylaştık. Nice değerin ve icraatlarına farkına, beraber vardık. İnsan olmanın, hizmet yapmanın da güzelliklerine, birlikte tanık olduk.
               Kentin sorunlarına, kendi sorunları gibi baktılar. Hizmet üretenler veya hizmet üretme yetkisini elinde bulunduranlar, hiçbir zaman bu sorumluluklarından kaçmadılar. Sonuçta da kentte kalıcı eserler bıraktılar.
                İnsan, bazen içinde bulunduğu günü yaşarken, hep geleceği düşünür. Ancak geçmişte başarılara damgasını vuran insanları, gördüğü an da geçmişte yaşananları hatırlar. Yapılan icraatlarına,  unutulmaması gerektiğine ve günümüze ışık tutacağına inanır.
               Bu insanlarımız, Eskişehir’ de ayrılsa da kentte varlıkları devam etti. Bu insanlarımızdan ikisi de Sivrihisar ve Tepebaşı ilçelerimizde, kaymakamlık yapan, bugün de Osmaneli Valisi olan Sayın Dr. Erdinç YILMAZ ve  uzun yıllar, Eskişehir’de Vali Yardımcısı olarak görev yapan,  bugün de Osmaneli Vali Yardımcısı olan,  Sayın Dr. Ömer Faruk Günay’dır.
               Her iki yöneticimizde, Eskişehir’ de yaptığı icraatları ve kendileri ile yaşanana anıları ile bugün  sohbetlere konu olurken, övgü de alıyorlar.
               Osmaneli Valisi Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’ ı,  Sivrihisar kaymakamı iken tanımıştık. İlk ziyaretimizde, sade, duru, pak konuşması ile moral vericiydi. Dayanışmacı, bir ruha da sahip olarak görmüştük. İlçe de halka karşı davranışı, vatandaşla olan iletişimi, örnek teşkil edecek nitelikteydi.
               Sivrihisar Kaymakamı iken, Kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan, “yalın yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyordu. Bu davranışı ve ilçede gerçekleştirdiği, icraatı ile de Sivrihisar, halkı tarafından, sevildi. Bugün,  hala icraatı, sohbetlere, konu oluyor, Şükranla da anılıyor.
            Sayın Dr. YILMAZ daha sonra Eskişehir Tepebaşı İlçesine Kaymakam olarak atandı.      
             Tepebaşı Kaymakamı olarak, halkın yanında oldu, her vatandaşımız sorunlarını, iletebildiği gibi, mahallelerde, halkla buluşarak, sorunlarını ve isteklerini, yerinde tespit etti. , istekleri yerine getirirken, sorunlarını çözmek içinde, ciddi caba gösterdi.
           Sayın Dr. YILMAZ, kavramsal ve teknik konulara hâkimdir. İletişim odaklıdır. ast/üst ayrımı olmaksızın, ekibinin, dostlarının, en önemlisi de görev yaptığı, belde halkının, sevinçli veya üzüntülü ve özel zamanlarında, yanlarında olmaya özen gösterdi.
                 Sayın Dr. YILMAZ, maddi ve manevi değerlere, önem veren bir devlet adamı. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söyleminde hissettirdi. Ona göre, işlerin doğru yapılıyor olması yeterli değildir. Doğru işlerin, yapılıyor olması da gerekiyor. 
          Sayın Dr. YILMAZ,  icraatlarında, tutarlı ve örnek duruş sergiledi., Temsil kabiliyeti yanında, planlama, organizasyon oluşturma, yönlendirme, koordinasyon yapma ve rehberlikte, sorunları çözmede örnek bir yönetici olarak dikkat çekti.
           Elbette bu başarılı çalışmalarının, mükafatını da görüyor. Nitekim başarılı icraatlarından dolayı, 10 Ocak 2018 tarihinde, İçişleri Bakanlığı ile Türk İdareciler Derneğince belirlenen; Başarılı İdareci Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü, Cumhurbaşkanı, Sayın ERDOĞAN ’ın, elinden alarak Yılın, Kaymakamı seçildi.
           Ayrıca Sayın Dr. Erdinç YILMAZ,  04.09.2014-17.09.2018 tarihlerinde, Sivrihisar Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde,  26.11.2018 tarih ve 18722 sayılı karar ile  Eskişehir  Valisi, Sayın Özdemir ÇAKACAK, tarafından maaşla ödüllendirildi.
            Eskişehir’de,  uzun yıllar görev yapan, Osmaneli il Vali Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Faruk GÜNAY  ise ’ yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, analitik düşünceye sahip, dikkatli ve dinamik, yapısıyla da örnek bir yönetici olarak gördük.
             Kendisini, her vesile ziyarette, Eskişehir’ in sorunları üzerinde sohbet etme fırsatı bulurduk.. Yaptığımız sohbetlerde, ortaya koyduğu ilkeler, özellikle de "Devlet Adamı" olma duruşu, örnek teşkil edecek niteliktedir. Sohbet süresince eleştirilerinde spesifik olur.. Olaylar ve sorunlara, da pozitif yaklaştı,
              Her iki yöneticimizde, Atatürk ilkelerini benimsemiş, maddi ve manevi değerlere, önem veren devlet adamlarıdır. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söylemlerinde hissettirirler.
                Sayın Dr. YILMAZ ve Sayın Dr. GÜNAY,  Devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olurlar. Devletin ve halkın olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermez.
               Her iki yöneticimiz de, Eskişehir’ de, görev yaptıkları süre içinde,     yaşantıları davranışları, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek oldular.  Sorunlarla yakından ilgilendiler. Çözümüne de yardımcı oldular. Devleti de layıkıyla temsil ettiler.
                     Sayın Dr. Erdinç YILMAZ ve Sayın Dr. GÜNAY; gibi yöneticiler, manevi zengindir. İcraatları, eserleri, fikir ve düşünceleri, var oldukça da,  hizmet ettiği il, ilçe ve beldeler de hep var olacaklar,  sohbetlere de konu olurken, insanlarımız ve gelecek  nesillerde  örnek olacaklardır..
           Sayın Dr. YILMAZ ve Sayın Dr. GÜNAY’ ı kutluyoruz.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi