4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

  Bir toplumda, özellikle kurum/kuruluşlar ve STK’ lar arasında, işbirliği varsa, o toplumda  kaynakların,en iyi şekilde kullanılmasının yolunu açar.


            Çağımızda,bir toplumun,  gelişmişliği de toplamda her alandaki işbirliği anlayışına ve koordinasyona inançlarına bağlıdır. Bu nedenle de kaynak kullanımının, rasyonellik ilkesine uyumunu esas alan işbirliklerine, bilgi ve kaynak  paylaşımlarına günümüzden önem verilmektedir.


            Don Tapscott’ın, söylediği gibi, İşbirliği, sadece öğrenmenin daha iyi bir yolu olduğu için önemlidir. İşbirliği ruhu, her kuruma ve tüm hayatımıza nüfuz ediyor. Dolayısıyla, işbirliği yapmayı öğrenmek, sürekli değişen bir ağ ekonomisinde, kendinizi etkinlik, problem çözme, yenilikçilik ve yaşam boyu öğrenme için donatmanın bir parçasıdır 


            Ayrıca atalarımız, “bir elin nesi var, iki elin sesi var. "  demiştir. Ayrıca birlikten  kuvvet doğar, ondan dolayı, birlik  olunursa, üstesinden gelemeyecek şey yoktur . Eskişehir’de, bunun bilincinde, olan kurum/kuruluşlar ve STK’larımız var.


             Tepabaşı Belediyesi ve Sivrihisar Egitim Kultur ve Dayanisma Vakfi  bunun bilincindedir. Yıllardır, sürdükleri işbirliği, diğer Kurum/kuruluşlara ve STK’lara örrnek teşkil edecek niteliktedir.


            Geçen hafta, Tepebaşı Belediye Başkanı, Sayın Dt. Ahmet ATAÇ’ ın, Sivrihisar Egitim Kultur ve Dayanışma Vakfi’nı ziyarette, bu işbirliğine tanık olduk. Özellikle de ziyaret süresince, işbirliği ile ilgili gelişmelerin, gündeme gelmesi, umut vericidir.


             Ziyarette bulunan, Sayın Dt. ATAÇ, ekibi ile birlikte katılımcı ve paylaşımcı, hizmetleri ile örnek performans sergiliyor. Tavrı, davranışı, güler yüzü ve özelikle de ekiplerine ve sakinlerle ile olan ilişkileri, ekibini eğitebilme ve motive edebilme gibi, özellikleri ile de dikkat çekerken, belediyedeki, insan odaklı projeleri, kültürel gezileri, sivili toplum örgütleri ile olan ilişkileri ile de diğer belediyelere, örnek teşkil ediyor.


                Tepebaşı Belediyesi 5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında, yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren yerel yönetimlerle, sosyo-kültürel ve ekonomi alanlarında işbirliği geliştirmek ve yerel yönetim uygulamaları konularında bilgi ve deneyim paylaşımı yapmak amacı diğer belediyelerede örnek teşkil edecek  "Kardeş Şehir İlişkileri" geliştirmektedir..


        Sayın Dt. ATAÇ, Tepebaşı Belediyesi, mücavir alanı içersindeki STK’larla, şbirliği içinde olup, onları istekleri yanında,  çocuk, kadın, aile, özürlü ve yaşlı bireylerin, beklentilerini, tam olarak belirlemiş, belediye hizmetlerinden, en ideal anlamda yararlanmaları için de, her türlü imkânı seferber etmiştir.


          Tepebaşı Belediyesi,  işbirliği icraatı ve proje/projeleri ile her türlü amacına ulaşmıştır. Nitekim Tepebaşı Belediyesi Bünyesinde, Alzheimer Merkezi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 15 Belde evinde her türlü etkinlik, Özürlü Sosyal Rehabilitasyon Birimleri, Yaşlı Dinlenme ve Danışma Merkezi, Kadın Sığınma Merkezi, Hobi Bahçeleri, İmece Merkezi, Ekolojik Pazar, gibi birçok hizmet getirilmiştir. Özellikle de evde bakım çalışmaları ile de kimsesiz, yaşlı ve engelli insanlarımıza, evlerinin, badanası da dâhil her türlü hizmet verilmektedir.


           Sayın Dt. ATAÇ, icraatında, objektif ve tarafsızdır.  Partiler üstü başkan olan, ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeden, hizmet getiren, halkın da  takdirini  kazanmış, ender belediye başkanlarımızdan biridir.


            Sayın Dt. ATAÇ’ ın, ziyaret ettiği Sivrihisar Egitim Kultur ve Dayanisma Vakfı’ nın,  Vakıf senedi Eskişehir Mahkemesinin,  19.07.1991 tarih ve 1991/484-530 E. Ve K. Kararı ile tescili müteakip, 1 Eylül 1991 tarih ve 20978 sayılı Resmi Gazete ile ilan edilmiştir.


           Vakıf, kuruluşundan, 1 yıl sonra, Sivrihisar da ismini taşıyan (SEV) Anadolu Lisesini, 1992 de hizmete sunmuş, binanın yetersizliği nedeniyle,  hayır sahibi Muzaffer Demir’in katkılarıyla, 16 derslikli SEV-Muzaffer Demir Anadolu Lisesi 1993 yılında, hizmete girdi.


            Vakfın kuruluşunda, Sayın Atilla ŞAMDAN’ ın, emeği çok büyüktür. Çünkü vakıflara, para vermekte yetmez. Vakit ayırmak, emek vermek gerekir. Bu bir ruh ve şevk meselesidir. O’ nun döneminde, Vakıf, ciddi şekilde mal varlığını dasahip oldu.


             SEV’ in hedefi,  halka ve gençliğe yaygın hizmet götürmek ve Eskişehir, özellikle de Sivrihisar’ ın, sosyal, ekonomik ve eğitim alanındaki gelişmesine katkıda bulunmaktır.
             Sayın ŞAMDAN’ ın, makro hedefleri vardı. Bu hedefleri gerçekleştiremeden, vakıf yönetiminde ayrıldı. Ancak Eskişehir’ de, "VAKIF", bilincine, ciddi katkıda bulundu.


             Sivrihisar Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı, 2000 yılında başladığı ve halen devam etmekte olan, ihtiyaç sahibi, üniversite öğrencilerimize, verilen karşılıksız BURS yardımının,  mutluluğunu yaşamaktadır. Şimdiye kadar 1572 gencimiz, karşılıksız burstan yararlanmıştır.


             Bugün de kısa süren önce,  Vakıf Başkanı olan, Sayın Bekir KALIR,  Vakıf,  finansmanında, benimsenen modelin verimliliğinin artırması için, kaynaklar yaratmada ve kaynak akışında devamlılık sağlanmak, yeni kaynakların yaratılması ve risk yönetimi uygulamalarında, örnek performans sergiliyor.
              Sayın KALIR ve ekibi, Vakıfa, kaynak yaratmak, var olan kaynakları da en iyi şekilde değerlendirmek ve  vakıf yönetimi ve üyelerini, takım haline getirmek, doğru insanların, doğru  yerlerde, yer alması,. en önemlisi de vakfa yeni üye temin etmek, mevcut mal varlığını, en iyi şekilde değerlendirmek için de ciddi gayret göteriyorlar.


          Sayın KALIR’ la birlikte, Sivrihisar Eğitim Kultur ve Dayanışma Vakfi,   sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip hayata geçiren, en önemlisi de  vakfı yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirilmiştir. Üylerinin de sonsuz yeteneklerinden, tam olarak yararlanmak için de hummalı bir çalışma var.


             Kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi