4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

DOKTORLUK KUTSAL BİR MESLEKTİR

        


           Doktorluk kutsal, onurlu ve itibarlı bir meslektir. Her doktor, bilgi, beceri ve tıp tek    nolojisini, her türlü imkânsızlığa ve engele rağmen, hastalara gerçek anlamda yardımcı olabilmek için kullanır.


          Ayrıca halkın memnun olduğu ve işini ehli doktor olmak, kolay değildir. çünkü işinin ehli doktor, sorunu belirler, gerekli müdahaleyi yapıp, sorunu çözer.


           Bir sorununuz olduğunda, yolunuz işiniz, ehli bir doktora düşerse, işin ehli kavramının, ne demek olduğu, çok daha net anlaşılır.çünkü işinin ehli bir doktor olmak için, sadece deneyim ve bilgi sahibi olmak yeterli değildir. İşinin ehli doktor, her şeyi bilen, kendisi çözen kişi hiç değildir.


          Tam tersine, bildiğini çok iyi bilen, iyi gözlem yapan, her zaman güven ve ihtiyaç duyulan, kişidir.
            Hasta, ne kadar zengin ve makamı ne olursa olsun, ister sokakta yatan evsiz barksız biri olsun, tüm hastalara, aynı saygıyı ve yakın ilgiyi göstermek, iyi hekimliğin olmazsa olmaz özelliğidir.
             Doktor, hastalığın ne olduğunu, nasıl tedavi edileceğini, tedavi ve ameliyat sırasında ve sonrasında, neler yaşanabileceğini, iyileşmesi için yaşantısında nelere dikkat etmesi gerektiğini, ayrıntılı ve kişinin anlayabileceği bir dille anlatır.
            Doktor, kişi, umutsuz hasta da olsa güven içindedir. Bu hastayı, yarı yarıya tedavidir. Ancak hekimlik, kolay bir meslekte değildir. çünkü hekimli, bir yaşam biçimidir. Gerektiğin de az eğlenmek, daha az uyumak ve daha çok çalışmak, en önemlisi de yaşanılan yoğun stres tahammül etmek gerekir. ,.
             ülkemizde görevini, en iyi şekilde yapan, tıp alanında isimsiz kahramanlarımız vardır. Bu doktorlarımızdan biri de Hacettepe üniversitesi Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, öğretim üyesi, Prof. Dr. Bülent ATİLLA’dır.


             Kendisini, bir yakınımın,  ameliyatları nedeniyle tanıdık. 


             Sayın Prof. Dr. Bülent ATİLLA, Kalça Artroplastileri (Total Kalça Artroplastileri, Revizyonlar, Enfeksiyonlar, Yüzey Artroplasti Seçenekleri), Kalça Koruyucu Cerrahi (Femoroasetabüler Sıkışma Açık ve Artroskopik Cerrahisi, Avasküler Nekroz Cerrahisi),Periasetabuler Osteotomiler (Gelişimsel Kalça çıkığı Sekelleri) ortopetik cerrahi de söz sahibidir.


               Ayrıca Diz Artroplastileri (Primer ve Revizyon Total Diz Artroplastisi, Revizyonlar, Unikondiler Artroplasti), Travma ( Kalça çevresi Kırıklar, Asetabulum ve Pelvis Kırıkları), Eklem Hastalıkları ve Cerrahisi (Omuz Kas Yırtıkları ve Protezleri, Yaşlılarda Eklem Hastalıkların örtopetiik Cerrahi alanında da başarılı bir doktorumuzdur.


              Sayın Prof. Dr. Bülent ATİLLA, Bilimsel Dergilerden, öACTA Orthopaedica Traumatologica Turcica / Yardımcı Editör, Hip International / Editorler Kurulu Görevleri yanında, ikisi ingilizce olmak üzere, on kitap bölümü, otuzbir uluslararası ve yirmibir ulusal bilimsel makalesi mevcuttur.


          Sayın Prof. Dr.Bülent ATİLLA,  hasta, hasta yakınları ve çalışanlarının, memnuniyetini ön planda tutar, hasta ve yakınlarının haklarını korur, tedavinin, her aşamasında bilgilendirir ve teknolojik yenilikleri, bilimsel ve yönetsel gelişmeleri, sürekli takip eder, hastaların hizmetine sunmak için, ciddi bir gayret gösterir.


           Sayın Prof. Dr. Bilent ATİLLA, güler yüzlü,açık ve net sözlü, genç,dinamik bir yapıdadır. Bir tıp adamında olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, işini takip etme, bilgi aktarma, ekibini ve hastasını motive edebilme gibi, özellikleri yanında, tıp literatürüne yakınlığı ve yatkınlığı ile dikkat çekiyor.
         İcraatını sürekli sorgulayan, isabetli tanı, teşhis ve tedavisi ile de övgü alıyor, Hastanın, ameliyat sonrası tedavisinden, kullanacağı ilaca kadar, her aşamayı, usanmadan anlatıyor. Hastalarının durumunu da yakından takip ediyor.


         Ayrıca kendi ile yarışan, varabileceği doruğu devamlı zorlayan, hiç şahsi çıkar gözetmeden, toplumun ve hastaların sorunlarına, çözüm üretmeye çalışan, hastalarla ilişkilerini güçlendiren, fikir ve duygularını onlarla paylaşan, sezgilerini geliştiren, bunları da hayat felsefesi yapan bir yapıdadır..


          Sayın Prof. Dr. Bülent ATİLLA’ ya göre, tıp literatüründe, verimlilik ve güven, birbirinden soyutlanmış öğeler değildir. Etkili bir şekilde koordine edildiği takdirde, güven ve hasta ile olan iyi ve bilinçli ilişkilerin, tıp biliminde performansı daha da artıracağı kesindir.
            Sayın Prof. Dr. Bülent ATİLLA, verimlilik, yenilik ve kalite gibi performans boyutlarını, birlikte değerlendirmektedir. özellikle de alanındaki verimliliğin, hem nicel, hem de nitel boyutları olan, bir kavram ve bir yaşam felsefesi olarak kabul ediyor.


              Mesleğine ilgi duyması, hastasını yakından takip etmesi, zaman mevhumunu gözetmemesi, genç nesillere, örnek teşkil edecek nitelikte olup, başarısının sırrı da bu tabloda olsa gerek.
            Gerek düşünce, ilham, beyin gücüne dayanan, başlama, bitme, randıman, prodüktivite gibi, önceden tespit edilebilecek ölçütleri olmayan, tıp bilimin de, hastaları çok iyi motive etmesi, kısa zamanda sağlığına kavuşturduğu gibi, kaygılardan da arındırıyor.


              Ona göre, tıpta işlerin, doğru yapılması da yeterli değildir. Aynı zamanda, doğru işlerin yapılıyor olması gerekir. özellikle de sağlık hizmeti sunarken, bireyler arasında fark gözetmemesi, maddiyata değil de "ALIN TERİ", "MANEVİYAT" ve "VİCDAN" denen unsurlara, öncelik tanıması ve değer vermesi," her türlü takdirin üstündedir.


              Sayın Prof. Dr. Bülent ATİLLA, Hacettepe Tıp fakültemiz, çankaya Hastanesi ve hastaları, özellikle de Tıp Fakültesinde, okuyan, tıp öğrencilerimiz açısından, büyük şanstır. çünkü insanımızın ve öğrencilerinin, ondan alacağı çok ders vardır.


             Sayın Prof. Dr. Bülent ATİLLA’ yı, kutluyoruz.


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi