4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

EKİP BAŞARININ ANAHTARIDIR

 Kişi, olarak ne kadar güçlü, olursa olsun, bireysel başarı, yetersizdir. Her iş ve icraat, özellikle de ülke ve kent sorunları,  ekip halinde yapıldığında, sorumluluklar paylaşıldığında, kolaylaşır ve başarıya da ulaşır. Bireysel olarak, ulaşılamayan hedeflere varmanın, tek yolu, takım çalışmasıdır.


            Her ekip çalışmasında, sorumluluk almayı bilen, hedefler belirleyebilen,  riske girebilen, esnek düşünebilen ve farklı çözüm yolları üretebilen, gelişmeye ve değişime açık, organizasyon yeteneği gelişmiş, bir lidere de ihtiyaç vardır.


            öte yandan Valimiz, Sayın özdemir çAKACAK, görevine başlarken yaptığı konuşmada, ,“ Başarı ekip işidir. Ekip çalışmasıdır. dolayısıyla, biz burada, ekip derken, sadece kamu kurum ve kuruluşlarını kastetmiyoruz. Eskişehir'in, tüm dinamiklerini kastediyoruz.” Sözleri ile Eskişehir’ de oluşacak, “EKİP RUHU” için umut oldu.


               Nitekim Vali Sayın çAKACAK’ ın, ekip ruhu ile sözlerine, köşemizde, yer verdikten sonra, bir ilçemizde ikametgâh ettiğini söyleyen, bir okuyucumuz, “ İlçemizde, her bakımdan, çok iyi imkânlara sahip olmasına rağmen, arzu edilen gelişmeler olmuyor, Oysa valimizin söylediği gibi, ilçe de ekip çalışması olsa, mevcut sorunlarda, kıs süre de çözülecektir. Bu alanda valimizin, beyanatı bizleri umutlandırdı.” dedi.


          Ayrıca İlçe Belediye Başkanlarının, Valiye hayırlı olsun ziyaretlerinde, Vali Sayın çAKACAK, “Birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik bağlarımızı, daha çok güçlendirerek, birbirimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandıktan sonra, “Bir işi, ekip ruhuyla hep birlikte yapabilirsek, o zaman daha çok başarılı oluruz” sözleri ile ilçelerde de ekip ruhu istedi.


              Vali Sayın özdemir çAKACAK, ildeki göreve başladığı günden itibaren, hemen her görüşmesinde, “EKİP RUHU “ ve birlik ve berberlikten bahsediyor, Ahi Evran'ın felsefesiyle., hareket edeceğini  de sürekli vurguluyor.


            Vali Sayın çAKAçAK döneminde,  Eskişehir’de, ekip ruhu gerçekleşir mi zaman gösterecektir ama Eskişehir’ de, yıllardır arzu edilen  “EKİP RUH” gerçekleştirilemedi. Bu nedenle de Eskişehir’e, düşünülen, hatta kaynağı bulunan, pek çok proje, ya başka illere kaydırıldı, ya da ilgisizlikten atıl kaldı.  


            Eskişehir, bünyesindeki maddi ve manevi değerleri ve demografik yapısı ile il de her alanda ekip ruhu oluşturacak ortama sahiptir. Yeter ki Eskişehir deki,  kişi/kişiler ve kurum/kuruluşlar,  sivil toplum örgütleri ” EKİP” çalışmasını, her alana, hakim kılsınlar. Eskişehir’in, İçte ve dıştaki menfaatleri ve sorunlarının çözümü karşısında, ,birlik ve beraberlik içinde hareket etsiler, her alanda birlikte güçlü lobi oluştursunlar.


                Elbette Eskişehir’de,  TAKIM RUHU” nun, arzu boyutta olmamsının, sebep ve sebepleri ortadadır. Yıllardır, İlde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, bürokratlar, milletvekilleri ve halkımız arasında, arzu edilen boyutta, güç ve işbirliği yok.


              Oysa bazı kentler, yıllardır, birlikte düşünüp, birlikte karar vermeleri sonucu,  her alanda çıtayı yükselttiler. Bu illerin, konumu, geçmişte Eskişehir’den daha iyi olmamasına rağmen,  her alanda,  büyük aşama kaydettiler. Şehircilik de ise ciddi gelişmeler sağladılar.


             Nitekim geçmiş yıllarda, Kayseri’de bir toplantıya, katılma fırsatı doğmuştu.  Partili, partisiz, herkes, sohbet süresince, Kayseri’ye, yapılacak yatırımları konuştular. Ancak hiç olumsuz, bir görüşe tanık olmadım.


          Toplantı sonrası, bu olumlu durumu, Kayserili arkadaşıma sorduğumda, “Seçimlerde, ciddi mücadele veririz, Ancak Kayseri’ nin, menfaati olan yerde, particilik yoktur. Herkes Kayseri kimliği ile hareket etmek zorundadır.." demişti. 
            Kayseri ilindeki, bu felsefenin, Kayseri ‘yi, her alanda getirdiği nokta ortadadır.
            Eskişehir’in, her türlü sorununun çözümün, Kayseri de olduğu gibi, ekip ruhu.  ile orantılıdır O nedenle de  kişi/kişiler, kişisel menfaatlerini, bir tarafa bırakarak, ekip ruhu içinde, elini taşına altına koymalıdır.


            Diğer yandan  ETO Başkanlarımızdan, Sayın Cemalettin SARAR’ ın, söylediği gibi, Sen-Ben" kavgası bitirilmeli, Eskişehir’de, icraata ve sorunlarının çözümüne, parti kimliği ve duygusallık değil,  akıl ve mantık hâkim olmalıdır. 


              Eskişehir’ de, oluşacak takım içinde, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” felsefesi hakim olmalıdır. Takım üyeleri arasında, ilişki ve iletişimin, canlı tutulması şarttır. Herkesin, her an birbiriyle bir diyalog içinde olması gerekir. Herkesin birbirine destek olması, yardım etmesi şarttır. Sorunların, karşılıklı anlayışla çözülmesi, takım üyelerinin birbirlerine olan güvenini, duygusal bağlarını ve aidiyet hislerini besler.


              Ekip, başarının anahtarıdır. O nedenle de    ildeki   kurum/kuruluşlar, diğer dinamikler, özellikle de   vilayet, belediyeler, ETO,ESO gibi, meslek odaları, ekip ruhu içinde hareket etmelidir. çünkü Eskişehir’ in, sorunlarının çözüm ve her alanda arzu edilen başarı, il de oluşturulacak, ekip ruhu ile eşdeğerdir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi