4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESKİŞEHİR SANAYİSİ EMİN ELLERDE

                  
              Eskişehir Sanayi, ‘Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri’ seçimleri gerçekleştirildi.  Seçimlerde önümüzdeki 4 yıl süresince, görev alacak meclis ve komite üyeleri de  belirlendi.
                Seçimler sonrası konuşan, ESO Başkanı Sayın Celalettin KESİKBAŞ, “Çok onurlu ve güzel bir gün geçirdik. Hayatımın en güzel günlerinden bir tanesi oldu. Çünkü birbirimizden hiçbir farkımızın olmadığını bugün çok daha iyi gördüm. Bugün burada herkes bir aile gibiydi. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için hepinize çok çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.” diyerek memnuniyetini kamuoyu ile paylaştı.
              Seçim sonrası konuşan EOSB Başkanı Sayın Nadir KÜPELİ ise dostane bir ortamda seçim döneminin geçirildiğini ifade ederek, “Öncelikli olarak Sayın Celalettin Kesikbaş ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok dostane bir ortamda, hasret olduğumuz bir seçim dönemi yaşadık.” diyerek memnuniyetini belirtti.
               ESO ve ESOB’ başkanlarının birlikte yaptıkları basın açıklaması, Eskişehir’ deki tüm kesimlere örnek teşkil etmelidir. Çünkü Türkiye’de, her alanda söz sahibi olmuş iller, kentin sorunlarının çözümünde ve ilin menfaati olan gelişmelerde, merkezi idareye karşı birlikte hareket ediyorlar; Siyasi, odaklar bile, kentlerinin bugününü ve geleceğini birlikte düşünebiliyorlar.
               Yıllardır, birlikte düşünüp, birlikte karar vermeleri sonucu, her alanda çıtayı yükselttiler. Geçmiş yıllarda bu illerin konumu, Eskişehir’den daha iyi olmamasına rağmen, sanayi de büyük aşama kaydettiler. Şehircilik de ise ciddi gelişmeler sağladılar.
                Büyüyen, gelişen, yatırım, ihracat ve istihdamda Türkiye’nin önemli sanayi firmalarının çatı kuruluşu,  ESO’nun,  Başkanı olan Sayın KESİKBAŞ ve ekibi sayesinde,   Eskişehir  Sanayi Odası’nın 4 yıl önce yenilenen vizyonuyla, Türkiye’nin, önemli marka odalarından biri haline geldi.
                ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ekibi Eskişehir sanayisini, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yapmak için de ciddi çalışma içindedir. Ulusal ve global bazda ilgili kurum/kuruluşlar, devlet görevlileri ile görüşmeler yapıyorlar. Sonuçlarını da üyeleri ve kamuoyu ile paylaşıyorlar.
                Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, bu alandaki vaatlerini, sözde bırakmadı. Eskişehir onun önderliğinde, “Afrika Ülkeleri Sanayi, Turizm ve İş Konseyi” gerçekleştirildi. ESO ve TÜMSİAD Eskişehir Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıya, 26 ayrı ülkeden,  toplam 43 büyükelçi ve ticari ataşesi ve Eskişehirli sanayiciler katıldı
              Nitekim çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere, Eskişehir’ gelen, Japon  heyeti, ESO Başkanı, Sayın Celalettin KESİKBAŞ’ ın da katıldığı etkinlikte, iş adamları ile bir araya gelmiş   birlikte yapılabilecekleri iş  olanakları değerlendirmişlerdi.
               Sanayi Odası (ESO),  Avrupa’da faaliyet gösteren, önemli otomotiv kümeleri tarafından kurulmuş olan, Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına (EACN) ortak olduğunu kamuoyu ile paylaştı.
                Sanayi Odası, platforma, Türkiye’den, kabul edilen ilk kuruluş olarak, kayıtlara geçerken, otomotiv sektörünün, Avrupa’daki, en önemli şemsiye kuruluşlarından biri olan EACN’nin 20. üyesi olarak, kabul edildi.
                 Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Avrupa Otomotiv Kümeleri Ağına (EACN) ortak olmakla, ne kazanacak önümüzdeki yıllarda görülecektir ama bu gelişme ESO  için, bir başarıdır.
                 ESO’ nun, başarılı çalışmaları sonucu,  ESO üyesi firmalar, uluslararası faaliyetlere katılıyor. Önemli de başarılara da ulaşıyorlar.
                 Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, geleceğe dönük stratejik planlarlar da gerçekleştiriyor.  ESO, Eskişehir, sanayinin, rekabet gücü de havacılık, raylı sistemler, makine-metal sanayi, gıda, seramik ve madencilik sektörleri olarak belirledi.
                Ayrıca ESO tarafından kentin, gelişme potansiyeli, yüksek sektörlerini de turizm, otomotiv ve animasyon sektörleri olarak belirledi. Güçlü, stratejik ve gelişmeye açık sektörlerde var olan kümelenmelere, yeni küme oluşumları ekleyerek, işbirliğini artırmayı ve daha güçlü bir sanayi oluşturmayı,  Ar-GE çalışmalarını güçlendirmeyi ve teknoloji üretmeyi hedefliyor.
                 ESO daki olumlu gelişmelerin mimarı, Sayın KESİKBAŞ, alanında özellikle de ihracatta, tecrübeli, bilgili, konulara yatkınlığı ve yakınlığı ile örnek sanayicimizdir, Faktörler ne kadar değişse de değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir. İçinde bulunduğu koşulları çok iyi değerlendiriyor isabetli kararlar da veriyor.
.                Eskişehir sanayisi,  ESO Başkanı Sayın KESİKBAŞ ve ESOB Başkanı Sayın KÜPELİ ve ekipleri sayesinde, Eskişehir sanayisi, cumhuriyetin ilk yıllarındaki heyecanı yakaladı.
           Sayın ESO Başkanı Sayın KESİKBAŞ ve ESOB Başkanı Sayın KÜPELİ ve ekiplerinin   tekrar güven tazelemesi, Eskişehir  ve sanayisi için bir kazançtır. Onların rehberliğin de Eskişehir sanayisi, her alanda, büyük atılın yapacak ve ulusal ve global pazarlarda da söz sahibi olacaktır.
           Sayın KESİKBAŞ ve   Sayın Nadir KÜPELİ ve ekiplerini kutluyor,  başarılar diliyoruz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi