4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

            
            Türk kadınları, yaşadıkları onca ağır soruna rağmen, yaşamın, her alanında var olmaya çalışıyor. Ekonomiden, sanata, siyasetten, spora her geçen gün, yenileri eklenen,  başarılı Türk kadını,profili, diğer ülkelere, örnek teşkil edecek aşamaya geldi..
            Ayrıca Türk insanı, erkek ve kadın, her alanda birlikte çalışarak başarılı olacaktır. Nitekim Atatürk, " Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı, topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!" demiştir.
            Türk kadını,  İzmir’in, işgalinin ardından, İstanbul’da düzenlenen mitinglerde, konuşma yapanlar arasında bulunan, Halide Edip, Nakiye Elgün, Müfide Ferit Tek ve onları destekleyen, binlerce Türk kadını, Kurtuluş savaşında, erkeklerin yanında, mücadeleye hazır olduğunu, tüm dünyaya duyurmuştur.
             Bugünde, ülkemizde ve Eskişehir’ de, kendi gayret ve çabaları ile hedeflerine ulaşan, her alanda başarılı performans segileyen kadınlarımız da var. Bu kadınlarımız da, biri de Salı günü ziyaret ettiğimiz,   Eskişehir Teknik Üniversitesi,  Rektörü,  Sayın Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU’dur.
                 Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU, güler yüzlü, sade, duru, pak konuşması ile moral vericidir. Dayanışmacı, bir ruha da sahiptir. Personele ve öğrencilerle, iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir. Sempatik ve analitik düşünceye sahip ve dinamik, yapısıyla da örnek bir yöneticimizdir.
           Ayrıca Sayın Prof. Dr. DÖĞEROĞLU, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek bir bilim adamıdır.  Öğencilerinin, sorunları ile de yakından ilgilenir. Onları sorunlarını dinler. Çözümüne de yardımcı olur.
             Sayın Prof. DÖGEROĞLU, demokratik, adil, vakur ve ciddi,  saygın, kucaklayıcı, milli menfaatleri ve milli bekayı, her şeyin üstünde tutan bir yönetici olarak gördük Söylemlerinin ve icraatının da insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir eğitim olduğunu bilir. Hem çok profesyonel, hem de açık yüreklidir.
             Sayın Prof. Dr. DÖĞEROĞLU, Eskişehir Teknik Üniversite’ ni, evrensel değerler çerçevesinde, eleştirel düşünmeyi, yaratıcılığı, yenilikçiliği ve liderliği besleyen, verdiği eğitimle de  bilim, teknoloji değişime ve gelişime açık,  sorgulayıcı bireyler yetiştirmek, mükemmellik düzeyinde,  araştırma yapan eğitim vermek ve topluma hizmet etmeyi amaç edinen,  ulusal ve uluslararası düzeyde,  öncü bir üniversite yapmak istiyor.
               Sayın Prof. Dr. DÖĞEROĞLU rehberliğinde,  Eskişehir Teknik Üniversitesi, liyakat, şeffaflık, mükemmeli aramak, katılımcılık, estetik duyarlılık ve çevreye saygı toplum odaklılık, ifade özgürlüğü, öncü olmak, farklılıklara saygılı gibi, temek değerleri ön planda tutuyor.
              Sayın Prof. Dr. DÖĞEROĞLU rehberlğinde, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kurum ve kuruluşlar, özellikle de sanayi ile işbirliğinde,  kararlı gördük. Bu işbirliği, iki açıdan gereklidir. 
             İlki, teknik anlamda gelişme ve desteği sağlamak için, üniversitelerden yararlanmak. Diğer ise danışmanlık almak ve üniversitelerde kaliteyi, en önemlisi de mezunlarının, istihdam edilebilirliğini artırmaktır.
             Ayrıca ESTÜ üniversitesi’ nin, sanayi işbirliği ile gerçekleştidiği Ar-Ge çalışmaları, ideal ve örnek teşkil edecek niteliktedir.
             Nitekim  Eskişehir Teknik Üniversitesi ile Alp Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokol ile hayata geçen ESTÜ-ALP HAVACILIK AKADEMİ programı, diğer üniversitelerimize, örnek teşkil edecek niteliktedir..
           Bu işbirliği ile öğrenciler, yıl boyunca Alp Havacılık profesyonellerinin anlatımıyla havacılık sektöründeki çalışmaları öğrenecek, işin temelini kavrayacak, sektöre başlangıçta kendilerine hız kazandıracak olan farklı yeteneklerini, geliştirme fırsatı bulacaklardır.
            ESTÜ’ nün, sürekli güdeminde olan projeler de var. Bu projelerden biri de Yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların,  desteklenmesi amacıyla, geliştirilmiş bir uygulamada olan, Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri),dir.
            ESTÜ, bilgi ve değer üretmek, bu üretimleri iktisadi katma değere dönüştürmek için,  nitelikli araştırma ve yayın yapmayı ilke edinmiştir. Bu sayade de üniversitenin,  araştırma insan gücünü geliştirmek. araştırma altyapısını güçlendirmek,  özellikle de yurt içinde ve yurtdışında, bulunan,  diğer araştırma kuruluşlarıyla, ortaklıklar ve işbirliği yapmakta kararlıdır.
              ESTÜ, başarılı çalışmalarının sonucunu da alamaya başladı.  URAP’ın 8 Ekim 2021 tarihli Basın Açıklamasında, “Mayıs 2018’te kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin,  bu yıl ilk kez Türkiye sıralamasına alınmalarına karşın listeye 87’nci sıradan girmeleri önemli bir başarıdır.
             Çağımızda, bilimin ve teknolojinin, doğrudan bir üretici güç haline dönüştüğü, sanayinin teknoloji içeriğinin, arttığı bir dönemde,  her alanda bilgi ve teknolojiye sahip olmak için, Eskişehir Teknik Üniversitesi, nde,  hedef, ilime odaklanıp, araştıran ve bilgi üreten bir üniversite olmaktır.
             Eskişehir Teknik Üniversitesi, teknokent, teknopark ve teknoloji transfer ofisleri gibi, araştırma ve geliştirmeye hizmet eden şirketler ve merkezler, yerel/bölgesel ekonomiye katkıda bulunma kapsamında başat rol yüklenebilmede ve küreselleşmenin, uluslararası ve yerel dinamikleri arasında, köprü olmada kararlı gördük.
             Ayrıca Eskişehir Teknik Üniversitesi’ nin, bilimsellik,  özgürlük, demokratik yönetim, kalite,  ekip ruhu, Ar-Ge,  akademik rekabet ve hareketlilik,  global proje, soyal sorumluluk, üniversite-sanayi ve kurum/kuruluşlarla işbirliği gibi,  kriterleri, ön planda tutması, üniversiteyi, ulusal ve uluslararası alanda, tanınan üniversite yapacaktır.
             Rektör, Sayın Prof. Dr.Tuncay DÖĞEROĞLU ve ekibini, öğretim üyelerini ve öğrencilerini kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi