4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESO AKADEMİ

                                              


             Ülkemiz ve kentlerin, gelişmesinde ve kalkınmasında, sanayileşmenin, temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek, kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi, bulunduğumuz çağda zorunlu hale gelmiştir.


            Toplumlarda, kalifiye elemanların, bilgi ve becerisi, her alanda başarının temelidir. O nedenle de  toplumdaki genç insanlara, başarılı bir meslek yolu hazırlamak,  vasıflı eleman yetiştirmek, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, her alanda başarılı kılacaktır.


             Ayrıca dünyada ve ülkemizde, “Mesleki Teknik Eğitim”in, öneminin, çok büyük olduğu herkes tarafından bilinen ve kabul edilen, bir gerçektir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, ilgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle, hayata hazırlanmasında Mesleki Eğitimin önemi büyüktür.
             Mesleki eğitimde, özel sektör de görev almalıdır. Nitekim Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya SELÇUK, "Almanya’da, mesleki ve teknik okulların, yüzde 80’i, özel sektörün desteklediği okullardır. Bizde bu oran, yüzde 4 civarında" dedi.


            Son yıllarda, Eskişehir’ de, meslek eğitimle ilgili ciddi çalışmalar var. Bu çalışmalardan biride, Türkiye’nin, en modern ve geniş kapsamlı, mesleki eğitim merkezlerinden biri olacak olan,  Türkiye’ de, bir ilkde  olan ESO AKADEMİ’ dir,


            ESO AKEDEMİ,  Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, hizmet verecektir.  Günün şartlarına göre modernize edildi. Eğitim alt yapısı güçlendi. 22-35 yaş arası askerliğini yapmış, yetişkin, işe ihtiyacı olan ama bir vesile ile ekmeğini eline alamamış gençlerimize, meslek kazandırılacak.


           ESO tarafından gerçekleştirilen ve BEBKA’nın destekleri ile 15 Milyon TL’ye yapılan merkez, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve ESOGÜ işbirliğinde, Eskişehir’e, mesleki eğitimde, yeni bir soluk ve istihdam sağlayacaktır.


               ESO AKDEMİ,  mesleki eğitimde, önemli bir projedir. Ülkemizde de bir ikltir. Eskişehir’ e, nitelikli eleman ihtiyacına çözüm sunacak,  22-35 yaş arası, askerliğini yapmış, yetişkin, işe ihtiyacı olan ama bir meslek edinememiş, ya da kendini başka bir meslekte geliştirmek isteyen gençlerimize, nitelik ve bir meslek kazandıracaktır.


               ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ’ ın, her vesile söylediği gibi, “Ara eleman değil, aranan insanların” yetişeceği, bir merkez olacaktır.


                Salı günü, basına tanıtılan ESO AKEDEMİ, Turgut Reis Meslek Lisesi’nde içerisinde bağımsız bir bölüm olarak, eğitim faaliyetlerini sürdürecek olan merkez; metal işleme, plastik kalıp ve işleme, kaynaklı imalat, otomasyon, simülasyon, robot ve endüstriyel tasarım anlarında eğitimler verecektir. Zaman içerisinde de üreticilerden gelen önerilerle yeni bölümler de eklenebilecektir.


                ESO AKADEMİ,  22-35 yaş arası yetişkin insanlarımızın ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda gelişimleri için, tasarım-beceri Atölyeleri kurulmuş olup, sahip olduğu yeteneklerin, uygulama düzeyinde geliştirilmesi, el becerilerinin artırılması amacıyla kurulan atölyeler, mesleklerle ilişkilendirilmiş şekilde hazırlanmıştır.


               ESO AKADEMİ,  Türkiye’de,  ilk olacak tasarım-Beceri Atölyeleriyle,  22-35 yaş arası insanlarımız, düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye,  zaman ayırabileceği ortamlar yaratılmış olup, Atölyelerde, ilgi ve mizaçları doğrultusunda, hem yaşam becerileri kazanacaklar, hem de mesleki yeteneklerini, keşfetme imkânı yakalayacaklardır.


              ESO AKADEMİ,  22-35 yaş arası insanlarımız, düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını ve pratiği bir araya getirecek atölyelerle,  ellerini daha fazla kullanacağı bir eğitim metodolojisini, hayata geçirecektir. Atölye kazanımları; ile de psiko-motor gelişim, yaratıcılık, kendi ürünlerini oluşturma, temel teknik bilgi, el-göz-beyin koordinasyonu, çalışma hızı, işe başlama-sürdürme-sonlandırma becerileri kazanadıracaktır.


              ESO AKADEMİ’de hedef, gençlere, kazandırılması öngörülen mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, sektörü tanımaları, iş hayatına uyum sağlamaları, mesleki tecrübe edinmelerini ve gerçek üretim ve hizmet ortamında,  yetişmelerini temin etmek,  mezunlarının, istihdam oranlarını artırmak, ülkemizin kaynaklarının, etkin ve verimli kullanılmasına katkı sunmaktır.


                ESO AKEDEMİ, , bünyesinde kurulacak eğitim atölyelerinde, Eskişehir’de, en çok ihtiyaç duyulan alanlarda, eğitim verilecektir. Merkezde simülasyon merkezinin ve  mevcut okullarımız da  proje içinde, yer alacak. Sahip olduğu eğitim modeli ile kursiyerlere, hem yüksek standartlarda mesleki eğitim,  hem de uygulamalı üretim olanakları sunacak. İçinde barındıracağı endüstriyel altyapı ile ülkemizin örnek teşkil edecek mesleki eğitim merkezlerinden biri olacaktır.


               Ayrıca BEBKA, sanayide ARGE ve verimliğin, iş gücünün artırılmasında, ESO ile ortak amaçlar içindedir. Bu işbirliği Eskişehir’ i,  uluslararası arenada güçlendireceği gibi rekabet gücümüzü de arttıracak. Ayrıca gençleri de sanayi ve teknolojiye özendirecetir.


              ESO AKADEMİ’ de, mesleki eğitim göre, 22-35 yaş arası insanlarımza, İŞKUR ,


ayda 2800 lira üçret öderken,  sigortaları da yapılacak ve mezun olanlarda, sektörlerde istihdam edilecektir.


              Eskişehir’ de, sanat ve iş sahibi olmak isteyen, 22-35 yaş arası insanlarımız, mutlaka ESO AKADEMİ’ ye başvurmalıdır. Çünkü bir sanatı olan insan, aç ve açıkta kalmaz, geçimini sağlar. Her şey gün gelir değerini yitirebilir ama sanat, değeri hiç eksilmez. Çünkü Atalarımızın söylediği gibi, “Sanat Atın Bileziktir.”


              Eskişehir Sanayi Odası tarafından, ESOGÜ, İŞKUR, BEBKA’nın destekleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün de iş birliğinde, hayata geçirilen, Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi ESO AKADEMİ, sektörlerimize, nitelikli iş gücü yetiştirirken, diğer illere de örnek teşkil edecek, en önemlisi de sektörlere, işgücü sağlarken,  insanımızı da sanat sahibi yapacaktır.


             ESO, BEBKA, İŞKUR, ESOGÜ ve Milli Eğitim Müdürlüğü, yekilerini kutluyoruz…


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi