4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESO SEÇİMLERİ

                                            
             Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Celalettin KESİKBAŞ,  yasal görev sürelerinin, Ekim 2022 tarihinde sona ermesi dolayısıyla,  ESO seçimlerinin,  Eskişehir Yüksek Seçim Kurulu, 4 Ekim 2022 Salı günü yapılmasına karar verdi.
              Büyüyen, gelişen, yatırım, ihracat ve istihdamda, Türkiye’nin önemli sanayi firmalarının çatı kuruluşu,  ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ekibi sayesinde,    Eskişehir  Sanayi Odası’nın, 4 yıl önce yenilenen vizyonuyla, Türkiye’nin, önemli marka odalarından biri haline geldi.
                  Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın  Celalettin KESİKBAŞ ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli 4 Ekim 2022 günü yapılacak olan,  Eskişehir  Sanayi Odası seçimlerine ilişkin örnek teşkil edecek ortak basın açıklaması yaptılar.
               ESOB Başkanı Sayın KÜPELİ’ nin, ” Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Celalettin Kesikbaş ve yönetimi yeniden bu göreve taliptir. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak uyum içerisinde çalıştığımız, Celalettin Bey’in, yeniden adaylık sürecini destekliyoruz. Sayın Celalettin KESİKBAŞ ve ekibinin yanlarında olduğumuzu belirtir, başarılar dileriz” dedi.
                ESO ve ESOB’ başkanlarının, birlikte yaptıkları basın açıklaması, Eskişehir’ deki tüm kesimlere örnek teşkil etmelidir. Çünkü Türkiye’de, her alanda söz sahibi olmuş iller, kentin sorunlarının çözümünde ve ilin menfaati olan gelişmelerde, her alanda ve  merkezi idareye karşı birlikte hareket ediyorlar; Siyasi, odaklar bile kentlerinin, bugününü ve geleceğini birlikte düşünebiliyorlar.
                 Yıllardır, birlikte düşünüp, birlikte karar vermeleri sonucu, her alanda çıtayı yükselttiler. Geçmiş yıllarda, bu illerin konumu, Eskişehir’den daha iyi olmamasına rağmen, sanayi de büyük aşama kaydettiler. Şehircilik de ise ciddi gelişmeler sağladılar.
                  ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, Eskişehir sanayisini, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yapmak için de ciddi çalışma içindedir. Ulusal ve global bazda ilgili kurum/kuruluşlar, devlet görevlileri ile görüşmeler yapıyorlar. Sonuçlarını da üyeleri ve kamuoyu ile paylaşıyorlar.
                  Sayın KESİKBAŞ’ ın, başarısındaki en önemli unsurlar, İcraatlarında yer alan  TOPLUM KATILIMI”,"ORTAK AKIL", "ORTAK PAYDA " ve "TAKIM RUHU" gibi kavramlardır.
                Ayrıca Sayın KESİKBAŞ,  yüksek feraset sahibi ve liderlik vasıflarına sahiptir. Yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnektir. Sanayicinin sorunları ile de yakından ilgilenir. Onları sorunlarını dinler. Çözümüne de yardımcı olur. ESO’ yu yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda layıkıyla temsil eder.
             Nitekim ESO platforma, Türkiye’den, kabul edilen ilk kuruluş olarak otomotiv sektörünün, Avrupa’daki, en önemli şemsiye kuruluşlarından biri olan,  EACN’nin, 20. üyesi olarak, kabul edildi.
            Eskişehir ESO’nun, önderliğinde, “Afrika Ülkeleri Sanayi, Turizm ve İş Konseyi” gerçekleştirildi. Toplantıya, 26 ayrı ülkeden,  toplam 43 büyükelçi ve ticari ataşesi ve Eskişehirli sanayiciler katıldı.
               Sayın KESİKBAŞ yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur.  Binlerce insandan sorumlu olduğunu bilip, ona göre düşünür. İcraat yapar. Devletin ve halkın olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermez.
               Sayın KESİKBAŞ, hem çok profesyonel, hem de açık yüreklidir. İşler yolunda gittiğinde, duydukları heyecanı, herkesle paylaşır. Özellikle de sanayici ve kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan, yalın "yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor.
              ESO, Eskişehir ’ de, özellikle kırsal alanlarda, ekonomik çeşitliliğin sağlanmasını istiyor. ve bu noktada ESO olarak, her türlü desteğe ve iş  birliğine hazır.
               Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, proje bazındaki çalışmaları,  Eskişehir sanayisini, mutlaka ulusal  ve global pazarlarda, söz sahibi yapacaktır.  Çünkü çağımızda, toplumlar, zengin ve yoksul diye ayrılmıyor. Proje üretebilen, üretmeyen diye sınıflandırılıyor.
             ESO Başkanı Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, bunun bilincinde olup, proje ve ekip ruhunu,  ön planda tutuyorlar
            ESO ve EOSB,  Sayın KESİKBAŞ ve Sayın KÜPELİ sayesinde, Eskişehir    sanayisi,  “ Cumhuriyetin İlk yıllarındaki heyecanı da yakaladı. Eskişehir ulusal ve global pazarlara, layık sanayi kenti yapmak ve “Geleceğin Sanayi Kenti  kurmak,  sanayiye nitelikli işgücü yetiştirmek için, ciddi imkan ve olanlara da sahip oldu.
             ESO daki, olumlu gelişmelerin, mimarı, Sayın KESİKBAŞ, alanında özellikle de ihracatta, tecrübeli, bilgili, konulara yatkınlığı ve yakınlığı ile örnek sanayicimizdir: İnsanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir. İçinde bulunduğu koşulları çok iyi değerlendiriyor, ekibi ile birlikte de isabetli kararlar da veriyorlar. Eskişehir ve ESO’ yu yerel, ulusal ve uluslararası alanda başarı ile temsil ediyor.
.              Sayın KESİKBAŞ ve ekibinin, yeniden görev alması, Eskişehir ve sanayisi için ciddi kazanç olacaktır
                  Sayın KESİKBAŞ ve ekibini kutluyor, ESO seçimlerinde başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi