4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ESO' YA BAŞARILAR DİLİYORUZ

                           
             Sayın Celalettin KESİKBAŞ, ESO Başkan olduktan sonra, ekibi ile birlikte hedefleri daha da büyüttü. Eskişehir sanayisine, global perspektiften baktılar. Eskişehir’ i, ülke ve global pazarlara, layık sanayi kenti yapmak ve “Geleceğin Sanayi Kenti”ni, kurmak için, ekibi ile birlikte, ciddi gayret ve caba gösteriyorlar.
            Ayrıca Eskişehir şirketlerini, global pazarlarda söz sahibi yapmakta kararlıdırlar. Çünkü finansal sermaye açısından, en büyük markaların çoğu “global’dir.                 
            Sayın KESİKBAŞ ve ekibinin, Eskişehir sanayisinde, “MARKA”  ve Ar-Ge üzerinde, ısrarcı olması, sanayimizi, teknoloji ihraç eden bir konuma da getirecek, Eskişehir sanayisi de ulusal ve global pazarlarda söz sahibi olacaktır.
             Sayın KESİKBAŞ ve ekibi, global hedefleri ve icraatı ile uluslararası yarışmalarda da ülkemizi, başarıyla temsil ediyorlar. Nitekim Eskişehir Sanayi Odası, “2021 Dünya Odalar Yarışması”nda,  Finalisti olarak Türkiye’ yi, temsil edecek.
                 Yarışmayı düzenleyen, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) çatısı altında faaliyet gösteren ve küresel anlamda Odaların temsilciliğini üstlenen, Dünya Odalar Federasyonu (WCF), dünyanın farklı bölgelerinde, iki senede bir düzenlediği Kongrelerinde iş dünyasını, Odaları, iş dünyasını, kamu kurumlarının temsilcilerini ve akademisyenleri ortak bir platformda buluşturmaktadır.
                 Kongre kapsamında ayrıca her Kongrede,  “Dünya Odalar Yarışması” düzenliyor
                Yarışma, odaların çığır açan girişimlerinin, tanınırlıklarını yükseltmek adına eşsiz bir fırsat olarak,2003 yılındaki başlangıcından, bu yana,  ticaret Odaları yarışmaları Kongrenin, ayrılmaz bir parçası durumundadır.
               Eskişehir Sanayi Odası, ‘2021 Dünya Odalar Yarışması’nda, finallere kalarak çok önemli bir başarıya imza attı. Dünyanın, dört bir yanından, 33 farklı ülkeden gönderilen projeler arasında, finale kalmayı başardı.
             ESO, 22-25 Kasım 2021 tarihlerinde, Dubai’de gerçekleştirilecek finallerde, ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşayacak. ESO, İngiltere, İrlanda ve Belçika’dan rakipleriyle yarışacak.
             Dünya Odalar Yarışması ile ilgili, değerlendirmelerde bulunan, ESO Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Celalettin KESİKBAŞ, Dünya Odalar Yarışması, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) tarafından, dünyanın, dört bir yanındaki odaların yaptıkları yenilikçi projeleri ödüllendiren, kendi alanındaki tek ödül programı olduğu söyledi.
.            Ayrıca yarışma, odaların çığır açan girişimlerinin, tanınırlıklarını yükseltmek adına eşsiz bir fırsat. Dünya Odalar Yarışması, 2003 yılındaki başlangıcından, bu yana iki yılda bir düzenlenen, Dünya Odalar Kongresi’nin, ayrılmaz bir parçası durumunda.
             ESO,  Dünya’daki tüm odalar için, böylesine büyük ve prestijli bir organizasyonda finallere kalmanın, haklı gururunu yaşıyor. ESO yönetimi ve ekibi olarak, birlik beraberlik içerisinde profesyonel bir çalışma yürüterek, başarıya ulaşmıştır. .
              Dünya Odalar Yarışması’ na,  Türkiye’den, Eskişehir Sanayi Odası dışında, İngiltere, İrlanda ve Belçika’dan Odaların finalist olduğu organizasyona, 100’ün üzerinde ülkeden yaklaşık 2.000 delege katılım sağlayacak
             Hem Avrupa Birliği, hem de ulusal hibe kaynaklarını kullanarak gerçekleştirilen “ShareBox projesi” Eskişehir’de birçok üye firmamız arasında, simbiyotik ilişkilerin kurulmasını ve temiz üretim alanında, önemli bir kapasite yaratılmasını da sağladı.
            ShareBox’ın rakipleri ise İngiltere, İrlanda ve Belçika’dan gelen projeler olacak. Projenin konusu ise dünyada faaliyet gösteren sanayicilerin ilgisinin çekmeyi başardı. Özellikle ham madde bulmakta zorlanan ve hammadde fiyatlarının artması sonrasında ortaya koyulan proje, sanayicilerin de yüzünü güldürecektir.
             ESO tarafından geliştirilen, “endüstriyel simbiyoz” projesi, atıkların değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın gündeminde olan iklim değişikliği, temiz çevre ve Yeşil Mutabakat gibi konularda bir çözüm önerisi olarak ortaya çıkan proje; 83 ülkeden sunulan yüzlerce proje arasından, İklim Değişikliği Aksiyonu alanında, ESO,  ilk 4’ün içerisine girdi
            Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) düzenlediği ve dünya odaları için en prestijli yarışma olan Dünya Odalar Yarışması finallerinde Türkiye’yi temsil edecek olan proje, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da ödül aldı.
            Projenin gelişimi hakkında bilgiler veren, Uluslararası ve Yurtdışı Faaliyetlerden Sorumlu ESO Genel Sekreter Yardımcısı Sayın İsmail Öztürk, “ Eskişehir’de 500’den fazla simbiyotik ilişki tespit ettik. Proje ortaklarımız İngiltere ve İspanya’dan kuruluşlarla beraber 500 simbiyotik ilişki içerisinden gerçekleştirilmesi, en yüksek potansiyeli olan 50 ilişkiyi bir kısa liste haline getirerek bu firma ve ilişkilere ağırlık verdik” “ dedi.
.             ESO’nun, ekip ruhuyla yürüttüğü proje, kendi alanında dünya’nın, en önemli organizasyonu olan Dünya Odalar Kongresi’nde finalist olması, Eskişehir ve ESO camiasına çok büyük bir gurur yaşattı.
              Dünya Odalar Yarışması, “En İyi İklim Aksiyonu” kategorisinde, finale kalmaya hak kazanan, Türkiye’ den, Eskişehir Sanayi Odası, İngiltere’ den East Lancashire Ticaret Odası, İrlanda’dan Dublin Ticaret Odası ve Belçika’dan Voka Ticaret Odasıdır.
              ESO,  bugün, Dubai’de başlayacak olan 2021 Dünya Odalar Yarışması’nın finalinde, İngiltere, İrland ve Belçika’dan rakipleriyle yarışacaktır.
       ESO’nun, yarışmada derecesi, ne olursa olsun, bu başarısı, Türkiye ve Eskişehir açısından gurur vericidir.
                Sayın KESİKBAŞ ve ekibini kutluyoruz…




    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi