4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ

                                


               Yıllardır Yunus Emre Devlet Hastanesi’ nin, kalite ve teknoloji odaklı çalışamlarını, yakından izliyoruz. Ancak 24.03.2021 tarihinde, meydan gelen bir olay sonrası gelişen gerçeği de yansıtmayan olaylar sonrası, soruşturma sonucu başka hastanede görevlendirilen, bir hekimin, görevi başındaki personellerin, itibarını zedeleyecek şekilde, söylemlerde bulunarak, videoyu çekmesi ve çeşitli mecralarda, kurum itibarına zarar vercek nitelikte, yayınlanması, aklıselim herkesi üzdü.


             Oysa Yunus Emre Devlet Hastaesi’nde, verim ve kalite herkesçe bilinen bir gerçektir. Güneşin, o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi, Yunus Emre Devlet Hastaesi de gerçek dışı söylemlerle, suçlanması  da mümkün değildir.


             Çünkü Yunus Emre Devlet Hastanesi, hasta haklarına saygılı, sorumluluklarının bilincinde,  eğitimli ve deneyimli, uzman kadrosuyla, hizmet vermektedir.


              Hastanede, profesyonellik, sorumluluk, takım çalışması, ortak payda, ortak akıl ve işe bağlılık, tüm icraatına hâkimdir.   Hasta doktor ilişkisi ve kurumda çalışan personel arasında, karşılıklı saygı, güven, nezaket, şefkat, empati, örnek teşkil edecek niteliktedir.


             Yunus Emre Devlet Hastaesi 15.028 m2 oturma alanı üzerine 92.973 m2 toplam kapalı olan ve 8 kat 6 bloktan oluşan, tüm odalarında, WC-Banyo bulunan nitelikli hasta odaları olarak tasarlanmıştır.  


               Yunus Emre Devlet Hastanesi,  600 yataklı,  400 yatak genel,200 yatak kadın ve çocuk hastalıkları bölümlerinden oluşmaktadır.


                Hastanede; 152 adet poliklinik,74 adet acil müşahede yatağı,20 adet ameliyathane, 2 adet doğum salonu, 8 adet SDL (sancı doğum lohusa) odası, 5 adet LDRP (doğum yatağına dönüşebilen özel yataklı) oda  59 adet genel yoğun bakım yatağı, 32 adet küvöz, 25 adet diyaliz yatağı, 150 adet tek yataklı oda, 236 adet çift yataklı oda, 8 yataklı mahkum servisi olarak 25 farklı yataklı klinik yer alacaktır.  


               Radyoterapi merkezi, Nükleer tıp merkezi ve KETEM Ünitesi bulunmaktadır. Hastanede yatak başına 154,95 m2 alan düşmektedir.  Ayrıca, 686 araçlık 13.944 m2 kapalı otopark, 384 araçlık 9.600 m2 açık otoparkı vardır.


              Bugün, Yunus Emre Devlet Hastanesi, teknoloji-tıbbi-teknik odaklıdır. Hastanede, yanık Ünitesi, Koroner anjiyografi, Girişimsel anjiyografi, Radyoterapi Sintigrafi, Pet-ct, Kardiyo Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi, Spor Hekimliği, Hiperbarik oksijen tedavi merkezi, PUVA hizmeti cildiye hastalıklarında kullanılıyor. Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi ve Palyatif Bakım Merkezi mevcuttur.
        Ayrıca MR, PET-CT, Sintgrafi, Radyoterapi, Tomografi gibi, yüksek maliyetli tıbbi cihazlarla, hastalara, hizmet vermektedir. Her yıl tıbbi cihaz ve teçhizatın sayısı artmaktadır. 
              Hastanede, Açık Kalp Ameliyatı - Koroner Bypass’ da yapılmaktadır..Uyku laboratuarı, Eskişehir’ de, ilk kez Yunus Emre Devlet Hastanesinde kurulmuş ve 2010 yılından, bu yana hizmet vermektedir


               Yunus Emre Devlet hastanesi,  yeni bina da,  "KALİTE" ve "AKREDİTASYON" çalışmalarıyla, sağlık sektöründe, zirveye yarışacak, görüntüleme ve tanı birimlerinde, ileri teknoloji desteğiyle de hastalara, hatta diğer sağlık kurum/kuruluşlarına, hizmet sunan, teknoloji ve konforun buluştuğu bir sağlık kurumudur.


              Elbette hastanedeki başarıda, en büyük pay, Başhekimi Sayın Uzm. Dr. Mustafa KARAGÜLLE ve personelinindir. Hastane, İLKE", "STANDART" ve KURAL" ları ile de ülkemiz ve Eskişehir’ de, örnek alınacak bir sağlık kuruluşudur.


             Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde, hasta kabul, ayaktan tedavi, tetkik ve yatarak tedavi bölümleri hastanenin, standart kullanım amaçlarından çıkarak, salgın dönemine uygun kullanım değişiklikleri yapılmış olup, bu alanda ciddi titizlik gösterilmektedir. Poliklinik hizmetleri de aksatılmadan yürütülmektedir.


                Nitekim geçen hafta Yunus Emre Devlet Hastanesi, Deri ve zührevi Hastalıkları


 Uzman Dr. Olcay KURNAZ’ a, muayene olduk.


                Sayın Uzman Dr. Olcay KURNAZ,  hastalara karşı davranışı, güler yüzü, hasta ve yakınları ile olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir. Hastalarının, BİYO-PSİKO- SOSYAL yönden sağlıklarını, en iyi şekilde değerlendiriyor, tanı teşhis ve tedavi de gerekli özeni de gösteriyor.


              Sayın Uzman Dr. Olcay KURNAZ ve diğer hekimler, hastalarını tedavide, her türlü tıbbi teknolojiden yararlanıyor. En önemlisi de neyi, nasıl, ne kadar sürede yapacağını, risk ve tehlikelerini, yakın, uzak yan etkilerini, başka seçenekler olup olmadığını, sonuçta nelerin meydana geleceğini, hastanın yaşamının bu süreçte nasıl etkileneceğini, tüm ayrıntıları ile anlatıyorlar.


             COVİD 19 salgının olduğu şu günlerde, sağlık Personeli olmak kolay bir meslekte değildir. Çünkü sağlıkcı olmak, bir yaşam biçimidir. Gerektiğin de daha az uyumak ve daha çok çalışmak, en önemlisi de yaşanılan, yoğun stres tahammül etmek gerekir.


               O nedenle de COVİD 19’ la mücadelede, gece, gündüz demeden çalışan, sağlık personelimizin, moralini, yüksek tutmada, toplumdaki her kesime görev düşmektedir. Çünkü söz konusu olan insan hayatıdır.


              Yunus Emre Devlet Hastanesi’ nde,  hedef,  bireye en üst düzeyde kaliteli tanı ve tedavi hizmetini, çağın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile buluşturarak vermek yanında, en ileri bilgi ve teknolojinin, yeterli ve tatmin edici düzeyde, zevkli bir ortam içinde, sunulması ve yönetimiyle de örnek bir model oluşturan, hasta ve çalışan memnuniyetinin, mükemmele ulaştığı, Lider sağlık kuruluşu olmaktır.
             Başhekim Sayın Uzman Dr.Mustafa KARAGÜLLE ve ekibini kutluyoruz.


 


 


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi