4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

HAYIRSEVERLER VE RESEPSİYON

     Cumhuriyet Resepsiyonlarına, ülke ve kentlere, hizmet eden, genellikle de Cumhuriyetin kazanımlarına, katkıda bulunan, insanlar davet edilir. Hayırseverlerimiz,  Cumhuriyet Resepsiyonlarına, davet edilecek, en öncelikli insanlardır.
             Defalarca köşemizde, bu konuyu gündeme getirmemize ve ilgililere bizzat söylememize rağmen,  hayırsever insanlarımız, Cumhuriyet Balosu’na davet edilmiyor..
              Oysa Cumhuriyet Resepsiyonuna, ilk davet edilecek insanlar, hayırsever insanlarımız olmalıdır. Çünkü hiçbir menfaat beklemeden, görevleri de olmadığı halde, Cumhuriyetimize eserler kazandırıyorlar.
             Hayırsever insanlarımızın, bu yılda da Cumhuriyet Balosu’ na davet edilmediklerini öğrendik.
            Hakları oldukları halde, Cumhuriyet Resepsiyonuna davet almayan, çeşitli etkinliklerle de motive edilmeyen, randevu istedikleri halde bazı zamanlarda, ilgililerden gerekli ilgi,  alaka ve destek de görmeyen, hayırseverlerimize yapılan bu davranış aklıselim insanlarımızı üzmektedir.
          Ayrıca ülkemizde, hayırseverlere, önem veren kentler, her alanda sürekli  hizmet alıyorlar.               
           İşte Kayseri!
       
           Kayseri ili, hayırseverler sayesinde, pek çok esere sahip oldu.
           Nitekim Kayserili İş adamı Sayın Mustafa Çıkrıkçıoğlu" "…Kayseri, devletten bir şey beklememektedir. Kendi kendisinin kalkınmasını yapmıştır. Erciyes, Melikşah, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile ilköğretim, lise, sağlık ocağı gibi birçok yapı hayırseverlerimiz tarafından kazandırıldı. O nedenle devletin baba olmadığı şehir, Kayseri’dir. Burada, babalık görevini hayırseverler yapıyor.." sözleri, her ile örnek teşkil etmelidir.
             Elbette Cumhuriyet Balosu’na, söylendiği ve yazıldığı halde, hayırsever insanlarımız niçin davet edilmiyor, en iyi ilgiler bilir ama bu alanda, öne sürecekleri hiçbir mazeretin kabul edilir bir tarafı yoktur.
             Çünkü Eskişehir olarak, hayırsever insanlarımıza ne yapsak azdır.
              Diğer yandan, Eskişehir’de ilgililer, Eskişehirlilerin,  kurum/kuruluşlara, yeteri kadar yardım yapmadıklarını, söylerler. Hatta bazı illeri de örnek olarak gösterirler. Bu sitemler karşısında, sürekli nedenlerini araştırdık ve sonunda, cevabını da, hayırsever insanlarımızın sözlerinde bulduk.
             Ayrıca İslamiyet,  hayır ve hasenat dinidir. Hayırlı insan iyilik yapan, başaklara faydalı olan insandır. Kur’ân-ı Kerîm’de, yüzden fazla ayette "hayır" kelimesi zikredilir.
               Eskişehir’de,  hayırsever insanlarımız, dün vardı; bugünde var; gelecekte de olacaktır. Ancak bu hayırsever insanlarımıza, gerekli ilgi ve alaka gösterilmeli ve sürekli de motive edilmeli, baş tacı da yapılmalıdır, İldeki her yönetici ile de, randevusuz görüşebilmeli, kendilerine de her türlü kolaylıkta gösterilmelidir.
              Her yıl yapılan Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na, Eskişehir’ deki hayırsever insanlarımız gelsin veya gelmesin, mutlaka davet edilmelidir.
             Çünkü bu insanlar, Cumhuriyete alın terleri ile katkıda bulunuyor, mecbur olmadıkları halde, maddi ve manevi desteği de gönüllü olarak yapıyorlar. Bu nedenle de  Cumhuriyet Resepsiyonlarında, öncelik her zaman, hayırsever insanlarımızın olmalıdır.
             İlde yapılan önemli etkinliklere davet edilmeli ve bu insanlarımıza, protokolden yer verilerek de onura edilmelidir.
            Aslında Eskişehir’de yaşayan, yardım için zamanını, parasını, hayallerini seferber
ettiğinden emin olduğumuz hayırsever insanlarımızın, aslında ödüle ihtiyaçları yoktur. Çünkü onlar hayrını, Allah rızası için yapmışlardır.
             Ancak hayırsever insanlarımızı, gerektiği şekilde motive etmek,  hem insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir eğitimdir.
             Ayrıca  hayırsever insanlarımıza, karşı yapılacak her türlü ilgi, Eskişehir’ de hayırseverlerin sayısını artıracaktır.
               Hayırseverlerin şehrimizde, bazı park ve caddelere isimleri verilmelidir. Onların isimleri yasadıkça, bu bir eğitim olacak, hayırsever insanlarımızın sayısı, daha da artacaktır. Çünkü “İLGİ” “DEĞER VERME”  “MOTİVASYON”  ve “SEVGİ”, insan yaşamında, önemli unsur olup, verimli hizmetin ve başarının da olmazsa olmazlarıdır.
               Eskişehir’ de, okul, cami, yurt gibi eserler yapan tüm hayırseverlerimize müteşekkiriz. Halkımız biliyor ki insanlar, yaptıkları iyilikler tanınır, takdir edilirse, arkasından daha çok eserler ve iyilik gelir.
               Toplum olarak da insanlık için iyi şeyler yapanları sahiplenmemiz, takdir etmemiz ve örnek almamız gerekir.
              Hayırsever insanlarımızla, ne kadar gurur ve onur duysak azdır. Onlar ,Eskişehir’ de, birer isimsiz kahramandır Kentin de veli nimetidir.
                Ayrıca Henry David’ in, söylediği gibi Hayırseverlik, insanlık tarafından yeterince takdir edilen tek erdemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi