4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

HAYIRSEVERLERE MİNNET BORÇLUYUZ

 


             Milli Eğitim Bakanı, Sayın Ziya SELçUK, geçen hafta, valilik ziyareti ve okul açılışının ardından, Eskişehir öğretmenevi'nde, eğitime destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve iş insanlarıyla, bir araya geldi.     


             Sayın SELçUK, toplantıda yaptığı konuşmada,”özel bir teşekkürü de değerli hayırseverlerimize ifade etmek istiyorum. Hayırseverlerimizin, sanayicilerimizin, STK’larımızın ilimiz eğitim-öğretimine katkısı memnuniyet vericidir. Okul yaptırmada, arsa bağışında, onlara çok şey borçluyuz. Huzurlarınızda, hepsine desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum.” dedi.


             Geçen hafta da  hayırsever İnsanımız, Sayın Tayfur BAYAR’ la, birlikte, Milli Eğitim Müdürü Sayın  CIRIT’ ı, ziyarette,  hayırseverler ilgili fikir ve düşünceleri, yanında Hayırsever insanlarımız, Sayın BAYAR’a,  gösterdiği ilgi her türlü takdirin üsütünreydi.


             Sayın CIRIT’ı,  uzun yıllardır tanırız. Faktörler ne kadar değişse de, değişen koşullara uyan ve insanlarla iyi ilişki kurabilen, imkânları elverdiği sürece de, her etkinlik ve faaliyetin içinde olmak isteyen, bir yöneticimizdir.


             Bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim,  önsezi,  yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi meziyetlere de sahiptir.


             Milli Eğitim Müdürü, Sayın Hakan CIRIT  ve ekibinin, Hayırsever insanımız, Sayın Tafur BAYAR’ a, göstediği ilgi, diğer kurum/kuruluş yöneticilerimize de örnek teşkil edecek nitelikdedir


             Elbette hayıseverler, yaptıkları hizmete, karşılık beklemezler. Hatta insanlarımızı hayırsever olmak için de teşvik ederler. Nitekim Sayın Tayfur Bayar’ ın, “ Yüce Mevla bize vermişse, bizde, O’nun yolunda, harcamak durumundayız. Zira veren olmayıp, alanlardan veya muhtaç olanlardan olabilirdik. Bu sebeple, bizlere Allah’ ın verdiği lütfü, en içten, bir şükürle ödemek durumundayız. …çığ gibi artan bu nüfusa, ne okul, ne de hastane, yetmediği gibi, istihdamda yaratmak da çok güçtür. Nüfus planlaması şarttır. Ayrıca hali vakti yerinde olan iş adamlarımız da, bu alanda, gayret ve caba göstermelidir” demiştir..
            Sayın Tayfur Bayar, bu sözlerinin gereğini, bir okul ve huzurevi yaparak ve onlarca caminin onarımına da katkıda  bulundu.. Yardım yapmaya da devam ediyor.
            Aslında hayırseverlik, Anadolu insanın tabiatında var, Bu alanda Kayseri örnek illerimiz arasındadır. Nitekim geçmiş yıllarda, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, Eskişehir Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne, atanan  Sayın Erdoğan AYATA, “Kayseri'de, bir araştırma yapsalar, ildeki okullar, sağlık ocaklarındaki, ibadethanelerdeki hayırsever imzası, devlet tarafından yapılandan, daha fazladır. O nedenle de. Kayseri de, hayırseverlere, büyük değer verilir” demişti.


             Ayrıca Kayseri’ deki gelişmeleri, özellikle de hayırseverlerini, yakında izliyoruz. Kayserili hayıseverler, sadece Erciyes üniversitesine,  200 milyon liradan fazla katkı sağlayan hayırseverler, 200'e yakın bina veya tesis yaptırlar,   Hülasa kayseri hayırseverlerin, eğitime sağladığı toplam katkı, 500 milyon liraya yaklaştı.


          Eskişehir’de, yaşayan, yardım için, zamanını, parasını, hayallerini, seferber ettiğinden emin olduğumuz, hayırsever insanlarımızın, aslında ödüle de ihtiyaçları yoktur. Yeter ki               Bakanlar,  Milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanları, kurum/kuruluş yöneticileri,  hayırsever insanlarımız randvusuz kabul etmeli, her önerilerini ve girişimlerini de dikkat almalıdır.


          çünkü hayırsever insanlarımız, hayrını, Allah rızası için yapmışlardır. Ancak hayırsever insanlarımızı, gerektiği şekilde motive etmek, sahip çıkmak randevusuz kabul etmek, hem hayırsever insanlarımızı, onura edecek, hem de sayılarını daha da artıracak, ve çocuk ve gençlerimiz için de  birer örnek olacaklardır.
             Her türlü engele ve ilgisizliği rağmen, karşılıksız yardım yapan, hiçbir kişisel faydayı düşünmeden, sadece destek olmayı ve ülkesini ve Eskişehir’in, refahına, küçük, ya da büyük bir katkı sağlamayı amaçlayan insanlarımızı, ne kadar takdir etsek azdır. çünkü onlar birer simsiz kahramandır.


              Eskişehir’de, hayırseverlerimizin, sayılarını artması için, yıl içinde yemek ve ödül verilmeli, vilayet ve belediyelerin, hatta sivil toplum örgütlerinin, önemli etkinliklerine, davet edilmeli, belediyeler tarafında, hayırsever insanlarımızın isimlerini, cadde ve sokaklara verilmelidir


               . Hayırseverlere, verilecek her değer sonrası, insanımıza, özellikle de çocuk ve gençlerimiz  onları, örnek alacaklar, Eskişehir’de, hayırsever insanlarımızın sayıları da her geçen gün daha da artacak, hatta hayır yapmak için de yarış edeceklerdir.


       Ayrıca Hayırsever insanlarımızla, ne kadar gurur  duysak, takdir etdek azdır. Onlar Eskişehir’de birer isimsiz kahramandır. Kentin de velinimetidir..Eserleri ile de yaşacaklar, hep saygı, minnet ve şükranla anılacaklardır. 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi