4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

HİZMET ODAKLI BELEDİYE

                                
           Sayın Dt. ATAÇ’ ı,  ziyaret ettik. Fikirleri ile genç düşünen, risk alan, esnek, dinamik, duygusal ve benzer meziyetleri, özellikle kentin sorunları ile ilgili, fikir ve düşünceleri ile dikkat çekti.
           Sayın Dt. Ahmet ATAÇ’ ı, “Sağlıklı Kentler Projesi” ile tanıdık. Yıllardır da çalışmalarını,  yakından takip ediyoruz. Ona göre, 21.yüzyıl’daki enformasyon toplumlarının, yeni değerler ilave etmek, istek ve arayışı,"geleceğin şehri"ni belirleyici olacaktır. Ve geleceği şehri,  bugünkünden daha çok " insan için" "yaşanabilir" kentler olacaktır.
          O nedenle de Sayın Dt.  ATAÇ,” Sağlıklı Kentler Projesi”’ ni, başarılı bir şekilde yürüttü. Hatta yapılan çalışma, etkinlik ve faaliyetlerden dolayı da Tepebaşı Belediyesi, ödül ve övgü de almıştı.
           Görev yaptığı süre içinde, partiler üstü davrandı. Objektif oldu. Olaylar karşısında ve icraatında, adil oldu. ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir’ anlayışı ile halkın güvenini kazandı. Devlet ile vatandaş arasındaki güven bağlarını icraatı, tavır ve davranışları ile güçlendirdi. 
            Sayın Dt. ATAÇ’ ı, görev yaptığı sürece, ilkleri ile hareket eden, daima değişime açık, zorluklara karşı mücadele eden, ahlak kurallarını, bireysel menfaatlerinin önünde tutan, kararları ekibiyle beraber alan. İşleri planlayan, organize eden, personeli motive eden, halka değer veren, insan ve proje odaklı hizmeti, ön planda tutan, bir belediye başkanı olarak gördük.
            Sayın Dt. ATAÇ, insanı merkez alan, planlı, nitelikli, bir kent işletmeciliği modelini, Tepebaşı Belediyesi’ ne, hâkim kıldı. Diğer belediyelere de örnek oldu. Bilgili ve donanımlı personel yetiştirilmesi hususunda, her dönem gayret gösterdi.
              Sonuçta da  Tepebaşı Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) Türkiye genelinde nüfusu 150 bin üstünde olan ilçe belediyeleri ile üç büyük ilin bütün ilçelerini kapsayacak şekilde 188 ilçe arasında reel verilere dayanarak yaptığı "İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler (İGE-İ) 2020" araştırmasında, önemli başarıları ortaya koydu.
              Tepebaşı Belediyesi, yaptığı çalışmalar neticesinde  ülke bazında, Sosyal Kapsama endeksinde 2., Sağlık endeksinde 7. ve Sosyal Yaşam endeksinde ise 10. Sırada yer aldı.
            Sayın Dt. ATAÇ, görev yaptığı süre içinde, bürokratik işlemleri azaltmak ve hızlı hizmet sunmak için, hizmet birimlerini, teknolojik donanıma kavuşturmada, e-belediyeciliği, tüm yönü ile Tepebaşı Belediyesi’ ne, hâkim kıldı.
             Sayın Dt. ATAÇ’ın, her döneminde, Tepebaşı Belediyesi, "PROJE"  ve "İNSAN ODAKLI" bir belediye olarak dikkat çekti. Çünkü geleceğe bakmak, vaat ve sözle olmaz. "PROJE ÜRETMEK" gerekir. Proje geleceği düşlemektir. Güzellikleri yaratmanın da ilk adımı olup, aynı zamanda bir zenginliktir.
          Sayın Dt. ATAÇ, “Kızılinler Termal İleri Projesi” ne , , her türlü desteği verdi. Üzerine düşen her görevi de eksiksiz yerine getirdi.  Hala ulusal  bazda ve diğer ülkelerden, Kızılinler projesini, hayata geçirecek yatırımcı gelmesi için de girişimlerde bulunuyor.
            Sayın Dt. ATAÇ’ la, birlikte, Tepebeşı Belediyesi,  birimlerde sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip hayata geçiren, en önemlisi de beldiyeyi,  yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirildi. İşgücünün sonsuz yeteneklerinden, tam olarak yararlanmak için, hummalı bir çalışma içine girildi.  Belediyede çalışanları, sürekli motive etti.
          Tebaşı Belediyesi,  insan odaklı projeleri ile hibe almaya hak kazanan, 585 proje ile 230 kurumun arasında,  6. sırada yer almayı başardı. Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde, bulunan, Yaşam Köyü ile de çok sayıda büyükşehir belediyesinin, üniversitelerin, çeşitli devlet kurumlarının ve özel şirketlerin üstünde yer aldı.
            Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile . 230 kurumun,  585 proje ile yer aldığı listede, ülkemizin uluslararası rekabette güçlenmesine katkı sağlayan,  Tepebaşı Belediyesi, tek bir proje ile üst sıralarda yer alma başarısı gösterdi,
              Tepebaşı Belediyesi’ nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Arçelik gibi şirketlerle, birlikte, listenin ilk 6 sırasında yer alması, Eskişehir ve Türk Belediyecilik açısından onur vericiydi.
              Sayın Dt. Ahmet Ataç, gelen davet üzerine,  İngiltere’nin Bristol şehrinde, dünya genelinden, 100 yerel belediye başkanının,  katılımı ile gerçekleştirilen, Küresel Belediye Başkanları Meclisi Zirvesi’ne (Global Parliament of Mayors Annual Summit) katıldı
               Zirvede, belediye başkanları ile sağlık, mali ve profesyonel hizmetler, kentsel güvenlik, göç, kent güvenliği, kentsel sağlık (karbon ayak izi), ileri teknoloji ve yenilik, konut ve ulaşım ve yeşil teknoloji gibi, konularda, tecrübelerini paylaştı.
             Sayın ATAÇ, Tepebaşı Belediye Başkanı olarak, ulusal ve uluslararası alanda  Eskişehir’i,  başarıyla tesil etti ve ediyor. Özellikle de insan, hizmet ve proje odaklı çalışmaları ile de diğer belediyelere de örnek oluyor.
            Sayın Dt. ATAÇ,  icratalarında, TOPLUM KATILIMI”,"ORTAK AKIL", "ORTAK PAYDA " ve "TAKIM RUHU" gibi kavramları ön planda tutarak, halkında belediye hizmetlerine halkın da katılımıı sağlıyor.
            Kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan, yalın "yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor. Bu davranışı ve Tepebaşı Belediyesi’ de, hayata   geçirdiği icraatı ile de Eskişehir hakı tarafından seviliyor.
              Sayın Dt. ATAÇ, devlet ve halk adamıdır. Demokratik, adil, vakur güvenilir, saygın,  bir yapıya da sahiptir. Binlerce insandan, sorumlu olduğunu bilip, ona göre düşünüyor. İcraat yapıyor. Milli menfaatleri ve milli bekayı ise her şeyin üstünde tutuyor. Eskişehir’ i, ulusal ve uluslararası alanda, en iyi şekilde de temsil ediyor.
            Sayın Dt. Ahmet ATAÇ’ ı kutluyoruz…




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi