4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

HİZMET ODAKLI HASTANE

 Ülkemizde, COVID-19, çok kısa bir sürede pandemiye dönüşmüş ve toplumsal hayatın her alanındaki zorlayıcı ve kısıtlayıcı etkisi, diş hekimliği hizmetlerine de dramatik şekilde yansımıştır.
            Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi’ de,2020 Mart ayında tüm dünyada ve ülkemizde Covid 19 pandemi ilanı ile birlikte, yeni bir sürece girmiş, bu dönemde Bakanlığın Bilim Kurulu tarafından ilan edilen kurallar ve mevzuat hükümleri çerçevesinde, hizmetlerini aksatmadan sürdürmüştür.
              Eskişehir diş ve Ağız Sağlığı Hastanesin’ deki tedavi sürecinde, büyük bir titizlikle ve en üst seviyede hijyen önlemleri alınarak uygulanıyor olsa da COVID-19 pandemi sürecinde, ilâve tedbirlerin alınmasını gerekli görerek, her tedbiri hayata geçirmiştir.
               Bakanlık tarafından ilan edilen, yeni normal hayata geçiş sürecinde, belirlemiş olan kurallar çerçevesinde, hizmet içeriğini güncellemiş, bu çerçevede Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; tüm birimlerde tedavilere devam edilmiştir.
                Bütün tedbirlerle re rağmen, de Covid-19 virüsünün başlıca bulaş yolunun havadaki enfekte aerosoller aracılığıyla olması ve diş tedavilerinin riski artırdı. Ancak  Hastanede,,   personeli pandemi süresi boyunca da aktif şekil de hizmet verilmiştir.
              Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi’ndeki, COVİD19 pandemisi süresince, başarılı performansın mimarı,  Hastane Baştabibi, Sayın Dt.  Soner YILMAZ ve ekibinindir.
                 Hastane de görev alan Diş hekimleri, maske, elbise ve eldivenlerle çalışmaya alışkın olmalarına rağmen, COVİD19 ‘ un  havadan bulaşan bir virüs olduğundan, cerrahi maskeler yeterli olmadığı düşünülerek, küçük bir ihmal yüzünden bile virüse yakalanma oranının çok yüksek olduğu düşünülerek ek önlemler alınmıştır.
             Pandemi süresince, hizmet aksatmayan, başarılı da performans sergileyen Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin, çalışmalarını, yıllardır yakından takip ediyoruz. Ulusal ve uluslarasın başarılarına da tanık oluyoruz.
              Nitekim Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi, Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başarmıştır. Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi almaya da hak kazandı.
                  Eskişehir’ de, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar içinde ilk, Türkiye’de 5’inci hastane olarak; veri güvenliğinin üst seviyede olduğu, Karar Destek Sistemleri ile işleyişe katkı sağlayarak, dijital görüntülerin e-nabıza aktarılması ile hastaların, her yerden radyografik görüntülerine ulaşmasını sağlayarak, Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi bu belgeyi almaya hak etti.
                 Hastanede hizmetler nitelikli, randevular günlük İşlemler çok kolay. Hastalarla ilgili tanı, teşhis ve tedavide zaman yeterli. Doktorların ve personelin hastaya karşı tutumları arzu edilen boyuttadır. Hizmete yönelik, bir rekabet ortamı var. Bu gelişme, kurumda dinamizmi ve performansı da artırıyor.
                    Hastane, Sayın DT. YILMAZ’ ın in görev alması ile birlikte, hastane, yeniden, reorganize edilmiş, kalite de, hasta perspektifi, memnuniyet ve beklentileri, en önemli belirleyici olmuştur.
                Hastanede, doktor ve hemşirelerin, tavır ve davranışları, işlerin aksamaması, belli bir hiyerarşi ve standart içinde yapılması, personelin tecrübe sahibi olması, hastalara güven veriyor.
                   Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde, “KALİTE" ve "AKREDİTASYON" çalışmalarıyla da, zirveye yarışıyor. Görüntüleme ve tanı birimlerinde, ileri teknoloji desteğiyle de hastalara, hatta diğer sağlık kurum/kuruluşlarına da örnek oluyor   
                  Tedarik zinciri kavramı ve zincir yönetiminde, teknoloji ve konforun buluştuğu hastane olarak da diğer sağlık kuruluşlarına da örnek olurken,   alanı ile ilgili  yerel, ulusal ve global bazdaki, icraatları da yakından takip ediliyor.
                       Hastanede, biyokimya laboratuvarında, Hemogram, Şeker, Kanama Zamanı, HBs AG, Anti HIV, Anti HCV, PT, APTT ve INR testleri yapılmaktadır. Biyokimya laboratuvar hizmetleri, uzman personellerce verilmektedir.
                Ayrıca hastanede,  hastaları tedavisi yapılırken, BİYO-PSİKO- SOSYAL yönden sağlıkları, en iyi şekilde değerlendirilerek, tanı teşhis ve tedavi de gerekli özen gösteriliyor. Bugüne kadar da hastane de yüzlerce hasta tedavi etdilmiş, sağlığına da kavuşmuştur
               Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde, hasta ve çalışan haklarına saygılı, sağlıkta inovasyon, bilimsellik, hizmette hakkaniyet, uygunluk ve kalite ve verimli Hizmet, hizmette süreklilik ve erişe bilirlik saygınlık, şeffaflık de dayanışma, katılımcılık, etik İlkelere duyarlı, takım ruhu,, empati sorumluluk, ön plandadır.
              Hastanede, birimlerde, sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip, hayata geçiren, en önemlisi de hastaneyi yaşamaya, değer, anlamlı, bir ortam haline getirmek ve işgücünün de sonsuz yeteneklerinden, yararlanmak için, her türlü fedakârlığı yapıyor.
         Baştabip, Sayın Dt. Soner YILMAZ  ve ekibini kutluyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi