4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KALİTE ODAKLI OKUL

Toplumun, ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısı ile eşdeğerdir. Çünkü Okul İnsan yaşamında, gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırır. Okul, insanlarımızın, iyi yurttaş olmasını sağlar. Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamayı, onlara saygı duymayı öğretir.
            Okul yaşamı, yeni arkadaşlıkların kurulmasına olanak sağlar. Aynı dersliği, bazen de aynı sırayı paylaşan öğrencilerin arkadaşlıkları, uzun yıllar sürer. Öğrenciler, bu arkadaşlık döneminde sevinç ve üzüntülerini paylaşırlar. Başka insanlara karşı da nasıl davranmaları gerektiğini öğrenirler.
          Okullar, yalnızca bilgi aktaran ve öğretim kurumları değildir. Bulundukları çevrenin, bilgi ve kültür merkezleridir.
             Okullar, İnsanlarımıza İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, yararlıyı, zararlıdan, ayırt edebilme bilinci kazandırır. Karar verebilme ve sorunları çözebilme becerilerimizi geliştirir.
             Ülkemiz ve kentlerin, gelişmesinde ve kalkınmasında, sanayileşmenin, temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek, insan gücünün yetiştirilmesi, okullardaki çalışmalarla eşdeğerdir.
      Kalite odaklı  okul; öğrencilerin, bilgi, beceri, yetenek ve gelişim alanlarını destekleyen okuldur. Bu okullarda, demokratik ve hoşgörülü bir iletişim hâkimdir, öğrencinin güven içerisinde olması, çok yönlü yetişmesi ve öğrenme stiline uygun eğitim alması önceliklidir.
      Ülkemizde ve Eskişehir’ deki okullarımız kalite ve başarılı odaklıdır. Bu okullarımızdan biri de pazartesi günü ziyaret ettiğimiz Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ dir.
    Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ nin, İlk ismi, İl Danışma kurulu, 07.10.1988 tarih ve 34 No’lu kararı ile Fatih Anadolu Lisesi olarak adlandırılmıştır. Kılıçoğlu Toprak Sanayi A.Ş.’ nin katkılarından sonra isimi  İl Danışma Kurulu’nun 05.01.1989 tarih ve 35 No’lu kararı ile okulun ismi, Kılıçoğlu Anadolu Lisesi olarak adlandırılmıştır
             Okulun resmi açılış töreni, 17 Şubat 1992 tarihinde dönemin, Milli Eğitim Bakanı Köksal TOPTAN tarafından yapılmıştır.22 derslikli ana bina, ek olarak1994- 1995 eğitim öğretim yılında, yemekhane ve kantin binası hizmete girmiştir.
    1999 yılında ise yapımına başlanan spor salonu, 2001 yılında hizmete girmiştir. Spor salonunda, konferans salonu, müzik ve resim atölyeleri, jimnastik salonu, sınav salonu, kız ve erkek soyunma odaları mevcuttur.
           Spor salonu bünyesinde bulunan, konferans salonun koltukları ve iç dizaynı Merhum öğrenci
 Cem Aydoğan adına, aile şirketi Aydoğanlar İnşaat LTD.şirketi tarafından, 2002 Kasım ayında yaptırılmıştır. Konferans salonunun, ismi Cem Aydoğan salonu olarak adlandırılmıştır.
           Kılıçoğlu Anadolu Lisesi,  ilimizin en seçkin eğitim kurumlarından birisi olarak binlerce öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye: 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 42 öğretmen, 2 memur ve 6 yardımcı personel ile devam etmektedir.
           Okulda, eğitim öğretim hizmetleri gelişmiş teknoloji araçları ile yapılmaktadır. Bakanlıkça Fatih Projesi kapsamında, okula etkileşimli tahtalar kurulmuş ve dersler bu araçlar aracılığı ile işlenmektedir.
           Ayrıca bakanlık tarafından, öğrencilere, 2013 Şubat ayında 1.FAZ tablet dağıtımı yapılmış, 2014 Şubat ayında da 2.FAZ tablet bilgisayarlar dağıtılarak, eğitim ve öğretimin etkileşimli tahtalar ve buna uyumlu tabletler ile işlenmesi sağlanmış.
          Pazartesi günü Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ ne, ziyarette Okul Müdürü, Sayın Cemal ÖZKAN
sade, duru, pak konuşması ile moral vericiydi. Dayanışmacı, bir ruha da sahip olarak gördük.  Güler yüzü, veli, öğretmen ve öğrencilerle olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir.
         Sayın YILMAZ; bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme, denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu gördük.
           Okulda, eğitim kalitesini elde etmek için öğretmeler, sürekli yeni arayışlar içindedirler. Eğitimde, yeni felsefe ve yaklaşımlar ön planda tutuluyor. Aileler, öğrenciler, yöneticiler, öğretmenler, bir takım ruhu içinde çalışıyorlar.
         Okulda hedef,  birlikte öğrenme, birlikte çalışmak, ekiple veya arkadaşıyla birlikte bir iş yapmak, grup çalışması yapabilme becerisi kazandırmaktır. . Yaparak yaşayarak öğrenme öğrencilerin, teorik olarak öğrendiğini uygulayarak kalıcı hale getirilmesidir.
             Ayrıca okulda,  öğrencilerin problem çözme, öğrendiklerini yeni duruma transfer etme, gösterme, vb. uygulamaları da ön plandadır.  Eğitim-Öğretim çalışmalarında, öğrencilerin kendine özgü kişiliği, ilgi ve yeteneği de ön planda tutuluyor.. Öğrencilerin, kendisi olması, kendi kişilik ve becerilerini ortaya koymasına da fırsat veriliyor.
     Okul tüm öğrenciler, okuldaki kitaplık, spor salonu, laboratuvardan, yararlanabiliyor. Öğrenciler, bu ortamlarda, arkadaşlık döneminde sevinç ve üzüntülerini paylaşıyor, en önemlisi de birlikte hareket etmenin de hazzını yaşıyorlar.
    Okul aile birliği toplantıları, öğretmen kurulları ve diğer ortamlarda demokratik süreçler işletiliyor. Okuldaki faaliyetlerde, öğretmen, öğrenci ve velilerin görüş ve önerileri dikkate alınıyor.
    Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ de, her öğrenci, hür ve bilimsel bir düşünce ile yetiştiriliyor. Bu sayede, öğrenciler,  kendi başına düşünme, eleştirme, yorumlama gibi, meziyetlere de sahip oluyorlar.
     Kılıçoğlu Anadolu Lisesi,  öğrencilerin, bilgi, beceri, yetenek ve gelişim alanlarını destekleyen, bir okuldur. Okulda, demokratik ve hoşgörülü bir iletişim hakimdir, öğrencinin güven içerisinde olması, çok yönlü yetişmesi ve öğrenme ilklerine uygun eğitim almasını, öncelikli tutan örnek bir okuldur.
    Okul Müdürü, Sayın  Cemal ÖZKAN ve ekibini kutluyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi