4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KALİTE VE PROJE ODAKLI KURUM

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü, modern tapu sicili oluşturulmakta, bu çerçevede, Tapulu gayrimenkullerin, tapularının yenilenmesi, Tapusuz gayrimenkullerin tapuya bağlanması, Yaşatma, güncel tutma, yenileme, tescile konu her türlü harita ve planların kontrolü ve arşivlenmesi, taleplerin karşılanması, kadastronun kapsamındaki hizmetleri yapmaktadır.
              Tapu ve Kadastro XVII. Bölge Müdürü, Sayın Cevdet KILIÇ’ ı, geçen hafta ziyaret ettik. Makro hedefleri olan, yenilikçi, sempatik ve dinamik, yapısı ile işinin ehli bir yönetici olarak gördük.  O’na göre, verimlilik ve güven, etkili bir şekilde koordine edildiği takdirde, kurumda performansın artacağı görüşündedir. Görevi ile ilgili mevzuata hâkimiyeti ile de örnek teşkil edecek niteliktedir
                Sayın KILIÇ, Van, Hakkâri, Muş, Tatvan, Edremit, hizmet binalarının yapılmasına vesile olmuş, Eskişehir’de, yapılan hizmet binasına da yer temin etmiş ve projesini de gerçekleştirerek, yapımını da sağlamıştır.
                 Sayın Cevdet KILIÇ’ la,  her görüşmedeki fikir, düşünce ve hedefleri ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Sayın ATLI’ nın, “KADASTRO 2005 Panelindeki, ” … İnsan dünyaya, bir defa geliyor. İnsanın, bir ömrü var. Bir hayatı var. Bu hayat içerisinde de, hizmet etme noktasında, fırsat her zaman ele geçmiyor. Geçen fırsatı da her şeyiyle, iyi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.  Biz, olaya bu açıdan bakarak, arkadaşlarımla omuz omuza verdik.  Öncelikle ne yapabiliriz veya bu kurum için ne yapmamız gerekir? diye oturduk. Projeler ortaya koyduk.” sözlerini hatırlatır.
                 Yine Genel Müdür, Sayın ATLI döneminde,  ülkemiz açısından hayati önem taşıyan projeler gerçekleştirildi.  Bu projelerden biri olan TAKBİS(Tapu Kadastro Bilgi Sistemi) ülkemizin en hayati projelerinde biridir.  Bu projede Eskişehir, pilot bölge olarak alınmış ve Tapu Sicil Müdürlükleri de bu sisteme geçmiştir.
                 Tapu Kadastro XVII. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir’ de, tüm tapu kayıtları, TAKBİS yazılım programı ile bilgisayar ortamına aktarıldı. Bu program sayesinde, mükerrerlik önlendi, en önemlisi de “Bilgi Bankası” oluşturuldu.  Bu sistem, hem kuruma, hem de hizmet alanlara, zamanda kazandırdı.
                 TAKBİS, aynı zamanda, bir “VATAN BİLGİ Sistemi” dir. Çünkü MERLİS( Millet Bilgi Sistemi”  ve MASAK( ekonomik suçlar) sistemleri ile entegrasyon sağlayacak ve Adalet ve Maliye Bakanlıklarına da tapu işlemleri ve mülkiyet bilgileri, aynı anda aktarımlı olacaktır. Böylece, sahtecilik olayları da önlenmiş olacaktır.
               Kurumda, hizmetler, hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş, etkin, verimli, hesap verebilir, vatandaş beyanına güvenen, şeffaf, bir kamu yönetimi oluşturulmuş. Nitekim tapu dairelerine gelen vatandaşlar, numeratörden numarasını alıyor. Evrakını, ilgili tapu dairesine teslim ediyor. Vatandaşa, ’ bekleme git’ deniliyor. İşi yapacak memur ve vatandaş, birbirini hiç görmüyor.
                Evrak başvuru masası üzerinden, içerdeki ilgili memura veriliyor. Memur işi tamamladığında, ’işiniz hazır, harcınızı yatırın, gelin’ diyor. Aynı gün sms’le mesaj gönderiliyor. Vatandaş harcını yatırıp, belirtilen saatte geliyor. İşlemini bitirip gidiyor.
                Eskişehir 17.Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüklerinde, bekleme salonları, sıramatik standı, sıralamayı gösterir ekran, güvenlik standı, bekleme koltukları, teknolojiyi kullanan, günün koşullarına göre gelişim sağlayan, vatandaşa hizmet noktasında, gerekli her türlü düzenlemeyi yapabilen, örnek bir kurum haline geldi
             Sayın KILIÇ ve ekibi, sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekiyor.  Nitekim Tapu ve Kadastro XII Bölge Müdürlüğü, yetki alanındaki illerdeki,   okullara, Çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla, “ Z- KÜTÜPHANELERİ”  kazandırmaktadır.
             Bilecik ilinde, Kız İmam Hatip Anadolu Lisesine,  Çanakkale Şehitleri Kütüphanesi adıyla,  Z- KÜTÜPHANESİ açılışına tanık olmuştuk.. Geniş bir katılım vardı.  Okul yöneticilerinin ve öğrencilerin mutluluğu yüz ve sözlerine yansımıştı.
                Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü tarafından, okullarda gerçekleştirilen,  ‘Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin,  sayısı, her geçen gün arttı. Öğrenciler, Z Kütüphaneler ile istenilen bilgiye, kolayca ulaşılabiliyor, güvenli, bir ortamda dijital kaynaklara erişilebiliyor, eğlenerek öğreniyorlar. 
             Ayrıca diğer kurum/kuruluşlara da örnek teşkil edecek, Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü, kurumsal sosyal sorumluk gereği gerçekleştirildiği projeleri, öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmalarına,  ciddi katkıda bulunurken,  okuma alışkanlığı da kazandırıyor.                    
            Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nün başarısındaki önemli nedenler, kurumun yönetim kadrosunun, sürekli ve kalıcı olması, özellikle de  ekip ve proje çalışmalarını, süreklilik kazanması, personele, hizmet etme duygusu aşılanması, icraatının, şeffaf ve açık hale getirilmesidir.
            Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nde, sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip hayata geçiren, en önemlisi de kurumu yaşamaya değer, anlamlı bir ortam haline getirmek ve işgücünün de sonsuz yeteneklerinden, tam olarak yararlanmak için, hummalı bir takım çalışma ortamı var.
                Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü, bilgi birikim ve tecrübe, özellikle de yeniden yapılanma çalışmaları sayesinde, ulusal rekabet için, gerekli ön koşul olan altyapıya sahip oldu. Özel ve resmi kurum/kuruluşlar arasındaki etkin ve samimi işbirliği ile Türkiye’de sektöründe,  büyük bir sıçrama yapmasına da imkân sağladı.
               Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nde, Kurumsal Planlaması ile birlikte,  müşteri hizmet seviyesinde ve işgücü veriminde artış oldu. Verim ve kalite, kurumda, felsefe haline geldi. Halkımızın memnuniyeti de arzu edilen boyuta ulaştı.
               Sayın KILIÇ ve ekibini kutluyoruz..        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi