4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

KALİTEDE ODAKLI HASTANE


             Çağımızda, her alanda yaşanan gelişmeler toplumları, kıyasıya bir rekabete ve her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı, bir yarışa itmiştir. Baş döndürücü gelişmeler ve rekabet ortamında ayakta kalabilmek, tüm sektörlerde, müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun, mal ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir.
           Bu da ancak, tüm sektörlerde, satın alma aşamasından başlayarak pazarlama, tasarım, üretim, kalite kontrol ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen “Kalite Yönetim” uygulanmasıyla mümkün olabilecektir.
             Ayrıca ISO 9001:2000 standardı, Uluslararası Standard Organizasyonu (ISO) tarafından  yayınlanan ve halen Avrupa Birliği ülkeleri ile birlikte, birçok ülkede belgelendirmeye esas model olarak uygulanmakta olan bir “Kalite Yönetim Sistemi Standardı”dır.
             ISO 9000 serisi standartlar yayınlandığı, 1987 yılından itibaren, Kalite Yönetim Sistemleri konusunda geniş bir uygulama alanı bulmuştur.
               Son yıllarda, sağlık sektöründe de, bu alandaki çalışmalar ivme kazandı. Ülkemizde pek çok sağlık kurum/kuruluşu,  ISO belgesine sahip oldu.  Eskişehir’de de bu belgeyi alan ve sağlık sektöründe, başarılı performans sergileyen kurumlarımız var. Bu kurumlarımızdan biri de Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı hastanesi’dir.
              Ağız ve Diş Sağlığı Hastaensi, Sağlık Bakanlığı, bünyesinde yer alan kurum, kalite ve teknoloji oaklı   sağlık hizmeti veren kurumu haline geldi. Kurum, altyapıyı tamamladı, kaliteyi,  belirlemede hasta memnuniyetini, ön planda tuttu.  Bu başarılı çalışmalarının mükafatını da ISO 9001-2000 Kalite Belgesi alarak gördü. 
            Kurum, hasta haklarına saygılı, sorumluluklarının bilincinde,  eğitimli ve deneyimli uzman kadrosuyla, hizmet vermektedir.  Hasta bakım ve tedavisinde, bireysel hizmet verme  çabası içinde. Kurumda etiğe, deontolojiye saygı ve dürüstlüğe büyük önem veriliyor.  Profesyonellik ve sorumluluk, takım çalışması ve işe bağlılık olmazsa olmaz konumda.
              Özellikle de hasta doktor ilişkisi ve kurumda çalışan personel arasında, karşılıklı saygı, güven, nezaket, şefkat, empati örnek teşkil edecek niteliktedir. Hizmet içi eğitim,
Tıbbi ve ekolojik gelişmelere uygun hizmet anlayışı, kalitenin geliştirilmesi, sürekli, kalıcı ve sonuç alıcı bir şekilde gündemdedir.
              Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, birimlerde, sorunları görüşen, tartışan ve çözümler üretip, hayata geçiren, en önemlisi de  hastaneyi de  yaşamaya, değer, anlamlı, bir ortam haline getirmek ve işgücünün de sonsuz yeteneklerinden, yararlanmak için, her türlü fedakârlığı yapıyor.
                 Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi’ nin, öncelikle hedefleri arasında Uluslararası Birleşik Komisyon (JCI) tarafında akredite edilmektir.  Kurum, ISO 9001- 2001 kalite belgesi ile yetinmemekte, kaliteli sağlık hizmetlerinin sürdürülebilir olması için de  her türlü çabayı göstermektedir.
                 Dikkat ettik. Ağız ve Diş Hastaensi, bireyleri tedavi ederken,  onların ağız ve diş sağlığına önem vermesini özendirecek, bu alanda halkı bilinçlendirilmesini sağlayacak sürekli bir eğitimi de,  gündemde tutmaktadır.
                Eskişehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi’ nde, “Tedarik Zinciri” çalışmaları, diğer hastaneler örnek teşkil edecek niteliktedir.  Dikkat ettik. Bu alandaki çalışmalar, bir plan dâhilinde yapılmakta,  malzemelerin satın alınması, depolanması, kullanım noktasına dağıtılması ve kullanım sonundaki atıkların değerlendirilmesi ile tüm bu aşamalarda kalite de ön planda tutuluyor. 
             Kurumun temin ettiği malzeme ve hizmetler arasında demirbaş malzemeler, tıbbi cihazlar, tıbbi sarf ve kimyasal malzemeleri, ilaç ve serumlar, büro ve kırtasiye malzemeleri,  mefruşat ve giyim, teknik bakım ve onarım, temizlik ve benzerleri sürekli, kalıcı ve sonuç alıcı bir şekilde, çalışanların ve hastaların hizmetine sunuluyor.
              Türkiye’de, ilk kez geliştirilen, “BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ”, ile Antalya’da yapılan, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nde, iyi uygulama örneği olarak seçilmişti.
             HIMSS, Türkiye iş birliğinde,  yürütülen, dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında,  Hastaneyi yerinde değerlendirme ziyareti yapıldı. Yapılan değerlendirmede, Merkezi, Avrupa’da da az sayıdaki O-EMRAM Seviye 6 hastanesi arasına girmeyi başardı ve  Dijital Hastane (O-EMRAM) belgesi de  almaya hak kazandı.
               Eskişehir’ de, Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar içinde ilk, Türkiye’de 5’inci hastane olarak; veri güvenliğinin üst seviyede olduğu, Karar Destek Sistemleri ile işleyişe katkı sağlayarak, dijital görüntülerin e-nabıza aktarılması ile hastaların, her yerden radyografik görüntülerine ulaşmasını sağlayarak, hastane bu belgeyi almaya haketti.
               Ayrıca Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından, 30 Ocak 2020 tarihinde, Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin, Sağlık Hizmet Kalite Standartları kapsamında değerlendirmesinde Sağlıkta Kalite Standartlarının, kurumum uygulama boyutunun değerlendirmesinin sonucunda, 100 tam puan aldı. Sağlık sektörü ve Eskişehir’ in de gururu oldu.
             Ağız ve Diş Sağlığı, Hastanesi, Baştabibi, , Sayın Dt Soner YILMAZ ve ekibi ile birlikte, hastanede kalitede zirve yaptı.  Hastanede, toplum sağlığının korunmasında bireyi, en üst düzeyde uzmanlaşmış personelle, kaliteli tanı ve tedavi hizmetini yanında, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiyle buluşturdu. 
            Sonunda da hasta haklarına saygının ve hasta memnuniyetinin ön planda olduğu hastanede, sağlık hizmetinde, kaliteyi, bilgi birikimini, güncel teknolojiyi ve sürekliliği sağlamak, hep en önde gelen hedefi sayesinde, lider ve örnek, bir sağlık kuruluşu haline geldi.
           Başhekim, Sayın Soner YILMAZ ve ekibini kutluyoruz.




         










 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi