4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

MİYAD İCRAATI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

                                                       


              Sivil toplum kuruluşu, bağımsız çalışma sergileyen, resmi kurumların dışında olan hukuki, sosyal, çevresel, kültürel hedefler doğrultusunda, faaliyetlerini sürdüren kuruluşlardır.


             Sivil toplum kuruluşu, halkın bir araya gelerek oluşturmuş olduğu, bir amaç doğrultusunda daha iyi yaşam koşulları hedefleyen, yasal örgütlere verilen isimdir.


             Sivil toplum kuruluşları, sosyal ekonomik, işçi hakları, dini amaçlı veya hayır işleri gibi alanlarda, faaliyet gösteren,  bazı sivil toplum örgütleri, çalışmaları ile örnek olurken,  övgü de alırlar.


               Bu sivil toplum örgütlerimizden biri de Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği (MİYAD) dir.


               MİYAD, yöresel adet ve gelenekleri, canlı tutarak, insanların kendi kültürlerinden tamamen kopmadan içinde bulundukları, şehir hayatına uyum sağlamalarına katkıda bulunur.   Şehrin sosyal ve kültürel değişiminde, kendi yöresinin değerlerini; (örf, adet, gelenek vs) ni koruyarak şehirlilik bilincinin oluşumunda ve gelişiminde kendi hemşerilerini eğitir.
                 Ayrıca MİYAD, empoze kültür yerine, bilinçli, neyi niçin yaptığını bilen, kültürlü ve eğitimli insanların yetişmesine önderlik eder. Ülkemizin gelişmesi, insanların aydınlanması için, çalışmalar yapar. Saygı, sevgi, birlik, beraberlik; yardımlaşma ve dayanışma içinde olmaları için gayret göterir.


               Dernek,  tüm siyasi oluşumlara da aynı mesafede ve uzaklıkta olur..


               MİYAD, milli kültür ve geleneğimizin yayılması ve toplumda sosyal ilişkilerin gelişmesi için sosyal, kültürel, milli ve manevi değerlere dayalı çalışmalar yapar.  Milli, Manevi ve ahlaki değerlere bağlı, ülkesini ve milletini seven, kültürlü insanlar yetiştirmek ve eğitimlerine katkıda bulunur.
                   MİYAD,  fertler arasında kültür ve ahlakı, sevgi ve işbirliğini arttırıcı, birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı temin edici her türlü faaliyette bulunur. Toplumsal gelişimin gerçekleşmesi, sağlıklı ve erdemli toplum oluşabilmesi için doğru bilgiye ulaşmış ve doğru davranış biçimini sergileyebilen  bireyler oluşmasına  ortamlar yaratır.
                MİYAD,  Çevrenin korunmasını ve iyileştirilmesini kırsal ve kentsel alandaki arazinin ve tabii kaynakların korunmasını, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesini, ülkemizin tabii bitki ve hayvan varlığının korunmasının sağlanamsına yönelik bilinçli toplum oluşturmak içinde gayret gösteriri.


               MİYAD, bireyleri Tarihi, Sanatsal ve Kültürel eserlerin korunmasına husunda  bilinçlendirir.  Halka tanıtılmasını ve bu eserlerden etkin ve verimli şekilde faydalanılmasını temine katkıda bulunur..


             Çevre ve kültür duyarlılığına sahip, resmi ve özel kuruluşlarla dayanışma halinde temiz ve yaşanabilir çevre idealini benimsemiş, milli kültür ve ahlak sahibi insanlardan meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkıda bulunur.
               MİYAD, İnsan haklarının anlaşılması, benimsenmesi, kullanılması, korunması, gelişmesi ve etkin bir şekilde hayata hakim olması için, her türlü faaliyette bulunur.


              Aile kurumunun öneminin toplumda yaygınlaşmasına, yetişkin bireylerin, çocuk ve gençlerin, sağlıklı aile ortamlarına kavuşması ve Tarihi ve kültürel değerlerin,  büyük bir zenginlik olduğunun farkına varılmasına ve korunmalarına yönelik bilinç oluşturulmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalar da yapar.


             MİYAD’ da başarılı çalışmaları ile dikkat çeken, Başkanı, Sayın Cemalettin ÜRGÜP, sade, duru, pak konuşması ile moral vericidir. Dayanışmacı, bir ruha da sahiptir. Halka ve üeylerine karşı davranışı, güler yüzü,  üyeleri ve vatandaşla olan iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir.
             Sayın ÜRGÜP, bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahiptir.


          Faktörler, ne kadar değişse de, değişen koşullara uyan ve insanlarla, iyi ilişki kurabilen, imkânların elverdiği sürece de, her etkinlik ve faaliyetin içinde, olmak isteyen, bir yapıdadır.
            MİYAD. Başkanı Sayın Cemalettin ÜRGÜP ve ekibi, örnek  teşkil edecek faaliyetlerlerde bulunuyor. Özellikle de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, emekli öğretmenler onuruna, her yıl düzenlediği etkinlikleri ile de övgü alıyor.
              MİYAD Başkanı, Sayın ÜRGÜP’ün, öğretmeler günün’de, “Öğretmen anadır, öğretmen babadır. Öğretmen bizi biz, milleti millet yapan eli öpülesi insandır. Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek, analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği, son mertebesine kadar geliştirmek demektir. Öğretmenlerimiz yalnız 24 Kasımlarda değil, yılın her günü hatırlanmalıdır” sözleri, hala katılımcıların hafızalarındadır.


           MİYAD, örnek etkinlikleri ve siyaset üsütü çalışmaları ile dikkat çekiyor. Özellikle Türk sanat Müziği ile lgili çalışmaları, kurum/kuruluşlarla işbirliği,  diğer derneklere örnek teşkil edecek niteliktedir.


          MİYAD,  Mihalıccık’ ın “KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunları, hakkına bilgi sahibidir. Bu sorunların çözümü için de il ve ilçedeki kurum/kuruluşlarla, işbirliği yaparak, çözümü için caba gösteriyor.


             Elbette MİYAD’ daki başarılı performansda, en büyük pay, MİYAD Başkanı Sayın ÜRGÜP ve ekibinindir. Görevli oldukları süre içinde, kaynak yarattılar, var olan kaynakları da en iyi şekilde değerlendirdiler, Her alandan, iş birliğine ve dayanışmaya da   önem veriyorlar.


         MİYAD Başkanı Sayın Cemalettin ÜRGÜP ve ekibini kutluyoruz…


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi