4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

NADİR KÜPELİ GÜVEN TAZELEDİ

      Sanayi Odası Başkanlarımızdan, Sayın SAVAŞ’ ın, ayrılmasından sonra, ESO’da , Sayın Celalettin KESİKBAŞ ve  ESOB’ de, Sayın Nadir KÜPELİ başkanlığında, genç  kadrolar, seçimleri kazandı.
              Sayın KESİKBAŞ ve Sayın Nadir KÜPELİ,” Birlikte Biz Kazanacağız” sloganı ile ciddi projelerle gündeme geldiler. Bu projeler, başarılı olacaklarının da teminatıydı.
            Çünkü geleceğe bakmak, vaat ve sözle olmaz," PROJE ÜRETMEK" gerekir. Çağımızda toplumlar, zengin ve yoksul diye ayrılmıyor. Proje üretebilen, üretmeyen diye sınıflandırılıyor.
              Ayrıca ülkelerin, şirketlerin, zenginliği, bünyelerindeki, "PROJE " ile ölçülüyor.
              ESOB seçimlerinden sonra, Sayın Nail KÜPELİ de “Çıkan tablo zor bir tablo. Bizim birlikte çalışmamızı netice itibariyle mecbur kılıyor. Bunun da ben farkındayım. Netice itibari ile Eskişehir’in, kazanması hepimizin sloganı olduğuna göre, bundan sonraki tabloyu beraber değerlendirip, doğru kararlar vermek mecburiyetindeyiz” sözleri ile umut vermişti.
              Yine Eskişehir EOSB Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Nadir KÜPELİ, “Sanayimiz ekonominin ve büyümenin, lokomotifi olmaya devam ediyor. Verilerin yüksek geleceğini biliyorduk, Eskişehir OSB’de eylül ayı elektrik tüketiminde tüm zamanların tüketim rekorunu kırdık. Sanayideki büyüme trendinin önümüzdeki aylarda da olumsuz bir gelişme olmazsa sürmesini bekliyoruz.” sözleri ise Covid19 döneminde moral oldu.
            ESO Başkanı, Sayın KESİKBAŞ ve ESOB Başkanı KÜPELİ döneminde, Eskişehir sanayisi ihracatında dönüm noktası olan, Yeşil Yol projesi ile Eskişehir sanayisin demir ağlarla, dünyaya bağlanması, Eskişehir sanayisini, ulusal ve global pazarlarda söz sahibi yapacaktır.
               Bu proje ile Eskişehir’in, demiryolu bağlantısı Hasanbey Lojistik Merkezi ile batıda İzmit Körfezi Limanlarına ve Avrupa’ya, güneyde Mersin Limanına, doğuda ise Bakü – Tiflis – Kars demiryolu bağlantısı ile Azerbaycan, Gürcistan ileTürki Cumhuriyetlere bağlanacak.    
           EOSB ’nin, mevcut enerji gücünün yenilenmesi ve büyütülmesi, KOBİ, OSB’nin enerji sorununun çözülmesi, itfaiye teşkilatının yenilenmesi ve büyütülmesi, arıtma tesisisin kapasite artırımı, bölgeye yeni yerli ve yabancı yatırımcı kazandırılması tamamlanan veya devam eden projelerden birkaçıdır.
                 ESOB Başkanı, Sayın KÜPRLİ’ nin, güven tazelemesi,  ESOB için bir kazançtır.  Çünkü Sayın KÜPELİ,  ESOSB’ deki şirketlerle birlikte, halen 2,5 milyar dolar civarında olan sanayinin, ihracat rakamını, 2025’te 5 milyar dolar hedefine çıkarmayı düşünüyor. 
              ESOB’ de projeler ise sanayicinin istekleri ve talepleri ve EOSB’ nin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanıyor.
            Ayrıca EOSB Başkanı, Sayın KÜPELİ ve ekibi, Eskişehir’deki üniversitelerle birlikte, ortak çalışmalar yaparak, sanayinin, gelişmesinde, öğretim üyelerinin, daha fazla katkı sağlamasını, hedefliyor olması ve bu kapsamda, Eskişehir, AÜ, ESOGÜ ve ESTÜ üniversiteleri ile işbirliği içinde olmaları da umut verici bir gelişmedir.
                 Sayın KÜPELİ döneminde,  ESOB tarafından, Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile  ülkemizin ve Eskişehir’in, gelişmesinde ve kalkınmasında, sanayileşmenin, temel unsuru olan bilgi, beceri ve çalışkanlığa sahip, kalifiye insan gücünün yetiştirilmesin de örnek ve önder olmuştur.
                  Teknolojik üretim yöntemleriyle, iş hayatındaki gelişmelere paralel olarak mesleki ve teknik eğitim sistemlerinin, öneminin, tüm dünyada arttığı bir dönemde,  Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eskişehir’ de sektörlerin, dünya ile rekabet edebilmesi içinde, gerekli olan kalifiye elemanları da sağlayacaktır.
           ESOB, 2019 yılında hizmete açtığı, “Engelliler Montaj Atölyesi” ile engelli gençleri hayata kazandırıyor. Bu gençler merkezde, montaj işleri yaparak,  hem kendilerine gelir sağlıyorlar, hem de ailelerinin gün içinde kendi  işlerine bakabilmesine imkân tanımış oluyorlar.
              Sayın KÜPELİ döneminde, yapılan düzenlemeler sonucu,  OSB alanına, ilave 406 bin metrekarelik yeni bir bölüm kamulaştırılarak kazandırılmış ve bu bölgeden,  dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri olan, Çinli Haier firmasına, 190 bin metrekarelik bir alan tahsis edildi.     
           Yatırım tamamlandığında, 1000 kişiye istihdam sağlayacak ve ilk etapta yıllık 500 milyon dolar civarında,  bir ihracat gerçekleştirerek, Eskişehir ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır.
                 Sayın KÜPELİ döneminde, 1.Gelişme Bölgesinde, son 3 yıllık dönemde,  60 yatırımcıya, 880 bin m2 yeni arsa tahsis edildi.  Bazı tesislerde de üretime başlanmış durumda. Bunun yanı sıra mevcut EOSB’de 1. Gelişme Bölgesi arasındaki 5,5 km uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki bağlantı hatları yapım ve yatırım çalışmaları da sürüyor.
                 EOSB’ de, kurumsallaşma ve markalaşma ön plandadır. . Ayrıca Eskişehir’ e, dünya şirketleri çekmek için de üretim teşvik ediliyor. Yatırımcılarda, her türlü kolaylık da sağlanıyor.
              Eskişehir OSB Başkanı Sayın Nadir KÜPELİ’ nin, “ETGB ’de,  Ar-Ge yapan firma sayımızı ilk etapta, 200’e ve Ar-Ge personelini sayısını da en az 1000-1250 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. En önemlisi ise ETGB’yi ülkemizin, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içinde birinci sıraya taşımayı, esas hedef olarak belirledi.”  sözleri de umut vericidir.
                  Sayın KÜPELİ’ nin,  tekrar ESOB Başkanı olarak güven tazelemesi, Eskişehir ve ESOB için bir kazançtır. Onun rehberliğin de ESOB, her alanda, büyük atılın yapacak ve ulusal ve global pazarlarda da söz sahibi olacaktır.
             Sayın Nadir KÜPELİ ve ekibini kutluyor başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi