4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

NEDEN OLMASIN

Siyaset, duygusallıktan uzak, bilgili, tecrübeli, kamu kurum/kuruluşlarının toplum üzerindeki hassasiyetini iyi bilen, sorumluluk trafiğine yön verebilecek, kabiliyette erdemli şahsiyetlerin işidir. Bu özellikte olmayan kişi/kişiler, iktidar olurlarsa, devlette işler yürümez, vatandaş sıkıntı görür. O nedenle de devlet kurum/kuruşlarında, görev alacak olanların bilgili ve tecrübeli olması şarttır.
                    Devlet adamı olmak için de her şeyden önce, o milletin evladı olduğu hissetmesi, ülkenin insanlarını sevmesi gerekir. Devlet adamı, milletin her ferdini, kendi öz evladı gibi görür ve ona göre davranır. Devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur.
                Ülke ve Eskişehir olarak, özlemini çektiğimiz, bu insanlara, sahip olmak için, her zeminde ve şartta,  mümtaz kişileri, desteklemek zorundayız. Çünkü mümtaz kişiler, kolay yetişmiyor. Onlar, gelecek nesillere de örnek insanlardır. Bu insanlarımız sayesinde, Türkiye ve Eskişehir, dünyada söz sahibi olacaktır.
                  Bu insanlarımızdan biri de, Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’ dir.
                  Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olacak önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Ancak görüşlerine, her zaman itibar ettiğim, CHP’li de  olmayan bir siyasi, Anakent Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN’  nin de Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi.
                   Elbette bu gelişmeyi,  yadırgamadık. Çünkü 2019 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayları ile kulislerde, CHP’nin, Cumhurbaşkanı adayı olarak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın  Yılmaz Büyükerşen’in ismi öne sürülmüştü.
                   O günlerdeki bir yazımda “CHP, Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN’ i, aday olarak düşünür mü zaman gösterecektir. Ancak CHP Lideri Sayın KILIÇDAOĞLU’ nun, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, kadın aday olabileceğine yönelik sözleri, Abdullah Gülle ilgili, muallâk düşünmesi, zihinleri karıştırmıştı. Ancak CHP kulislerinde, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu’ nun ismi de  konuşuluyor” demiştik..
                 Aynı yazımda “Her iki adayında, seçilme şansı çok azdır. Çünkü gösterilecek adayın, her kesimden oy alabilecek aday olması şarttır. CHP’ de,  bunu başarabilecek olanlardan biri belki de en avantajlı aday, Sayın Prof. Dr BÜYÜKERŞEN’ dir. Çünkü öneriler, her kesimden yapılmaktadır. Ayrıca Eskişehir Büyükşehir seçimlerinde,  her kesimden oy aldı.” Tespitimizi de kamuoyu ile paylaşmıştık.
              Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, 2023 seçimlerinde de aday olur mu bekleyip göreceğiz. Ancak Kişi/kişilerin, bugünde cumhurbaşkanlığına aday olarak düşünmeleri, bile gurur vericidir.
                    Muhalefet bloğu, henüz cumhurbaşkanlığı için, adayını belirlemedi. Ancak Metropoll anketinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 28,5 oranındaki popülaritesiyle muhalefet adayı olabileceği öngörülen diğer isimlerin ardından geliyor.
                Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ    Metropol anketinde yüzde 60,4, İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanı Sayın İMAMOĞLU ise yüzde 50,7 oranında popülariteye sahipken, İYİ Parti lideri, Sayın Meral Akşener yüzde 38,5 seviyesinde bulunuyor.
               Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, ankete katılsa ne  nasıl bir yer alırdı  bilmiyoruz ama   Geçmişteki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde,    İzmir’de, bulunduğum süre içinde, Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN ’le ,ilgili övgü dolu sözlere tanık olmuştuk.
               Özellikle de “CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI” konusundaki öneriler, dikkat çekmişti.  Nitekim bazı vatandaşlarımızın, “Türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanlığı koltuğunu dolduracak isimlerden biridir. “ sözleri, hala hafızamızdadır.
              Aslında bu önerileri, yadırgamadık. Belediye seçimlerinde de İzmir ve İstanbul belediyeleri için, adaylığı söz konusu olmuştu.
               Sayın Prof. Dr BÜYÜKERŞEN, Cumhurbaşkanı adaylığı için ne düşünür, aday olur mu veya gösterilir mi bilinmez ama cumhurbaşkanı adayı olursa, hem kendisi, hem de Eskişehir açısından bir onurdur.
                 Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, görevli olduğu her kurumda, kaynak yaratı, ya da var olan kaynakları, en iyi şekilde değerlendi. Bu sayededir ki Anadolu, ESOGÜ, Bilecik, Kocatepe ve Dumlupınar Üniversitelerinin kuruluşunda ciddi görevler üstlendi.
                   Ayrıca Sayın Prof. Dr BÜYÜKERŞEN, ulusal ve uluslararası alana, sunabileceğimiz ender insanlardan biridir.
                  Diğer yanda Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, gerçek bir Eskişehirlidir. Nitekim  geçmiş yıllarda, kendisi ile yapılan bir röportajda, bu kentte doğup büyümüş birisi olduğunu hatırlatmış, Eskişehir’de doğduğunu, ölünce de Eskişehir’de gömüleceğini söylemiş, “Eskişehir’de gömüleceğim, mezarımı aldım. Mezar taşını bile yazdırdım. Mezar taşının üzerinde “ Eskişehir’ de doğdu, Eskişehir’e hizmet  etti. Eskişehir’ de öldü.” yazıyor. Başka da bir şey yazılmasını istemedim” demişti.                        
                 Öte yandan Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN’ in, Eskişehir’ de, yaptığı belediye hizmetlerini,  başka illerdeki belediye hizmetleri gördükçe, daha iyi değerlendiriyoruz. Yalnız biz mi?  Eskişehir’ e gelen her ziyaretçi,  aynı görüşü paylaşıyor.
                Nitekim bir gazeteci, “ İç Anadolu’nun, kıraç toprağında yarattığı bir vaha! Dubai gibi değil ama! Parayı bulup, sonradan görmeliğin bir vahası değil, Eskişehir halkıyla birlikte yaratılmış bir vaha... Şehrin dokusunu parçalayıp modernleştiren zihniyetten uzak, insan ve doğayla barışık bir modernleşme projesi... “ tespitinden, sonra ne denebilir ki?
                 Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN’ in, Atatürk ilkelerini benimsemiş, maddi ve manevi değerlere önem veren, bir devlet adamı. Akılcılık, bilimsellik ve çağdaşlığı, her düşünce ve söyleminde hissettirir. Cumhurbaşkanı olabilecek bilgi, deneyim ve devlet tecrübesine, hatta oy potansiyeline de sahiptir.                                          
               Yeter ki Sayın Prof. Dr. BÜYÜKERŞEN, millet ittifakı tarafından Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilsin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi