4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

ÖRNEK DEVLET VE HALK ADAMI

                                  
                Sivrihisar ve Tepebaşı kaymakamlığı yapan, bugün de Osmaniye Valisi olan Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’l a ilgili pekçok görüş geldi. Nitekim bir okuyucumuz, “ Sayın YILMAZ,  halkın sorunları ile de yakından ilgilendi. Onları sorunlarını dinlerdi. Çözümüne de yardımcı oldu. Devleti de layıkıyla temsil etti.  Hala unutamadık. Bugün de aynı başarıyı Osmaniye valisi olarak sürdürüor.” diyerek, bazı görüşlerini de paylaştı.
           Elbette ülkemizde, başarılı pekçok devlet adamı vardır. Bu yönetiicilerimizden biri de Osmaniye Valisi Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’ dır.
            Sayın Dr. YILMAZ ’ ı, Sivrihisar Kaymakmaı İken tanımıştım. Bir yöneticide sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu görmüştük.
           Sayın Dr. YILMAZ, Sivrihisar Kaymakamı iken başarılı icraatlarından dolayı, 10 Ocak 2018 tarihinde, İçişleri Bakanlığı ile Türk İdareciler Derneğince belirlenen; Başarılı İdareci Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü, Cumhurbaşkanı, Sayın ERDOĞAN ’ın, elinden alarak Yılın, Kaymakamı seçilmişti.
            Ayrıca Sayın Dr. Erdinç YILMAZ,  04.09.2014-17.09.2018 tarihlerinde, Sivrihisar Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde,  26.11.2018 tarih ve 18722 sayılı karar ile  Eskişehir  Valisi, Sayın Özdemir ÇAKACAK, tarafından maaşla ödüllendirilmişti.
            Tepebaşı Kaymakamı olduğu dönemde de çalışmalarını yakında izledik. Bu görevinde de . faktörler, ne kadar değişse de, değişen koşullara uyan ve insanlarla, iyi ilişki kurabilen, imkânların elverdiği sürece de, her etkinlik ve faaliyetin içinde, olmak isteyen, bir yapıda görmüştük.
             Sayın Dr.YILMAZ, gerek Sivrihisar, gerekse Tepebaşı’ daki görevlerinde, ilçelerin KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunların çözümü için ciddi gayret gösterdi.
              Sayın Dr. Erdinç YILMAZ, bu günde, Osmaniye Valisi olarak,  halkkın yanında olup, her vatandaş sorunlarını, iletebildiği gibi, mahalelerde, işyerlerinde, hatta tarlalarda,  halkla buluşarak, sorunlarını ve isteklerini, yerinde tespit ediyor, istekleri yerine getirirken, sorunlarını çözmek içinde, ciddi caba gösteriyor.
              Osmaniyeli bir vatandaşın, “ Sayın  Dr. YILMAZ,  tarlada, bağda, bahçede, dağda ,bayırda, köyde, her zaman her yerde 24 saat Osmani`ye halkının dertleri ile dertlenen, acılarına ortak olan ve sevinçlerini, hep birlikte paylaşan kapısı herkese açık.
              O bir abi,
              O bir kardeş,
              O bir baba,
              O bir amca,
              O bir yoldaş,
              O bir sırdaş,
              O bir Aladağlı babayiğit, Osmaniye Valisi Sayın ERDİNÇ YILMAZ”  fecebook’ taki paylaşımı dikkat çekti..
               Sayın Prof. Dr. Kürşad Zorlu da  “Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da bu yönüyle dikkatimi çeken örnek bir idareci. Atandığı günden beri şehirde bu yönüyle öne çıkmayı başardı. Geçen Osmaniye’de sevilen esnaflarından biriyle sohbet ettiğimde şöyle söyledi vali bey için: “Çalışkan ve halktan birisi. Gecekondu mahallesinden, köylere kadar esnafı, işçiyi, fakir fukarayı ziyaret ediyor. Halkla doğrudan iletişim kuruyor.” Görüşlerini kamuoyu ile paylaşamıştı.
             Osmaniye Valisi Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, göreve başladığı ilk zamanlardan itibaren geleneksel hale getirdiği ev ziyaretlerini sürdürüyor. Ailelerin sorun ve isteklerini dinliyor..
           Nitekim bir ziyaretinin ardından, açıklama yapan Vali Sayın Dr.Erdinç Yılmaz, “Her hafta, vatandaşlarımızın evlerine misafir oluyoruz ve bize iletmek istedikleri bir talep ya da sorunları varsa yardımcı olmak için, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Her zaman vatandaşımızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz,” diye konuştu.
             Sayın YILMAZ’ ın, başarısındaki en önemli unsurlar, İcraatlarında yer alan  TOPLUM KATILIMI”,"ORTAK AKIL", "ORTAK PAYDA " ve "TAKIM RUHU" gibi kavramlardır. 
            Sayın Dr. YILMAZ,  yüksek feraset sahibi ve liderlik vasıflarına sahiptir. Yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnektir Halkın sorunları ile de yakından ilgilenir. Onları sorunlarını dinler. Çözümüne de yardımcı olur. Devleti de layıkıyla temsil eder.
              Ayrıca alçak gönüllü, muhasebe ve murakebe insanı, demokratik, adil, vakur ve ciddi, güvenilir, saygın, kucaklayıcı, milli menfaatleri ve milli bekayı her şeyin üstünde tutar.
               Sayın Dr. YILMAZ, devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur.  binlerce insandan sorumlu olduğunu bilip, ona göre düşünür. İcraat yapar. Söylemlerinin ve icraatının bir eğitim olduğunu bilir.
               Sayın Dr. YILMAZ, hem çok profesyonel, hem de açık yüreklidir. İşler yolunda gittiğinde, duydukları heyecanı, herkesle paylaşır. Özellikle de kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan, yalın "yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor.
               Sayın Dr.YILMAZ, milletin her ferdini, kendi öz evladı gibi görür ve ona göre davranır. Devletini, layıkıyla temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnek olur. Devletin ve halkın olmazsa olmaz değerlerinden, asla taviz vermez.
               Sayın Dr. Erdinç YILMAZ’ ı kutluyoruz…








Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi