4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SAFİYE KÜBRA AVCI ANAOKULU

    Ülkemizde, karşılıksız yardım yapan, hiçbir kişisel faydayı düşünmeden ds sadece destek olmayı ve ülkesini ve kentlerin refahına, küçük, ya da büyük bir katkı sağlamayı amaçlayan insanlar, dün vardı, bugünde var; gelecekte de olacaktır.
           Türk toplumunda, gece, gündüz demeden çalışan, maddi ve manevi fedakârlıktan da çekinmeyen hayırsever insanlarımızın, hepsi de birer isimsiz kahramandır.
            Çünkü. Onlar, her türlü olumsuzluklara rağmen, gösterişe kaçmadan, hizmet etmeye ve eserler bırakmaya devam ettiler. Türk insanının, gönlünde yer ettiler. Eserleri var oldukça da toplumda yaşayacaklar.
             Ayrıca hayırseverlik, kültürümüzün, dinimizin, gelenek, görenek ve genlerimize de gereğidir.
            Bu  hayırsever  insanlarımızdan ikisi de TÜLOMSAŞ Genel Müdürlerimizden, Sayın Hayri AVCI ve Eşi Sayın Durdu AVCI’ dır.
            Sayın Hayri AVCI, TÜLOMSAŞ’ daki görevinden ayrılırken,  ” Benim için, çok özel, anlamlı ve aynı zamanda ilk iş yerim olan TÜLOMSAŞ’ ta,  sizlerle birlikte, uzun yıllar, görev yapmaktan mutluluk duydum, ülkemize ve milletimize, hizmet etmenin onurunu yaşadım. “ diyerek, çalışanlarına ve kendisini de sevenlere veda etmişti,
         Sayın Hayri  AVCI, alçak gönüllü, muhasebe ve murakebe insanı, demokratik, adil, vakur ve ciddi, güvenilir, saygın, kucaklayıcı, milli menfaatleri ve milli bekayı her şeyin üstünde tutan bir yöneticimizdir.
         Sayın AVCI, TÜLOMSAŞ’ a veda ederken toplumla paylaştığı, vaatlerini sözde bırakmadı Ülkemize ve milletimize hizmet etmeye de devam ediyor.
           Sayın Hayri AVCI ve Eşi Sayın Durdu Avcı’nın vefat eden kızları Rahmetli Safiye Kübra Avcı’nın adına, Manavgat İlçesi Sarılar Mahallesine, 8 Derslikli Anaokulu, yapıyorlar.
            Yapılan protokol imza etkinliğine, ,Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Sayın Sadri ŞENSOY, Antalya Valisi, Sayın Ersin YAZICI, İl Milli Eğitim Müdürü̈  Sayın Emre ÇALIŞKAN, Hayırsever insanlarımız,  Sayın Hayri AVCI ve eşi Sayın Durdu AVCI katıldı. 
             Tören bir konuşma yapan, Antalya Valisi Sayın Ersin YAZICI; “Bugün Alanya, Manavgat ve Kumluca ilçelerimizde yapılacak okullar için hayırseverlerimizle protokol imzaladık. Hayırseverlerimiz şehrimize değer katmaya, eğitimimize destek vermeye devam ediyor. Her yönüyle öncü şehir olan Antalya’mız, hayırseverleri konusunda da öncü bir şehir. Hayırseveri bol bir şehir Rabbim hayırseverlerimizin hayırlarını kabul etsin.” Dedi.
             Hayırsever Sayın Durdu Avcı ve Sayın Hayri AVCI tarafından yapılacak olan   SAFİYE KÜBRA AVCI ANAOKULU, Ülkemizi ve Manavgat’taki çocuklarımız açısından önemli bir gelişmedir. Çünkü insan yaşamında, 0-6 yaş çok önemli çağdır.
           Bu çağda öngörülen OKUL ÖNCESİ EĞİTİM", ilköğretim, Orta Öğretim ve Üniversite eğitim-öğretiminden, daha da önemlidir. . Çünkü çocuklarda zekâ gelişiminin, %70 lik kısmı, 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir.
          Dünyada, bireylerin yetiştirilmesinde, en önemli dönemin,0-6 yaş arasında olduğunu, bilim adamları ve çağdaş eğitim kabul etmiştir. Atalarımız da  ise asırlar önce “İNSAN YEDİSİNDE NE İSE YETMİŞİNDE ODUR” demiştir
            Atalarımızın yıllar öce tespit ettiği bu gerçeğe rağmen  Türkiye, okulöncesi eğitim alanında, çok geç kaldı. Çünkü insan yaşamında, 0-6 yaş arası, çocuklarımızın, "duygusal", "zihinsel" ve "bedensel" gelişimini tamamladığı dönemdir.
             OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, eğitimin, sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlarda, başarılı olmasında da  önemi büyüktür. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
         Ayrıca Anaokulu ortamı, çocuk için, dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Çünkü 0-6 yaşlar arası olumlu, ya da olumsuz anlamda, verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.
          Aslında 3 yaşına kadar, bir çocuğun, beyni, bir yetişkinden, 2,5 kat fazla çalışır, 6 yaşına kadar da, bilim adamından 2 kat daha hızlıdır. Bu yaşta çocuklar, yetişkin insanlardan, daha cesaretli, müteşebbis ve ilgilidir. Bu tabloyu, OKUL ÖNCESİ EĞİTİM" kurumları daha da geliştirir. Ayrıca bu kurum/kuruluşlar, çocuklara, kendilerine ve çevresine güven duygusunu kazandırır.
          OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, çocuklarımızın, dilini doğru, yanlışsız ve güzel konuşmasını öğretir. Toplumu, çevreyi, evreni ve insan davranışlarını tanımasını sağlar. Nesneleri, eşya ve varlıkları, temel bir takım becerileri, davranışları, olumlulukları ve olumsuzlukları öğretir.
             Çocuk, kendi yaşıtları ile birlikte olmasını sağlar. Karşılıklı olarak Saygı, sevgi, paylaşma, iş bölümü ve sorumluluk duygularının gelişmesini, hatta alışkanlık haline gelmesini sağlar.
              OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, aynı zamanda, kuralları, en etkili bir biçimde öğretebilen bir kurumdur. Çocuk, yaşıtlarıyla ilişkiye girerek birlikte yaşamayı, yemek yemeyi, uyumayı ve oynamayı öğrenir.
                OKUL ÖNCESİ EĞİTİM, çocuğun kendine güveni gelişir, Kendini idare etmeyi bağımsız olmayı öğretir. Girişimci, üretici İlkokula uyumunu sağlayacak yetenekleri geliştirir. Problem çözücü olmayı öğrenir. Kendi kişiliğini ve vücudunu tanır.
               Manavgat’ ta SAFİYE KÜBRA AVCI ANAOKULU’ nu, gerçekleştirecek olan Hayırsever insanlarımız, Sayın Hayri AVCI ve eşi Sayın  Durdu AVCI’ yı kutluyor, Rahmetli Safiye Kübra AVCI’ nı da rahmetle anıyoruz.
             Ruhu şad, mekânı Cennet olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi