4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SİYASET CİDDİ İŞTİR

 


             Dünyada, kentleşme, hareketleriyle birlikte, toplumsal yapıda, önemli değişimlerin meydana gelmesi, bu süreçte, yeni siyasal kurumların hayata geçmesi,  belli bir program çerçevesinde, örgütlenen siyasal partilerin,  farklı siyasal eğilimlerin, temsilcisi olarak ortaya çıkmasına neden olmuştur


              Türkiye’ de, siyasi partiler, 1961’e kadar, belli bir sosyal sınıfı temsil etmez, kuramsal olarak, bütün milleti temsil etme hedefini güderlerdi. Bir sınıf temeli, üzerine kurulmuş olan siyasi partiler, toplum tarfından hoşnutsuzlukla karşılanırdı.


             1961 Anayasasının, hukuki düzlemde getirdiği düşünce ve örgütlenme özgürlüğü, o dönemdeki sosyo-ekonomik gelişmeler ve çoğulcu ortam içinde, siyasi partilerin, yapısı ve işlevinde, önemli bir değişimi de beraberinde getirmiştir.


               Bu dönemden sonra, siyasi partilerinin, 1960 öncesine göre ideoloji, örgütlenme ve temsil açısından da daha net ayrıştıkları görüldü. Partilere de genellikle de liderler hakim oldu.  Sonuçta da Türkiye’ de, siyaset, sorun yaratma sanatı olarak gündeme geldi..     


            çünkü ülkemizde, siyasetçiler, özellikle de liderler, düşüncede saplandıkları kalıplaşmalardan, çok zor kurtuluyorlar. 


              Oysa siyaset, ciddi bir iştir. Yani siyaset, öyle küçümsenecek, bir iş, uğraş da değildir,  çünkü tüm dünyada, siyaset ve siyasetçi, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Demokrasi de, partilerin ve siyasetçilerin, varlıklarının nedenidir.    


              çağımızda, siyaset sorun çözme ve proje üretme sanatıdır.


             Siyasetçi, mevzuatı, ahlâkî değerleri, gözetmek ve iyi niyetle hareket etmek en önemlisi de toplumu da  her yönü ile örnek olmak durumundadır. çünkü siyasetçilerin, tavrı, davranışı ve icraatı insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir eğitimdir.
             ülkemizde, milletin, her ferdini, kendi öz evladı gbi gören,ülke, kent ve toplum sorunları ile de yakında ilgilenen siyasi alanda, insanlarımız var. Bu insanlarımızdan biri de İYİ Parti İl Başkanlığına, yeniden seçilen,  Sayın  Mehmet EKTAŞ’ dır


             Pazartesi günü,  SEV Başkanı,  Sayın Naci ŞAKAR’  la birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Güler yüzle karşıladı. Yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, tavrı, analitik düşüncesi, dinamik, yapısıyla dikkat çekti.


             Sayın EKTAŞ, siyasette ve siyasal çalışmalarda, disiplinli çalışmak, başarıya giden yolun ilk adımı orak görüyor. Ona göre de disiplin olmaksızın, hiçbir çalışmadan beklenen verim alınamaz ve çalışmanın, etkin sonuçlar üretmesi de beklenemez.
              Empatiyi ön planda tutuyor. çünkü Siyasetin temel unsuru, insandır. Seçmeni anlamadan ve onu kazanmadan, siyasette başarılı olmak mümkün değildir. Siyasette, başarılı olmak için de siyasetçiler, kendilerini seçmenin yerine koyabilmeli, seçmenin duygu ve düşüncelerini anlayabilmeli ve bu verilere göre tavırlar geliştirmelidirler.
              Sayın EKTAŞ teşkilatmaya da değer veriyor. çünkü siyasi partilerde başarı, teşkilatma ile orantılıdır. Siyasi partiler, seçmene ulaşmak açısından, genel merkez ve yerel teşkilatlarını kullanırlar. Teşkilatlanması, olmayan bir partinin,  seçmene ulaşması, seçmenin beklentilerini anlayabilmesi ve seçmenle,  bağ kurabilmesi söz konusu olamaz.
            Sayın EKTAŞ,  İl başkanı olarak bunun biliincedir. Ayrıca Eskişehir’in,  sorunlarını diğer partilerle birlikte çözmek istiyor. Eskişehir’ deki siyasi parti teşkilatlerının, kentteki sorunları, çözmede, birlikte düşünüp, birlikte karar almaları gerektiğini söylüyor.              


             Sayın EKTAŞ’ın, bu düşüncesini, diğer parti il başkanları da dikkate almalıdır. çünkü Türkiye’de, her alanda söz sahibi olmuş iller, kentin sorunlarının çözümünde ve ilin menfaati olan gelişmelerde, merkezi idareye karşı, birlikte hareket ediyorlar; Siyasi, odaklar bile kentlerinin, bugününü ve geleceğini birlikte düşünebiliyorlar.
             ülkemizde,  birlikte düşünüp, birlikte karar veren iller, her alanda çıtayı yükselttiler. Sanayide de büyük aşama kaydettiler.


                İYİ Parti İl ve İlçe teşkilatları, Eskişehir’ in, sorunları ile  de yakından ilgileniyor    


               Nitekim İYİ Parti İl ve ilçe başkanlarının, katılımı ile  02.06.2020 tarihinde, Kaymaz mahallesinde, yapılacak olan, açık siyanürlü, atık göletinin, yapılmaması için,  Kaymaz Mahallesinde basın açıklaması yaptılar.


              Ziyarette, TüLOMSAŞ’ nın, TüVASAŞ ve TüDEMSAŞ'la birleştirilip TüRASAŞ çatısına altına alınması da konuşuldu.


              Sayın AKTAŞ, TüLOMSAŞ, genel Müdürlük olarak kalsa, yönetim ve planlamada kısmi özerlikliğini de korusa, Yönetiminde de Sanayi Odası, OSB ve Raylı Sistemler Kümelenmesi,  temsilcileri de yer alsa,  rekabetçi yarışını sürdürecek,  global pazarlarda da söz sahibi olacaktı görüşündedir.


                Ancak Sayın EKTAŞ’ göre, Eskişehir’le özdeşlemiş ve Eskişehir tarihinin, en önemli parçalarından bir haline gelmiş olan, 126 yıllık fabrikanın, tüzel kişiliği kaldırılarak ,hukuki varlığı sonlandırılmıştır. Bu, TüLOMSAŞ’ın, resmen kapatıldığı anlamını taşımaktadır.


               Oysa TüLOMSAŞ’ la, ilgili kararlar, ilgili taraflarca, birlikte alınsa, daha da güçlenecek, global pazarlarda da alanın da söz sahibi olacaktı.


               Maalesef ülkemiz, çok partili dönemde, siyasetçiler, birlikte başarmak fikrinden, uzak kalmıştır.  Oysa Türk Milleti, bir ailedir. Bu nedenle de ülkemiz insanı, sorunların çözümünde,  birlikte düşünmeli, hareket etmeli ve dayanışmayı da ön planda tutmalıdır.


               Sayın Mehmet EKTAŞ’ ın, bu bilinçte olması, bu düşücesini de icraatına yansıtması,  bizleri umutlandırdı.


                 Kutluyoruz.


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi