4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SİYASET HALKA HİZMETTİR

Geçen hafta, vefat eden, CHP Eskişehir Milletvekili merhum Şevket ASBUZOĞLU' nun eşi, Behiye ASBUZOĞLU' nun, cenaze namazını kılarken, Rahmetli ASBUZOĞLU' nun, CHP ile ilgili bir konuşmasındaki, "...Bizler, gelip geçiciyiz, ancak CHP' nin, kalıcı olması sizlere bağlıdır. Bu da size hizmetle olur. " sözlerini hatırladık.
Rahmetli Şevket ASBUZOĞLU, önce emniyet amirliği, daha sonra da CHP'den 12-13-14 dönem Eskişehir milletvekilliği yapmıştır. Duygusal, esnek, kararlı, dinamik, bir yapıya sahipti. Az ve öz konuşurdu. Siyasette, oldukça donanımlı ve bilinçliydi. Halkı motive edebilme yanında, temas kurduğu Kişi/ kişilerin, uzmanlık konularına, yatkınlı ve yakınlığı ile de örnek bir insandı. Kendisine iletilen istekleri dikkatle dinler, genellikle de insanları umutlandıracak veya gerçekleştirilmesi mümkün olmayan vaat ve söylemlerde bulunmazdı.
Ne tesadüf ki merhum Şevket ASBUZOĞLU' nun eşi, CHP Genel Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU' nun, Eskişehir' i, ziyaret ettiği günlerde hakkın rahmetine kavuştu. Ancak cenazesinde, CHP' den milletvekili bazında katılımın olmaması, dikkat çekti. Şayet mazeretleri yoksa, bu ahdi vefasızlıktır.
CHP Genel Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU, "...Bu düzeni değiştireceğiz; ranttan değil, halktan yana düzen kuracağız'' sözleri ile de Rahmetli ASBUZOĞLU gibi, Ülke ve CHP' nin geleceğini halkın iradesinde görüyor. Bu sayededir ki CHP, KILIÇDAROĞLU ile birlikte, iktidar alternatifi gibi görülüyor. İktidar olur mu, önümüzdeki seçimlerde görülecektir. Ancak Rahmetli ASBUZOĞLU' nun, söylediği gibi, CHP' nin, İktidar olması, hatta siyasi literatürde kalıcı olması, seçmenin tercihine bağlıdır. O nedenle de CHP yöneticileri, her şart ve zeminde, halka ve camiasına sahip çıkmak, iyi ve kötü günlerinde, yanında olmak, en önemlisi de halkın sorunlarına çözüm bulacak projeleri üreterek, hayata geçirmek zorundadır.
Ayrıca CHP, Genel Başkan Sayın KILIÇDAROĞLU Eskişehir' e gelirken Sivrihisar, Kaymaz ve Mahmudiye Kavşağında, köylüler tarafından durdurulması, CHP otobüsü görünür görünmez kalabalıkların otobüse doğru akın etmesi, CHP' nin umut olduğunun da bir işaretidir. Bu ilgi, çok iyi değerlendirilmeli, sorunlarının çözümü için de gerçekleştirilebilecek projeler üretilerek halkla paylaşılmalıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Odunpazarı Meydanında yapılan mitingde, "Eskişehir, 12 Eylül'de ve genel seçimde de yine Anadolu İhtilali yapacaktır" sözleri ile de bir gerçeği ortaya koydu. Nitekim Eskişehir, siyasette ihtilal niteliğinde, siyasi gelişmelere tanıklık etmiştir.
Sayın KILIÇDAOĞLU, Eskişehir'in, bir üniversite, sanayi ve tarım kenti olarak tanımladı. Ancak iktidara geldiklerinde, bu alanlarda Eskişehir' e, ne gibi hizmet vereceklerini açıklamadı ama " Eskişehir, Türkiye'ye gurur duyuyor, Türkiye, Eskişehir'le gurur duyuyor." sözleri ile de motive etti.
Sayın KILIÇDAROĞLU, " Emekli, çiftçi, işçi, memur... AKP iktidarından ve siyasetinden memnun olmayan kim varsa herkesle birlikte çalışıp bu işi başaracağız" sözlerinin yanına, memnun olanları da katmasını beklerdik. Çünkü ülkemiz ve Eskişehir' in her alanda kalkınması, ancak "TAKIM RUHU" ile mümkün olur. Ayrıca sorunlarının çözümü için, iktidar ve muhalefet, mutlaka "ORTAK PAYDA" da buluşmak zorundadır. Çünkü söz konusu olan, "VATAN" ve "ESKİŞEHİR" dir.
Sayın KILIÇDAROĞLU, "...Recep bey diyor ki, her üniversite bitiren iş bulacak diye bir şey yok' böyle bir şey olabilir mi? Bir ülkenin Başbakanı, bunu söyleyebilir mi? Recep Bey, herkesin çocuğu senin çocukların kadar şanslı değil ki! "sözleri ile gerçekleri dile getirdi ama bu sorunları, nasıl çözeceklerine dair bir açıklama yapmadı. Gençlerin çoğunlukta olduğu miting de, bu sorun ile ilgili birkaç çözüm önerisini gençlerle paylaşması CHP açısından artı puan olacaktı.
Elbette Siyasi Partiler, eşitlikçi ve birleştirici içeriğiyle, çağdaş anlayışı yansıtan Atatürk Milliyetçiliği ve toplumsal dayanışmanın güvencesidir. İnsancıl, uygar ve barışçı olmalıdırlar. Kardeşliği, sevgiyi, dayanışmayı ve çağdaş evrensel değerleri, kucakladığını da her vesile kamuoyu ile paylaşmalıdır. Çünkü İmtiyazsız ve sınıfsız bir millet oluşturmak, geçmişe ve geleceğe sahip çıkmak, demokrasi ve partilerin teminatı olup, Devletin, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğü ve istikbalin de güvencesidir.
Ayrıca Türk siyasetine, dürüstlük ve doğruluk hâkim olmalıdır. Siyasette halk için yapılmalıdır. Milletvekilliği dokunulmazlığı da bir an önce kaldırılmalı, Siyasi Ahlak Yasası da bir an önce çıkartılmalıdır. Sayın KILIÇDAROĞLU ve CHP' nin, yeni vitrinindeki kurmayların, bunun bilinçte olması, temiz siyaset için umut vericidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi