4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

SİYASET VE LİYAKAT

                                     
            Siyaset, ciddi bir iştir.  Çünkü tüm dünyada, siyaset ve siyasetçi, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Demokrasi ise partilerin ve siyasetçilerin, varlık nedenidir.
          Ayrıca siyaset sorun çözme ve proje üretme sanatıdır.
          Tüm dünyada, gerçek siyasetçi, yönetirken yenilik yapar. Kısır çekişmelerden uzak durur ve gerginlik yaratmaktan da kaçınır. Kısa vadeli değil, uzun vadeli düşünür. Kendine özgü bir kişiliği vardır.    Olayları, fikir ve mevcut koşullara, yeni bir bakış kazandırır.  pozitif olur, geleceği görür. Herkese, aynı oranda saygılıdır. Ufku geniştir.
            Ülkemizde de böyle siyasetçiler, görmek umut vericidir. Bu siyasetçilerimizden ikisi de geçen dönem, İyi Parti İl Başkanlarından olan, Sayın Avukat Sayın Mehmet EKTAŞ ve bugün İyi Parti il Başkanı olan, Sayın Sayın Eren EKMEN’ dir.
            Cuma günü,   İyi Barti İl Başkanlığından,  istifa eden, Sayın Avukat Mehmet EKTAŞ’ la birlikte, İyi Parti İl Başkanı olan, Sayın Eren EKMEN’ i, ziyaret ettik.
            Sayın EKMEN, güler yüzle karşıladı. Sohbet süresince, siyasette, verimlilik, yenilik ve kalite gibi performans boyutlarını, birlikte değerlendirdi. Gündeme gelen konulara, hâkimiyeti ile de dikkat çekti.
             Sayın EKMEN, 1990 yılında, Eskişehir’de doğdu. ESOGÜ, Maden Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü mezunudur. Halen ticaretle uğraşmaktadır.  Aktif siyasi yaşamına,  İYİ Parti, Eskişehir Gençlik Kolları Kurucu Başkanı olarak başlamış, 27. Dönem Milletvekili seçimlerine, İYİ Parti 3. Sıra adayı olarak katılmıştır.
               İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Teşkilat, Başkan Yardımcısı olarak da bir dönem görev yapmış olan Sayın EKTAŞ, döneminde, gençlik politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı.
           İyi Parti, bu ataması ile Liyakatı ön planda tuttuğun gösterdi. Atamalarda, liyakata önem verdiği sürece de mutlaka başarılı ve iktidar da olacaktır. Nitekim Kur’an-ı Kerim’in Nisa Sûresi’nin 58’inci ayetinde, şöyle deniyor: “Allah size, mutlaka emanetleri (işleri) ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.” Ayette,liyakat, adalet ve sadakatin sınırı,çok açık şekilde anlatılmaktadır                  
             İyi Parti İl Başkanı Sayın EKMEN’ i,  istifa eden İl Başkanı, Sayın Mehmet EKTAŞ’ la  birlikte ziyarette, siyasete, birlik ve beraberliğin, ne kadar önemli olduğuna da  tanık olduk.  Özellikle de karşılıklı huzur, umut ve haz veren davranışlar, diğer  parti  yönetimlerine de örnek teşkil edecek niteliktedir.
            Sayın Mehmet EKTAŞ, İyi Parti İl Başkanlığı görevinden ayrılmasına rağmen kuruluşundan itibaren görev aldığı, İyi Parti’den, büyük gurur ve mutluluk duyuyor. İl başkanlığından istifa etmesi en rağmae, İYİ Parti’nin, bir neferi gibi çalışıyor. Parti içi demokrasiyi, istişare etmeyi  de bir görev sayıyor
          Sayın EKMEN ve Sayın EKTAŞ’ da,   sohbet süresince, eleştirilerinde, spesifik oldular Olaylar ve sorunlara pozitif yaklaştılar, siyaset ve Eskişehir’ le görüşlerini de  kendilerine özdü usluple  bizimle paylaştılar..
          Sayın EKMEN’in,  bir yöneticide, sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu gördük.
            Sayın  EKMREN, duruşu ve söylemleri ve fikirleri ile genç düşünen, risk alan, esnek, dinamik, duygusal ve benzer meziyetlere sahip,  bir yönetici olarak gördük. Halkımız, yardımcı olur.  Kendisine imkân yaratılırsa, mutlaka başarılı olacaktır.
             Sayın EKMEN görev yaptığı sürece, kentte oluşacak “kültür, eğitim, ekomi, sağlık ve tarım” gibi, alanındaki sorunların, çözümüne katkıda bulunabilecek, bilgi, deneyim ve tecrübeye de sahiptir.
               Sayın EKTAŞ’ da, görev yaptığı sürede,, siyasette ve siyasal çalışmalarda, disiplinli çalışmayı, başarıya giden yolun, ilk adımı orak gördü. Ona göre de disiplin olmaksızın, hiçbir çalışmadan beklenen verim alınamaz ve çalışmanın, etkin sonuçlar üretmesi de beklenemez.
           Sayın EKTAŞ,  görev yaptığı sürede,  empatiyi ön planda tutu. Çünkü siyasetin temel unsuru, insandır. Ona göre de seçmeni anlamadan ve onu kazanmadan, siyasette başarılı olmak mümkün değildir. Siyasette, başarılı olmak için de siyasetçiler, kendilerini seçmenin yerine koyabilmeli, seçmenin duygu ve düşüncelerini anlayabilmelidir.
              Sayın EKTAŞ, teşkilatmaya da değer verdi. Çünkü siyasi partilerde başarı, teşkilatma ile orantılıdır. Siyasi partiler, seçmene ulaşmak açısından, genel merkez ve yerel teşkilatlarını kullanırlar. Teşkilatlanması, olmayan bir partinin,  seçmene ulaşması, seçmenin beklentilerini anlayabilmesi ve seçmenle,  bağ kurabilmesi söz konusu olamaz.
             Sayın EKMEN ve  Sayın EKTAŞ,  Eskişehir’in,  sorunlarını diğer partilerle birlikte çözmek, Eskişehir’ deki siyasi parti teşkilatlarının, kentteki sorunları, çözmede, birlikte düşünüp, birlikte karar vermelerini de istiyorlar.
              İyi Parti İl teşkilatında gördük ki siyasetçi, mevzuatı, ahlâkî değerleri, gözetmek ve iyi niyetle hareket etmek, en önemlisi de topluma da  her yönü ile örnek olmak durumundadır. Çünkü siyasetçilerin, tavrı, davranışıları ve icraatları insanımız, özellikle de çocuk ve gençlerimiz için, bir eğitimdir.
             İYİ parti İlçe teşkilarında da başarılıdır. Nitekim Sivrihisar, İyi Parti İlçe Başkanı, Sayın Recep TOPTAŞ, görevi aldığı günden itibaren, Sivrihisar’ ın, KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM ve “TURİZM”  alanındaki sorunlarınıı,  kamuoyu ve basınla, sürekli paylaşıyor. Çözümü için ciddi de gayret gösteriyor. Sonuçta alıyor.
            Ülkemizdeki siyasi partiler de, İYİ parti gibi, liderlik yapabilecek, genç, dinamik, girişimci, risk alan, değişime açık, esnek, kararlı insanlarımızın, önü açarsa, onlara görev verirse,  mutlaka başarılı olacaklardır. Çünkü Türk halkı, siyasi partilerde, genç lider, yöneticiler ve yeni yüzler istiyor.
           İyi Parti Teşkilatlarının, bunun bilincinde olması, en önemlisi de liyakatı ön planda tutuması, umut vericidir.
          Kutluyoruz…













Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi