4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TEGV'DE GÖNÜLLÜ OLMAK BİR AYRICALIK

    TEGV, 23 Ocak 1995 tarihinde, Onursal Başkan rahmetli Suna Kırç öncülüğünde 55 kişilik Mütevelli Heyeti ile kurulan, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’ le başlayan çalışmalar sayesinde, ülke genelindeki eğitim parkları ile çocuklarımıza hizmet veriyor.
             TEGV’ de   büyük fedakârlıklar yaparak, “ GÖNÜLLÜ”  olarak, çalışmalarını aksatmadan sürdüren insanlarımız !5 O5 2020 Pazar günü Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezinde gerçekleştirilen, Bölgesel Gönüllü Toplantısı’nda, farklı illerden gelen eğitim gönüllüleri ile gurur duyduk.
              Onlar için gönüllülük, bir yaşam biçimidir. Toplumsal projelere, karşılıksız katılmaktır., çıkar gözetmeksizin, bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynaklarını, kendi özgür iradeleriyle, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  amacı doğrultusunda kullanıyorlar.   
              Ayrıca TEGV’ de gönüllü olmak bir ayrıcalık olup, çalışan gönüllülerin de her biri de isimsiz kahramandır.
                TEGV’ de çalışan tüm gönüllüler, her biri manevi zengindir. Çünkü hizmet ettikleri çocuklar yaşadıkça hatırlanacaklar. Nitekim ülkemizde eser bırakan, hizmet eden insanlar ebediyete intikal etsellerde yaşıyorlar. Eserleri, hizmetleri fikir ve düşünceleri var oldukça da, asırlar boyu yaşayacaktır.
               TEGV’ e yapacağınız bağışlarınızla da çocuklarımızın nitelikli eğitimle buluşmasına katkı sağlayabilir İlgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ile birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlayabilir, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak meslek sahibi olabilirler.
           TEGV çocuklarımızın; Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını, harekete geçirebilen, farklı düşünce ve inançlara, saygılı, insan ilişkilerinde, cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak, yetişmelerine, katkıda bulunacak, okul dışı eğitim programları oluşturur ve uygular,.
               TEGV’ de, çocuklarımız, bilgi ve beceri yönlerini tanırlar,  bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini, kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanır, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlar. Eğitim parklarındaki çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde kendini keşfeder.
              TEGV, eğitim etkinlikleri, dört ana alanda gerçekleşiyor:  Matematik, Fen, Okuma ve Sanat. Bu dört alan birbirini tamamlar ve hepsinin ayrı işlevleri bulunur. Matematik, mantık yürütmeyi ve akılcı düşünmeyi; Fen, bilimsel düşünceyi; Okuma, araştırmayı ve kendini ifade etmeyi; Sanat ise yaratıcı düşünceyi ve yeteneklerini keşfetmeyi öğretir.
              TEGV’ in, etkinlik noktalarında kurumsal işbirlikleri çerçevesinde, gerçekleştirdiği eğitim projeleri ile çocukların, serbest zamanlarını, en iyi şekilde değerlendirmeleri amaçlanmıştır
            TEGV’ de, Bilgi ve “SEVGİ EĞİTİMİ”  insanımız için, olmazsa olmaz unsurlardır. Çünkü her türlü sorunun köklü çözümünü, “EĞİTİM” de aramak gerekir. Ayrıca iyi insan yetiştirmenin yolu, “SEVGİ” duygusunu yüceltmekten geçer.
                 Sait Faik “ BİR İNSANI SEVMEKLE BAŞLAR HER ŞEY” diyor.  Sevgi kalktı mı ortadan geriye ne kalır ki?
                  TEGV verdiği eğitimle,  “SEVGİ” kavramını yaşama geçiriyor. Bu sayede, Kendini ve toplumu seven insanlarımızın, yetişmesine aracı oluyor. Topluma yararlı, sorumluluklarını kavramış,  doğayı seven, koruyan,  güzeli gerçeği doğruyu arayan, insanları yetiştirmek için de ciddi caba gösteriyor.. 
                 TEGV’ in, etkinlik noktalarında kurumsal işbirlikleri çerçevesinde, gerçekleştirdiği eğitim projeleri ile çocukların, serbest zamanlarını, en iyi şekilde değerlendirmeleri amaçlanmıştır,
                Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezînde ,oluşturulan, “Vücudumuz ve Sağlık”,  “Düşler Atölyesi”,  “Genç Mucitler”,  “İngilizce Oyun Saati”, “Trafik Eğitimi” , “Bilgisayar Eğitimi”,   “Basketbol Gönüllüleri” , “Düşler Yolunda”  ve “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” birimlilerin de tanık olduk.
               Atatürk  Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezînde,, eğitim kalitesini elde etmek için gönüllüler , sürekli yeni arayışlar içindedirler. Eğitimde, yeni felsefe ve yaklaşımlar ön planda tutuluyor. Aileler, öğrenciler, yöneticiler, gönüllüler, bir takım ruhu içinde çalışıyorlar.
              Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezînde hedef,  birlikte öğrenme, birlikte çalışmak, ekiple veya arkadaşıyla birlikte bir iş yapmak, grup çalışması yapabilme becerisi kazandırmaktır. . Yaparak yaşayarak öğrenme ön planda tutuluyor. Uygulamalarla da  kalıcı hale getiriliyor.
             Ayrıca Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezînde çocukların, problem çözme, öğrendiklerini yeni duruma transfer etme, gösterme, vb. uygulamaları da ön plandadır.
            Eğitim-Öğretim çalışmalarında, öğrencilerin kendine özgü kişiliği, ilgi ve yeteneği de ön planda tutuluyor.. Öğrencilerin, kendisi olması, kendi kişilik ve becerilerini ortaya koymasına da fırsat veriliyor.
             Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezînde,  tüm çocuklar, birimlerden en iyi şekilde faydalanıyor. Sevinç ve üzüntülerini paylaşıyor, en önemlisi de birlikte hareket etmenin de hazzını yaşıyorlar.
               Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezînde, görev yapan,  bugün ise Anakent Belediyesi’ nde daire başkanı olan, Sayın Didem AYDINMAKİNA’ nın TEGV’ in etkinliğinde yer alması vakıfta dayanışmanın da kalıcı olduğunun bir göstergesi oldu.
              Ayrıca Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezîndeki başarılı performans da en büyük pay, Yönetici Sayın Serpil ÖZTÜRK ve gönüllülerin verdiği  eğitim, yönlendirme, liderlik ve cesaretlendirme sürecinin bir sonucudur. Bu özenli süreç, her alanda kaliteyi hedefliyor.                
              Sayın Sepil ÖZTÜRK ve gönüllülerini kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi