4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TIBBİ-TEKNİK DONANIMLI HASTANE

          
            çağımızda, hastalıkların çeşitliliğinin artması, tedavi imkânlarının çoğalması, nüfustaki büyük artış, sosyal güvenlik reformları ve bilişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmeler, sağlık sektöründe,  kaliteyi artırırken, değişimlere yol açmıştır.
             Günümüzde, hastanelerde, verimliliğin iyileştirilmesinde ileri teknolojiden yararlanma, zaman yönetimi, nitelikli personel istihdamı, katılımcı yönetim felsefesi ve etkin maliyet yönetimi ve "HASTA MEMNUNİYETİ",  hijyen ve temizliği, doktorların tutum ve davranışları ve hastanenin, tıbbi-teknik donanımı en önemli unsurlardır.
             ülkemizde, arzu edilen boyutta, sağlık hizmeti veren hastanelerimiz vardır. Bu hastanelerimizden biri de Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ dir. Günde, 10 bin civarında poliklinik hizmet vermektedir.
              Yunus Emre Devlet hastanesi, Baştabibi Sayın üzman Dr. Mustafa KARAGüLLE ile hastane ve sağlık sektörü, özellikle de tıp literatürü, üzerinde konuşma fırsatı bulduk. Sohbet süresice, hastane ile ilgili ve tıp konularına, hâkimiyeti ile dikkat çekti.
              Sayın uzman Dr. KARAGüLLE, tecrübeli, bilgili, konulara yatkınlığı ve yakınlığı ile örnek bir doktor ve yöneticidir.  O’ na göre verimlilik, düşünce ve güven, etkili bir biçimde koordine edildiği takdirde, her alanda başarılı olmak için de hiçbir neden yoktur.
              Ayrıca faktörler, ne kadar değişse de değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir. İçinde bulunduğu koşulları, çok iyi değerlendiriyor. Olup bitenleri de çok iyi görüyor. Kişiler de yalın yurttaş kimliği ile sorunlarını iletebiliyorlar.
               Başhekim Sayın Dr. KARAGüLLE ve ekibi, doğru personeli, doğru yerlere yerleştiriyor, onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Doğru tıp teknolojileri, alarak ve bu teknolojilerin kullanması konusunda, personeli eğitiyorlar, özellikle de kaliteli hizmet vermek, için de var olan kaynakları, çok iyi ve verimli kullanıyorlar,  gerektiğinde de yeni kaynak yaratmak için de her türlü fedakarlığı yapıyorlar..
                Yunus Emre Devlet Hastanesi, teknoloji-tıbbi-eknik odaklıdır. Hastanede, yanık ünitesi, Koroner anjiyografi, Girişimsel anjiyografi, Radyoterapi Sintigrafi, Pet-ct, Kardiyo Pulmoner Rehabilitasyon ünitesi, Spor Hekimliği, Hiperbarik oksijen tedavi merkezi, PUVA hizmeti cildiye hastalıklarında kullanılıyor. Medikal Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi ve Palyatif Bakım Merkezi mevcuttur.
              Ayrıca MR, PET-CT, Sintgrafi, Radyoterapi, Tomografi gibi, yüksek maliyetli tıbbi cihazlarla hastalara hizmet vermektedir. Her yıl tıbbi cihaz ve teçhizatın sayısı artmaktadır.
            Hastanede, Açık Kalp Ameliyatı - Koroner Bypass’ da yapılmaktadır..Uyku laboratuarı, Eskişehir’ de, ilk kez Yunus Emre Devlet Hastanesinde kurulmuş ve 2010 yılından, bu yana hizmet vermektedir.
            Uyku Laboratuarında, 9 yatak kapasitelidir. Yıllık ortalama 2400 kişi, uyku laboratuarında, uyku apsesi ve diğer testlerle teşhis edilmekte ve uygun tedavi önerilmektedir. Birçok ilde, 3 ay ile 6 ay arasında verilen randevu, Yunus Emre Devlet Hastanesinde 20 – 25 gün aralığındadır.
             Sayın Dr. KARAGüLLE, Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesinde, kurulan “Yara Bakım Kliniği”nin, Türkiye’nin, en büyük, Avrupa’nın sayılı kliniklerinden olduğunu belirtti
             Yunus Emre Devlet Hastanesi’ nin, 600 yataklı yeni binası, 2018 yılında, hayata geçecektir. Yeni bina, 400 yatak genel,200 yatak kadın ve çocuk hastalıkları bölümlerinden oluşmaktadır. Hastane arazisi, 76.232 m2’dir. Hastane projesi, 15.028 m2 oturma alanı üzerine 92.973 m2 toplam kapalı olan ve 8 kat 6 bloktan oluşan, tüm odalarında, WC-Banyo bulunan nitelikli hasta odaları olarak tasarlanmıştır.
  Hastanede; 152 adet poliklinik,74 adet acil müşahede yatağı,20 adet ameliyathane, 2 adet doğum salonu, 8 adet SDL (sancı doğum lohusa) odası, 5 adet LDRP (doğum yatağına dönüşebilen özel yataklı) oda , 59 adet genel yoğun bakım yatağı, 32 adet küvöz, 25 adet diyaliz yatağı, 150 adet tek yataklı oda, 236 adet çift yataklı oda, 8 yataklı mahkum servisi olarak 25 farklı yataklı klinik yer alacaktır.
      Radyoterapi merkezi, Nükleer tıp merkezi ve KETEM ünitesi bulunmaktadır. Hastanede yatak başına 154,95 m2 alan düşmektedir.  Ayrıca, 686 araçlık 13.944 m2 kapalı otopark, 384 araçlık 9.600 m2 açık otopark planlanmıştır.
            Yunus Emre Devlet Hastanesi’ de, görevli, yönetim, doktorlar ve diğer personelin hedefi,  hastane kaynaklarını, verimli kullanarak,  bölgesinde, ilk tercih edilen hastane olmaktır. Hastanede,“Sağlık Hizmet Kalite Standartlarına” ve “Hasta ve çalışan Güvenliği”ne odaklanarak, Başhekim Sayın Mustafa KARAGüLLE rehberliğinde hummalı bir çalışma var.
         Sayın Dr KARAGüLLE ve ekibi, hastanede,  hasta, hasta yakınları ve çalışanların memnuniyetini sağlamak, hasta ve yakınlarının  haklarını korumak, tedavinin, her aşamasında bilgilendirmek ve eğitmek, teknolojik yenilikleri, bilimsel ve yönetsel gelişmeleri, sürekli takip ederek, hastaların hizmetine sunmak için, ciddi bir gayret  gösteriyorlar.
      Kutluyoruz.

.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi