4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TIP VE BİLİM İNSANI OLMAK

Sağlığımız ve her türlü teknolojimiz de dahil olmak üzere bugün sahip olduğumuz hemen her şeyi bilime ve onu icra eden bilim insanlarına borçluyuz. Dünü değiştiren, bugünü şekillendiren ve yarını tasarlayanlar da onlardır.
            Onlara verilen değer, bu değerin niteliği ve içeriği gibi konular son derece tartışmalı olsa da, yeryüzünde saygıyı en fazla hak eden çalışma sahalarının başında bilimsel araştırma sahaları geldiği kuşkusuz. Onları daha iyi anlamalı, daha fazla desteklemeli, daha fazla el üzerinde tutmalıyız.
              ,Ülkemizde,  görevini, en iyi şekilde yapan, her alanda bilim insanlarımız olduğu gibi  tıp alanında  da  vardır. Bu doktorlarımızdan biri de ESOGÜ Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı, Sayın Prof. Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU’ dur.
               Kendisi ile yaptığımız her  görüşmede, ülke ve sağlık sektörü ile ilgili görüşleri ve önerileri, dikkat çekti
                Sayın Prof. Dr. ÜNLÜOĞLU, devlet ve Tıp adamı olarak yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile örnektir.  Alçak gönüllü, muhasebe ve murakabe insanı,  bir tıp adamımızdır.  Milli menfaatleri ve milli bekayı da her şeyin üstünde tutar.
              Kendisini,  ESOGÜ öğretim üyesi olarak tanımıştım.  Bir yönetici ve öğretim üyesinin, sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de sahip olduğunu. her ziyarette tanık oldu..        
                  Faktörler, ne kadar değişse de, değişen koşullara uyan ve insanlarla, iyi ilişki kurabilen, imkânların elverdiği sürece de, her etkinlik ve faaliyetin içinde, olmak isteyen, bir yapıdadır.
                Sayın Prof. Dr. ÜNLÜOĞLU, devletini ve öğretim üyesi olduğu, ESOGÜ’ yü, layıkıyla da temsil eder, yaşantısı, davranışı, düşünceleri, fikirleri ve icraatı ile de örnektir. Devlet ve, tıp biliminin ve toplumun olmaz değerlerinden, asla taviz vermez.
              ESOGÜ Aile Hekimliği Anabilim Dalı, 1994 yılında Sayın Prof..Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU tarafından kurulmuştur.
              Aile Hekimliği Anabilim Dalı, tıp fakültesinde mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası eğitime aktif olarak katılmaktadır.   
              ESOGÜ Tıp Fakültesi, Aile Hekimliği Anabilim Dalı, ülkemizde, alanındaki ilk  örneklerden biri olan ve 1999 yılında kurulan Mesleki Beceriler Laboratuvarı’nda 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin eğitimlerine katılmaktadır.
            Aile Hekimliği Anabilim Dalında uzmanlık eğitimi 2003 yılında başlamıştır. Anabilim Dalımız Tıp Fakültesi’nin yanı sıra çalışma konularında Üniversitemizin diğer eğitim birimlerine ve ilimizdeki diğer eğitim kuruluşlarının eğitimlerine, destek olmakta, topluma yönelik eğitimlere katkıda bulunmaktadır.
         Aile Hekimliği Anabilim Dalı,hastane, Check-up Merkezi’nde; hastalıkların erken tanısını sağlamak ve risk faktörü taşıyanları saptamak amacı ile başvuranları fiziksel muayene  ve gerekli laboratuvar tetkikleri ile değerlendirmektedir. 
               ESOGÜ Aile Hekimliği Anabilim Dalı kurucusu ve halen de başkanı olan, Sayın Prof. Dr. ÜNLÜOĞLU,9 Ocak 1958 Sivrihisar/ESKİŞEHİR doğdu. 1976’da Eskişehir Anadolu Lisesinden, 1982 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi, bitirdi.
               Başçiftlik Sağlık ocağında, doktor olarak çalıştı. Sonra Eskişehir-Çifteler ve Eskişehir il merkezinde çalışmayı takiben, 1988-1991 yıllarında Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesinde, aile hekimliği uzmanlık eğitimini aldı.
                 1987 ve 1991 yıllarında Eskişehir Sağlık Müdür yardımcılığı yapan Prof. Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU; Eskişehir AÇSAP Merkezinde çalışmasını, 1991’de Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde yardımcı doçent olarak göreve başladı.
                Aile hekimliğinin ülkemizde ilk akademisyeni olan, Sayın  Prof. Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU, 1998’ de doçent, 2003 yılında profesörlüğe atandı.
               Aile Hekimliği Anabilim Dalı (kurucu) başkanlığının yanı sıra; Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelikleri, Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu (TAHYK) kurucu başkanlığı, ESOGÜ Hastanesi başhekim yardımcılığı ve başhekimliği görevlerinde bulundu.
              2006 yılında Aile Hekimliği Uyum Eğitimleri Eskişehir İl Eğitim Koordinatörlüğünü yürüttü.    2007-2010 yılları arasında Eskişehir Sağlık Yüksekokulu (ESYO) Müdürlüğünü yaptı.
               Sayın Prof. Dr. İlhami ÜNLÜOĞLU, ayrıca; 1997’den bu yana SHMYO Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği Programı (kurucu) Başkanlığını yapmakta ve kurucularından olduğu Aile Hekimliği Eğitim Araştırma Derneği (AHEAD) başkanlığını ve Türkiye Aile Hekimliği Vakfı (TAHEV) Mütevelli Heyet Başkanlığını sürdürmektedir.
               Sayın Prof. Dr. Ünlüoğlu, 5’i uluslararası olmak üzere 14 bilimsel kuruluşun üyesi ve Paramedik Derneğinin Onur üyesidir. Yirmi dört derginin editörler kurulu üyeliği veya hakemliğini yapmakta olan Dr. Ünlüoğlu’nun üçü uluslararası olmak üzere 6 bilimsel ödülü var.
               Biri yurt dışı olmak üzere, 3 kitap editörlüğü, ulusal ve uluslararası toplam 122 makalesi ve 170 bildirisi mevcuttur.
                 Eylül 2011 yılından 2018 yılına kadar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı görevi yaptı.
                 Sayın Prof. Dr. ÜNLÜOĞLU, bu güne kadar da yaptığı çalışmalarda, makam ve mevki sahibi olabilmek için değil,  halkına ve sahip olduğu kurumlara, en iyi şekilde  hizmet edebilmek caba gösterdi. Başarılı çalışmaları ile de övgü aldı.
                  Sayın Prof. Dr. ÜNLÜOĞLU, devlet ve tıp adamı olarak, doğruluk ve dürüstlük felsefesinden ayrılmadı ve ilkeli bir duruş sergiledi. Her görev yaptığı kurumda  toplumun  çıkarlarını gözetti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi