4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

TÜED ESKİŞEHİR ŞUBESİ

    Bireyler, tek başlarına ihtiyaçlarını karşılayamaz ve sorunlarına çözüm bulamazlar. Bu nedenle de aynı değerlere ve çıkarlara sahip bireylerin, ortak çatı altında toplanarak etkin şekilde seslerini duyurup,  güç kazanmaları gerekmektedir.
          Ülkemizdeki örgütlenmelerde, bireyler kurdukları sivil örgütler aracılığıyla kendilerini daha bilinçli ve yeterince ifade edebilmektedirler
          Ayrıca ülkemizde, sivil örgütlenmeler, üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını korumaya ve geliştirmeye çalışırken, psikolojik gereksinimlerine de hizmetler üretebilmektedir
            Ülkemizde, üyelerinin haklarını, her platformda başarıyla savunan, hatta alan pek çok sivil toplum örgütü vardır. Bu örgütlerimizden biri de TÜED Eskişehir Şubesidir.
             TÜED Eskişehir Şube Başkanı Sayın Arif DURU; liyakat sahibi bir insanımızdır. Çalışma hayatını ve emeklilerle ilgili gelişmeleri, hatta ülkedeki sorunlarını yakından takip ettiği gibi, bu alandaki gelişmeleri muhafaza ettiği, çok zengin bir arşive de sahiptir.
          Sayın DURU, yıllardır. her platformda, üyelerinin, her türlü haklarını korumak, geliştirmek ve üyeler arasında, her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, üyelerin, dul ve yetimlerin, sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden, sorunlarına çözüm bulmak, menfaatlerini, korunmak için de ciddi çaba gösteriyor.
            Her zemin ve platformda, TÜED Eskişehir Şube Başkanı olarak,  emeklilerle ilgili düşünce, görüş ve taleplerini hükümet, siyasi partiler ve kamuoyu ile paylaşıyor.
              Sayın DURU’ emeklilerin, haklarını, her şart, zemin ve platformda, en iyi şekilde savunur. Özellikle de işçi emeklilerinin her sorununu, ilgililere iletmede ve mücadele ciddi gayret gösterir. Kamuoyu yaratmak için de her fırsatta, medyayı aracı yapar. Bu alanda da örnek bir yöneticidir.
              Diğer yandan Sayın DURU, işçi emeklileri, dernek çatısı altında toplanmasına ciddi katkıda bulundu. Koordine etti, Bu çabalarını da en iyi bir biçimde değerlendirdi. Bu sayede görev aldığı gün, 2.300 olan üye sayısını, görev süresi boyunca, başarılı ve verimli çalışmaları sayesinde, üye sayısını, 35.310 ulaştırdı.
              Bu durum bile, başlı başına çok büyük başarıdır. Derneği borçlu almasına rağmen, mevcut büroda, onun döneminde derneğin malı oldu. İşçi emeklileri ile ilgili tüm mevzuatı bilir ve takip eder.
             Sayın DURU, üyelerini ev sahibi yapmak için de büyük caba gösteriyor.               
               Eskişehir İl Defterdarlığı, Milli Emlak Müdürlüğü, Odunpazarı  İlçesi, Mamuca Mahallesi hudutları içerisinde kalan, Maliye Hazinesine ait olan toplam, 624.571,04 m2 yüzölçümlü taşımazdın, Türkiye Emekliler Derneği(TÜED), Eskişehir Şubesi’ nin, Eskişehir’ de, bulunan üyelerine, bedelsiz devretti.
              Konut alabilmek için, derneğe 2700 yeni üyenin kaydedildiğini, belirten Başkan Sayın DURU, “ 1300 eski üyede, konut imkânından yaralanabilmek için başvurusunu yaptı. Bugüne kadar derneğe, yapılan başvuru sayısı, dört bin kişiye ulaştı.
               Sayın DURU, üyelerini, ev sahibi yapmak ve bu alandaki özellikle de TOKİ’ den kaynaklanan sorunları, aşmak için de ciddi gayet gösteriyor.
               Sayın DURU, gelen siyasi iktidarın, halkın refah seviyesini, özellikle de yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren, memur, işçi, emekli, dul ve yetimler için, çok şey vaat ettiklerini, ancak yeterince yerine getirmediklerini her vesile söyler..
              Sayın DURU, emekli aylıklarında eşitliği sağlanması için, intibak yapılmasını, alt sınır emekli aylığının, asgari aylığı ile eşitlenmesini, emeklilerimize dini bayram öncesi ödenen ikramiyelerin güncellenmesini, bir artı sistemine endekslenmesini istiyor.
              Ayrıca sağlık hizmetlerinde katkı paylarının alınmamasını, vergi idesi karşılığı olarak, getirilen yüzde 4,5 arasında, değişen ek ödeme oraklarını yüzde 10’ na yükseltilmesini, evi olmayan emeklilerin, TOKİ vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi yapılmasını da vurguladı.
               Sayın DURU, emekli aylıklarına yapılan, yüzdeli  zamların aylıkları düşük olanların aleyhine bir uygulamaya dönüştüğünde, seyyanen zamanların yapılasını, millî gelir artışından emeklilere de  pay verilmesini de  öneriyor..
                Emeklilerimize değer verilmeli ve sorunları da çözülmelidir. Nitekim Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur." demiştir.
              Ülkemizde emeklilerin yaşam birikimlerine ve tecrübelerine her zaman değer verilmelidir. Yaşamın, her alanında da  bu birikimlerinden yararlanılmalıdır. Çünkü bir Alman atasözüne göre tecrübe, ruhu ve kalbi iyileştirir, aklın öğretmeni, düşüncenin de rehberidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi