Eskişehir'deki madencilerin haykırışları dinmiyor

Eskişehir'deki madencilerin haykırışları dinmiyor
 Muhabir
Eskişehir'de eylem yapan 190 kömür madeni işçisi açlık grevine son verip, yer altında başladıkları eylemlerini yeryüzünde devam ettiriyor

Eskişehir'de süresiz izne çıkarmaları, ödenmeyen tazminatları ve haklarını alamadıklarını gerekçe gösterip eylem yapan 190 kömür madeni işçisi açlık grevine son verip, yer altında başladıkları eylemlerini yeryüzüne taşıyarak oturma eylemine geçmesinin üzerinden 16 gün geçti.

“MANSUR YAVAŞ’TAN MADDİ DESTEK”

Oturma eylemi devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da maden işçilerine destek geldi. Yavaş, işçilere 5’er bin lira maddi yardım da bulundu.

İşçiler talepleri yerine gelinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GELİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK”

Maden işçilerinden Fatih Almalı, eylemin son durumu hakkında bilgi vererek, “Bugün çocuklarımın eğitim ve okul ihtiyaçlarını görmek için geldim. Gördükten sonra iş yerindeki eylemime devam edeceğim. Şu ana kadar verilen sözler yerine getirilmedi. Verilen sözler yerine getirilene kadar verilen sözler devam edilecek. Bütün arkadaşlarımızla aynı fikirde olduğumuzu belirtirim. Sayın Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız ve şube başkanımız verdikleri destekten ötürü teşekkür ederim. Devlet büyüklerimizin bu işe el attıktan sonra bu sorunların çözüleceğine inanıyorum ve destekleri için teşekkür ediyorum. Desteklerinizin devamını rica ederim” dedi.

“OTURMA EYLEMİ DEVAM EDİYOR”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık ise, “İlk başladığımız gibi oturma eylemi devam ediyor fakat işi hiç aksatmadan verilen görevler yapılıyor. Sadece verilen sözlerin yerine gelmesi için bu eylem sonuna kadar devam edecek. Şu an bireyselleri ve icraları yatırdılar, Temmuz ayının eksik kalan maaşını da Cuma gününe kadar yatırmışlardı, sonra Ağustos maaşı ve sigortaların düzenlenmesi, Ekim, Kasım, Aralık üç ay boyunca da kıdem tazminatının taksitleri kaldı” ifadelerini kullandı.

“BİRAZ KENDİLERİNE GELEDİLER”

İşçilerin biraz kendisine geldiğini aktaran Kocabıyık, “Bireysel emeklilik paralarını aldıkları için biraz kendilerine geldiler. Herhangi bir aksaklık yok, herhangi bir sıkıntımız yok. Sadece verilen sözlerin yerine gelmesi için devam ediyor. Eylem 16’ıncı gününe girdi. Kırmızı çizgimiz geriye dönük haklarımızı alıncaya kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.