Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Allah alır intikamını, sabret…

Hani sözünün eri olmak diye bir tabir vardır, eskiler birinden bahsederken çok kullanırlar. Verdiği sözü ne pahasına olursa olsun yerine getiren kimseler için söylenir. Mert, dansöz gibi kıvırmayan, yiğit insanlara denir sözünün eri diye. Şimdilerde pek kimse için duyamıyoruz bu sözü nedense. Dedim ya her güzel şey gibi sözünün eri olanlarda eskilerde kaldı. Şimdinin menfaat dünyasında ne yazıkki herkes çıkarı kadar adam. Paranın gücüyle konuşulan bu dünyada herkes ederi kadar…

Kimse dört dörtlük değil. Herkesin kusurları var. Hataları var, yanlışları var. Özür dilemek ise bir erdem. Hatayı anlamak, içerlemek, üzülmek, bir daha tekrar etmemek… Zaten hata kabul edilmedikçe dilenen özrün, davranış değişmedikçe edilen yeminin, eylemle desteklenmedikçe, verilen sözün bir önemi olamaz ki. Bile isteye kaybetme korkusu olmayan ve seni haketmeyen bir insanın hayatında kalmasına zaten kesinlikle izin verme. Kaybetmek istiyorsa seni bırak gitsin. Gitmesine üzülme, bunu kendin için bir şans say. Çünkü bir insan birine sürekli yanlış yapmaz. Hata bir kez yapılır, tekrarlanıyorsa bu artık hata değildir resmen aptal yerine koymaktır, güven sarsmaktır ve gururlu insanlar için bunun da asla bir daha geri dönüşü yoktur.

Kimse bu dünyaya kendini kahretmek için gelmez. Kimseyi annesi her gün ağlasın diye doğurmaz, babası kimseyi üzülsün, acı çeksin diye büyütmez. Herkes hayatta mutlu olmak ister, hayallerini gerçekleştirmek, güzel bir yuva kurmak, aşık olmak, sevmek sevilmek, iyi bir işte çalışmak, para kazanmak ister. Boşuna dememişler Allah hep iyilerle karşılaştırsın diye. İşte sen böyle toz pembe hayaller kurarken çıkar karşına bir hayırsız, kitapsız sana hayatı zehir eder. Anandan emdiğin sütü burnundan getirir. Güvenin sarsılır, inançların yok olur, kalbin kırılır, yaşama gücün tükenir adeta. Sevmeye tövbe edersin.

Çünkü güveni kırılmış bir sevgi, kökleri çürümüş bir ağaca benzer. Başkaları nasıl göründüğünü bilir, ama sadece sen ne yaşadığını bilirsin. Bekara karı boşamak kolaydır derler, kimse senin içinin yangınlarını bilemez. Onun için üzülme, kurtuldum de. Yeni bir başlangıç yap kendine ve yeni hayatına merhaba diyerek, hayata inat gülümse. İnan bana güzel günler yakın. Unutma kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Allah alır intikamını, sabret. Hem hayatta hep kötüler yok. Bu dünya iyilerin yüzü suyu hürmetine dönüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi