Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Kadın gülerse, dünya güler…

Yine bir 8 Mart daha geldi. Kutlamalarla, jestlerle, kadınlara verilen karanfillerle, bulunulan iyi dilekler ve güzel temennilerle, hatta hediyelerle... Ama zaman bu!.. Durdurmak mümkün değil. Sadece diğerleri gibi takvimdeki bir gün. Ne yazıkki her gün gibi... Gün geçecek, gece saatler 12'yi gösterecek, takvimden 8 Mart koparılıp gidecek. Sonra mı? Her sene olduğu gibi yine tüm güzellikler 8 Mart’ta kalacak. Peki bir şey değişecek mi biz kadınların hayatında? Hayır, herşey ne yazıkki aynı olacak. Seneye 8 Mart’ta tek bir gün yine değişmiş gibi yapılacak sadece, reklamlar oynayacak o kadar!..

Kadınlara reva mı bu? Kadınlar böyle yaşamayı hakediyor mu? Hayır!.. Kadınlar o kadar çok şey hakediyor ki oysa...

Beyler, kadınların günlerini kutlamak yerine, ömürlerini uzatmak için onlara her fırsatta yardımcı olup, hayatlarını korusanız, onlara el kaldırmak yerine, nefes almalarını kolaylaştırsanız, küfretmek yerine, omuzlarındaki yüke ortak olsanız, şiddet göstermek yerine, sevip baştacı etseniz olmaz mı?

Bir kadın süslendikçe değil sevildikçe güzelleşir, bir kadın makyajıyla değil, gülümsemesiyle hoş görünür. Kadın anadır, bacıdır, eştir, evlattır. Kadın evi çekip çevirendir, o evin asıl temel direğidir, neşesidir. Kadın kutsaldır. Cennet bile anaların ayakları altındadır.

Artık tacizler, tecavüzler, vahşice işlenen cinayetler son bulsun. Kadınlar layık oldukları gibi yaşasın, dünya onlarla renklenip, daha güzel olsun. Çünkü kadın elinin değdiği her yer güzeldir, her şey güzelleşir. Kadın gülerse evde çocuk güler, koca güler, aile güler, dünya güler…

Biz Cumhuriyet kadınları olarak Atamızın yolunda kendi ışığımızla ve doğrularımızla ilelebet yılmadan ve korkmadan yürüyeceğiz. Sevgili beyler, yolumuza çıkmak yerine bizimle kol kola o yolda yürümeniz bize güven, mutluluk ve onur verir. Bize çelme takmak yerine destek olun, bizi kırmak yerine sevin. Siz bizim arkamızda ve yanımızda olun ki biz de size sonsuz başarı ve sevgiyi sunalım. Birlikte el ele dünyayı gelecek nesillerimiz için daha yaşanabilir kılalım ne dersiniz?

Hem evlat yetiştiren, hem de pes etmek nedir bilmeden azimle, hırsla, namusuyla çalışıp evine katkıda bulunan, dünyayı güzelleştiren tüm emekçi kadınlara selam olsun… Sadece senede bir gün değil, biz kadınlara her gün 8 Mart Kadınlar Günü olsun!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi