Seda Kağıtcı

Seda Kağıtcı

Memleketim çiçek açtı

Geçtiğimiz Pazar günü yerel seçimler yapıldı ve halk sözünü sandıkta söyleyerek belediye başkanlarını seçti. Milletimize ve şehrimize hayırlı olsun. Demokratik bir seçim oldu genel anlamda, kazasız belasız, sakin, saygı içerisinde...

Türkiye genelinde bu kez beklenilenin çok üzerinde çok daha farklı bir sonuç çıktı. CHP birinci parti olarak bu seçimi tamamladı. Laf aramızda emeklilerin ahı tuttu. Halk önce cüzdanına, olmayan parasına sonra buzdolabına baktı. Konu artık kaynayamayan tencereye kadar gelince de 31 Mart’ta insanlar gidip öyle oylarını kullandı. Bunalanlar, şımaranlara dersini verdi. Halk ekmeğine, mahsülüne, toprağına sahip çıktı. Bir şeyler değişsin artık dedi. Canına tak ettiğini gösterdi belkide. Çünkü millet sözünü sandık aracılığıyla söyler ve uyarısını sandık aracılığıyla yapar. Yaptı da… Bunun için mutluyuz, yeniden umutluyuz yarınlarımızdan. Bu sadece bir seçimdi evet ama yarattığı değişimle de bir şeylerin başlangıcı olacak bence artık.

Türkiye genelinden sonra kentimize gelirsek, Eskişehir de üç belediyeyi de yine CHP alarak, halk sandıkta Eskişehir’e ve Eskişehirlilere yakışır bir cevap verdi ve başkanlarına yola devam dedi. Fakat bu kez Eskişehirlilerin bir kadın başkanı oldu. Ayşe Başkan… Kentimizin ilk kadın başkanı. Ne mutlu!… Eskişehir’e şimdi bir kadın eli değecek ve şehrimiz inanıyorumki daha da renklenecek, güzelleşecek.

Geçirdiğimiz şu çeyrek asırda kentimizi bir marka yapan Yılmaz Büyükerşen’in katkılarını Eskişehir halkı olarak hiç birimiz inkar edemeyiz. Emekleri için Yılmaz hocaya teşekkür ederiz. İnanıyoruz ki Ayşe Ünlüce de Yılmaz hocanın emanetine sahip çıkarak şehrimiz adına güzel işler yapacaktır. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un zaten yeniden seçilip görevlerine devam edeceklerini öngörüyorduk. Öyle de oldu. Sevildiklerini ve halkın güvenini kazandıklarını bir kez daha gördük, halk memnuniyetini sandıkta gösterdi. Başkanlarımızı kutluyor ve hayırlı olsun diyerek onlara başarılar diliyorum.

Her şey çok daha güzel olsun, her zaman güzel olsun hepimiz için inşallah. Bahar geldi hem kentime hem ülkemin dört bir yerine. Vatanımıza, milletimize uğurlu gelsin bu seçim. Hep birlikte, kavgasız, ötekisiz, önce insan olduğumuzu unutmadan, sevgi ve saygı içerisinde güzel günlere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Seda Kağıtcı Arşivi