
Vedat Alp
Sürekli suçlamada bulunmak yerine sorunlara çözüm arasa
AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı olmak’’ istedi.
Yerel seçimlere AK Parti adayı olarak katıldı.
Oldukça iddialı olduğu seçimlerde ağır bir yenilgiye uğradı.
Seçimi kazanan CHP adayı Ayşe Ünlüce ile arasında bugüne kadar benzeri görülmemiş bir oy farkı var.
Daha önce de dile getirdik.
Nebi Hatipoğlu, belediye başkanı olamadı ama ‘’belediye denetimcisi’’ gibi oldu.
Yaptığı tüm açıklamalar belediyelere yönelik…
Hepsi de ‘’suçlama’’ içeriyor.
Dün yeni bir açıklama yaptı.
Yine belediyeye yönelik suçlama içeriyor.
Bu kez hedefinde Odunpazarı Belediyesi var.
‘’Risk taşıdığı için yıkım kararı verilen Osmangazi Ortaokulu binası önce Osmangazi İlkokulu binasına taşınıp, ardından Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nun boşalttığı binaya taşınarak burada eğitim-öğretimini sürdürüyor.
Odunpazarı Belediyesi'nin daha önceden yaptığı imar planı değişikliği sebebiyle okulun yıkılıp yeniden yapılması için inşaat ruhsatı alınamayacağından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü'ne plan tadilatı başvurusu MEB tarafından yapılıyor. Bakanlığımızın, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan plan tadilatına, Odunpazarı Belediyesi'nin açmış olduğu dava sonucu Eskişehir İdare Mahkemesi'nin Kararı ile yürütmesi durduruluyor. Peki ne oluyor? Öğrenciler, aileler ortada kalıyor. Şimdi belki de yıllar sürecek bir dava ile devletimiz çok ihtiyaç olan bu okul binasını yapamıyor.
Şimdi sizlere soruyorum; insan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi?"
Nebi Hatipoğlu’nun açıklaması böyle…
Ağır suçlamalar içeriyor.
Ancak ‘’haklı’’ demek çok zor…
Yapılan bir yanlışın düzeltilmesi için yargıya başvurmak ‘’suç’’ olur mu?
Elbette ki olmaz…
Odunpazarı Belediyesi ‘’yargıya başvurdu’’ diye suçlanamaz…
Herkes yapsa bile bir milletvekili olarak Nebi Hatipoğlu’nun yapmaması gerekir.
Gel gör ki, yapıyor.
Suçlamaları karşılıksız kalmadı.
Odunpazarı Belediyesi tarafından verilen bir yanıt var.
“Yeşil alanların korunması, hem yasal bir zorunluluk hem de gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğumuzdur. Bu nedenle, ilgili bölgede yapılmak istenen değişikliklere karşı gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.
Eskişehir İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı, plan değişikliğinin imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Belediyemiz, her zaman kanunlara uygun hareket etmekte ve halkımızın haklarını koruma görevini yerine getirmektedir. Aynı şekilde devlet kurumlarımızın da kanunlara uygun şekilde hareket etmesini beklemek en doğal hakkımızdır.
Odunpazarı Belediyesi, eğitim yatırımlarını desteklemekte ve bu projelerin yasalara uygun şekilde hayata geçirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Yargı kararı, belediyemizin eğitime karşı olmadığını, aksine çevre ve şehircilik ilkelerini koruma sorumluluğunu yerine getirdiğini göstermektedir.
Mahkeme kararını “eğitime düşmanlık” olarak göstermek, halkımızı yanıltma çabasından başka bir şey değildir. Bu süreçte amacımız, sadece yasalara uygun hareket ederek kamu yararını gözetmektir. Odunpazarı Belediyesi, kamu yararını, yasalara uygunluğu ve şeffaflığı esas alarak hareket etmeye devam edecektir. Eğitime verdiğimiz desteğin de çevreyi koruma kararlılığımızın da halkımız tarafından takdir edileceğine inanıyoruz.’’
Odunpazarı Belediyesi tarafından verilen yanıt da böyle…
Bu yanıt karşısında Nebi Hatipoğlu’nun ne düşündüğünü bilemiyoruz…
Ancak bir daha yeni suçlamalarda bulunurken iyi düşünmesi gerekir.
AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu, eğitime ve öğrencilere çok önem veriyorsa yapması gerekenler oldukça fazla…
Hepsi bir yana Eskişehir’in sembol kurumlarından olan Eskişehir Anadolu Lisesi binası hala yapılmadı.
İktidar partisi milletvekili olarak şu işe bir el atsa…
Daha yararlı bir iş yapmış olur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.