4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

GÜRLİFE' E SAHİP ÇIKILMALI

            Eskişehir, 1950’li yıllarda, Türkiye’nin, altıncı büyük kenti idi. Bugün ise 27. sıradadır. Geçmişte, yatırımlar, sürekli ivme kazanırken, bugün istenen boyutta değildir. çünkü Eskişehir’e, düşünülen, hatta kaynağı bulunan, pek çok proje, ya başka illere kaydırıldı, ya da ilgisizlikten atıl kaldı.. Geçmiş yıllarda, her hükümete bakan veren kent, Siyasi platformda, sürekli erozyona uğradı. Sonuçta da güç kaybetti. 


          Elbette bu arzu edilmeyen gidişin, sebep/sebepleri ortadadır. İlde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, bürokratlar, milletvekilleri, Kurum/kuruluşlar ve halkımız arasında arzu edilen boyutta, güç ve işbirliği yok.


             Bu tablo, kentin kaderi değildir. çünkü Eskişehir, bünyesindeki maddi ve manevi değerleri 3 üniversitesi,  ve demografik yapısı ile bu tabloya, ne layık, ne de mahkûmdur. Yapılması gerekenler de ortadadır.


             Yeter ki Eskişehir deki, kişi/kişiler ve kurum/kuruluşlar, özellikle siyasiler ve milletvekilleri, elini taşın altına koysun, art niyetli düşünceleri, bir tarafa bırakarak," EKİP" çalışmasını, her alana hakim kılsınlar. Eskişehir’in, içte ve dıştaki menfaatleri ve sorunlarının çözümü karşısında, birlik ve beraberlik içinde hareket etsinler.


           Türkiye’de, her alanda söz sahibi olmuş iller, kentin sorunlarının çözümünde ve ilin menfaati olan gelişmelerde, merkezi idareye karşı,  birlikte hareket ediyorlar; Siyasi, odaklar bile, kentlerinin, bugününü ve geleceğini birlikte düşünebiliyorlar. 
           İşte Kayseri, Konya ve Gaziantep… 


           Yıllardır, birlikte düşünüp, birlikte karar veren iller, her alanda çıtayı yükselttiler. Geçmişte, Eskişehir’den, daha iyi konumda olmamalarına rağmen,  birlikte hareket ettikleri için,  her alanda, özellikle de sanayi de büyük aşama kaydettiler.


         Bu illerimizdeki iş adamları, artık il dışına da yatırımlar yapıyorlar. Bu insanlarımızdan biri de Gaziantepli iş adamı, Sayın Mehmet Tayfun öZKAYA’dır.  Gaziantep’ de iplik halı tekstil kolunda, 5 fabrikası olan iş adamımımız, bünyesinde 1500 kişiye istihdam sağlamakta, diğer şirketleri ile birlikte, aile şirketlerinde, toplamda 3500 kişi çalışmaktadır.


           Gaziantepli iş adamımız, Sayın Mehmet Tayfun öZKAYA,  aynı zaman da bir Ekişehirlidir. çünkü Eskişehirli olmak, Eskişehir’de, doğmak değildir. Bir insan, "Ben Eskişehir’de, yaşayacağım, Bu şehirde üretip, insanımız iş, aş sağlayacağım, yerel safi hâsılaya katkıda bulunacağım, diyorsa, insanın, doğum yeri, nere olursa olsun, O, gerçek bir Eskişehirlidir. 


              Sayın öZKAYA, Eskişehir de, özel bir üniversite ve üniversite hastanesi açmak için, yola çıktı. Eskişehir’e, ilk defa özel bir üniversite hastanesi açmak, bu alanda kazandığı haklarını da kaybetmemek amacıyla, GüRLİFE Hastanesini gerçekleştirdi.


         GüRLİFE Hastanesi, SGK ile normal bir şekilde, zamanında, anlaşma imzalansa, hem Meşelikteki,  özel üniversite hastanesi olarak planlanan ancak yarım kalan hastane tamamlanacak ve özel GüRLİFE Hastanesi,  gerçekleşirilecek olan özel  üniversite ve hastanede, toplam en az 1000 kişiye istihdam sağlanacaktı.


            Mevcut GüRLİFE Hastanesi,  154 yatak, 46 yoğun bakım yatağı ile ilin, en büyük özel hastanesi özelliğinde. 1 hafta önce de sağlık bakanlığı tarafından denetlenip,  A sınıfı olan bir hastane, cihaz yatırımı bakımından da bölgede, en gelişmiş teknolojiye de sahiptir.


            Hastanede, 130 aktif çalışanı var. SGK ile anlaşma sağlanırsa, 450 kişi kişi çalışacaktı.  bünyesinde,  Sayın Prof. Dr. Enver İHTİYARr gibi çok kıymetli doktorlar ve klinisyenler var. Eskişehir’ in de , en kaliteli ve en ucuz özel hastanesidir.


            Gürlife Hastanesi’ nin, fiziki yapısı, çevre düzenlemesi, tıbbi cihaz donanımı, iç mekân ferahlığı, temizliği ve en önemlisi, her bıranşta tecrübeli doktorları ve başarılı ameliyatları ve yönetim kadrosu ile çağdaş standarlarda, bir hastane olarak gördük.


             GüRLİFE, imkân, olanak, ilke", "Standart" ve kural" ları ile de örnek, bir sağlık kuruluşudur. "önce insan ve sağlık" prensibini benimseyen, idealist bir kadroya sahiptir. Randevular günlük. kuyruk yok. İşlemler çok kolay. Hastalarla ilgili, tanı, teşhis ve tedavide zaman yeterlidir. Hijyen ise örnek teskil edecek niteliktedir.


            Fevziçakmak Mahallesi'nde, faaliyet gösteren özel Gürlife Hastanesi, başvuru tarihi itibarıyla 11 aydır,  SGK ile anlaşması yapamayınca, kapatma kararı aldı. SGK ile neden anlaşma yapılmadı, en iyi siyasiler, Sağlık Bakanlığı ve SGK ilgilileri, bilir ama GüRLİFE Hastanesi, kapatılırsa, kaybeden, sağlık sektörü, özellikle de Eskişehir halkı olacaktır.


               GüRLİFE Hastanesi’ nin, kapanmasın da Eskişehir’ de, bazı kişi/ kişilerin, özellikle de siyasilerin, ilgillerin,  payı var mı bilinmez. Şayet varsa, ETO Başkanlarımızdan, iş adamımız,  Sayın SARAR’ ın, söylediği gibi, “Kapalı kapılar arkasında, iş çevirenler, kentin yakasından düşmeli veya bu alışkanlıklarından da vazgeçilmelidir. çünkü geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de her alanda, kaybeden, Eskişehir olacaktır.


            Eskişehir’ de, GüRLİFE hastanesini gerçekleştiren ve  Meşelik’de, Eskişehir’ e, bir özel üniversite ve hastane kazandırmak isteyen, Gaziantepli örnek  işadamımız, Sayın Mehmet Tayfun öZKAYA’yı  kutluyor, halkımızdan, ilgillerden, özellikle de SGK’ dan,   siyasilerden, ETO, ESO gibi, sivil toplum örgütlerinden, Eskişehir’ de gerçekleştirmek istediği, ,sağlık ve eğitim alanındaki  yatırımlarına, sahip çıkılmasını bekliyoruz. çünkü insan yaşamında, sağlık ve eğitim, en önemli unsurdur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi