4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM)

İYİ Kİ TEGV VAR...

Yıllardır, TEGV ve Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’ nin çalışmalarını yakından izliyoruz. ülke ve Eskişehir, eğitimine ciddi katkıda bulunurken, çocuklarımızın, serbest zamanlarını değerlendirmede de diğer eğitim kurum/kuruluşlarına örnek oluyor.


 


Türkiye’nin, eğitim alanında faaliyet gösteren, en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), ülkenin, dört bir köşesinde faaliyet gösteren 72 etkinlik noktasında, ilköğretim çağındaki çocuklara, eğitim desteği veriyor. TEGV’in 1999 yılında Eskişehir’de kurulan, Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi, 5 Nisan tarihinde, 19. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.


Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi Yöneticisi Serpil öztürk, ekibi ve gönüllüler,“2017–2018 Etkinlik Yılı’nda, 31 farklı İlkokul ve ortaokuldan 4.381 çocuk üye 396 aktif gönüllü, desteğiyle TEGV’ in, etkinliklerinden yararlanıyor.


Ayrıca MEB-TEGV İş Birliği Anlaşması kapsamında, Eskişehir’de, bu yıl 25 ilkokul ile ortak çalışmalar yürütüyor.  Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi kuruluşundan bu yana 4.371 gönüllüsünün desteği ile 70.484 çocuğa eğitim desteği sağladı.


TGEV, çocuklarımızın serbest zamanlarını, değerlendirme açısından önemli kuruluşumuzdur. çünkü ülkemizde, öğrencilerin, serbest zamanlarını değerlendirme ciddi bir sorundur. Serbest zaman eğitimi, değişen eğitim anlayışı içinde önemli unsurdur.


Serbest zaman, daha müreffeh bir yaşama hazırlanma ve kişiliğin geliştirilmesi için kullanılması, yönünden iyi bir fırsattır. İnsanlar serbest zamanlarını, en değerli ve en yararlı bir biçimde değerlendirecek etkinlikleri seçmelidirler. Kuşkusuz serbest zamanın, özel bir etkinlikle değerlendirilmesi, bireyin, ilgi, yaş, cinsiyet, öğrenim, kültürel ve toplumsal durumuna bağlıdır


Serbest zaman eğitimi, Türkiye’de henüz yeni gelişmekte olan bir alan olmakla birlikte, son yıllarda, bu alanda yapılan çalışmalarda, artış gözlenmektedir. özellikle de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, bu alanda çok önemli bir kuruluştur. Bugüne kadar binlerce çocuğumuza, bu alanda hizmet götürdü.


TEGV’ in, hedefi, çocuklarımızın; Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine bağlı, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacak okul dışı eğitim programları oluşturmak ve uygulamaktır.


TEGV’ de, çocuklarımız bilgi ve beceri yönlerini tanırlar,  bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini kendisi ve toplum için, en uygun şekilde geliştirir, kendisi için gerekli ve yararlı donanımları kazanır, bireysel farklılıklarını görür, güçlü, sınırlı yönlerini anlar. Eğitim parklarındaki çeşitli aktiviteler ve yaşantılar içinde, kendini keşfeder.


TEGV’ in, Eskişehir’deki Atatürk Eğitim Parkı, Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi  kentteki çocuklarımızın, serbest zamanlarını değerlendirmek için, ciddi bir imkândır.  özellikle de çalışmalara hakim olan,  “Takım Ruhu”“Ortak akıl”, “Ortak payda”, “Hoşgörü”, “Diyalog” ve “ uzlaşma” gibi kavramlar, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından önemli unusrlardır.   


Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi,  sayesinde, çocuklarımız, ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda, karar alma, aldığı kararları uygulama ve sonuçları görme fırsatını yakalarlar. Serbest zaman etkinlikleri sırasında, sosyal bir çevrede arkadaşlarıyla paylaşımları artar, kalabalık bir ortamda var olmayı öğrenirler.


Ayrıca Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi ’ndaki projelerle,  yaratıcılığı, eksik öğeleri sezip, bunlar hakkında düşünme ve varsayımlar kurmak, bunları sınamak, sonuçları karşılaştırmak ve bu varsayımları değiştirip yeniden sınarlar.  Kalıplardan kurtulurlar, üretme ve üretmede özgür olabilme,  bunu gerçekleştirirken de, özden ayrılmama ve sapmama yeteneklerine sahip olurlar. 


Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’nde,  İlköğretim çağındaki çocuklara yönelik olan eğitim programlarımız Matematik, Fen, Okuma, Sanat ve Bilişim olmak üzere beş ana alanda toplanıyor; içerikleri çocukların kademe ve sınıf düzeylerine göre farklılaşıyor. Bunlara ek olarak, Birlikte öğrenelim programı ile , okula yeni başlayan 1. sınıf çocuklarının, uyum süreçlerini kolaylaştırmayı ve okula hazır bulunuşlarını, desteklemeyi hedefliyor. Programlar 10’ar hafta sürüyor.


TEGV’in, eğitim programları, alanında uzman danışmanlar ve TEGV eğitim uzmanları tarafından hazırlanıyor. Programları, uygulayan gönüllüler, çocuklarla buluşmadan önce gerekli eğitim adımlarını tamamlıyorlar. önce çocuklarla, çalışma süreçlerini öğrendikleri Temel Gönüllü Eğitimini, sonra da uygulayacakları programların, özel eğitimlerini alıyorlar. ve bu eğitimler ardından, çocuklarla buluşuyorlar.


TGEV’ le, çocuklarımız, özgüven sahibi, kendini özgürce ifade eden, yaratıcı, düşünen, sorgulayan, barışçı ve farklılıklara saygılı, bireyler olmak için, çalışmalarını ülke genelinde ve Eskişehir’ de, başarıyla sürdürüyor.


Kutluyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4-Mustafa KANTARCI (GÖZLEM) Arşivi