1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ)

Mahkemenin iptal kararları yeni planda düzeltilmediyse, meclis suç işler, meclis üyeleri de yargılanır...

Herkes hatırlayacaktır.
Eskişehir için hazırlanan 1/25 Binlik planlarla ilgili olarak mahkemeye gidilmiş, mahkeme çok sayıda yapılan başvuruların 18'ini dikkate alarak, söz konusu planları iptal etmişti.
Mahkemenin 18 itirazla ilgili "İptal" kararı üzerine de Büyükşehir Belediyesi, "Planların geneli bozuluyor" gerekçesiyle, söz konusu 1/25 Binlik planları geri çekmişti.
Sonrasında, Büyükşehir Belediyesi 1/25 Binlik planların yapımını İTÜ'ye verdi.
İTÜ de, yeni bir plan yaptı.
Söz konusu plan Büyükşehir Meclisine geldi, oradan da incelenmesi ve rapor hazırlanarak tekrar meclise getirilmesi için imar komisyonuna havale edildi.
Konu bu aşamadayken, 25 Binlik planlarla ilgili tartışma da başladı.
Büyükerşen cephesinden "Yine 25 Binlik planlar engellenecek" söylemleri gelirken, AK Parti cephesinden de "Yaptırılan planlar eksik ve yanlış dolu" söylemleri geliyor.
Hatta...
-"Bir önceki 25 binlik planların mahkemece iptal edilmesine neden olan hususlar bile düzeltilmemiş" açıklamaları yapılıyor.
Yeni yapılan 25 Binlik planları görmedik.
Dolayısıyla bu konuda herhangi bir fikir yürütmemiz mümkün değil.
Ancak...
Eğer AK Parti cephesinden gelen "Bir önceki 25 binlik planların mahkemece iptal edilmesine neden olan hususlar bile düzeltilmemiş" iddiası doğru ise, bu durum planların kabul edilmesini pek mümkün kılmayacağa benziyor.
Eğer, gerçekten bir önceki mahkemenin iptal kararlarına ilişkin hususlar yeni planda düzeltilmediyse ve plan bu şekliyle meclisten geçerse, meclis alacağı bu kararla "mahkeme kararına rağmen suç işlemiş" oldur ve bu karara oy veren her meclis üyesi hakkında dava açılır.
Yukarıda da söyledik.
Yapılan ve komisyonda bulunan yeni 25 binlik planları görmedik.
O yüzden yorum yapamıyoruz.

Ancak...
Temennimiz: umarız yeni planda, bir önceki planın mahkemece iptal edilmiş hususları, mahkeme kararına rağmen aynı kalmamıştır...
......

Bakalım ne olacak?

Yılmaz Büyükerşen "Harun Karacan'ın Muttalip'te arsaları vardı. Bu arsalar Botanik park yapılınca, mahkemeye giderek 25 Binlik planları iptal ettirdi" dedi önce.
Ardından...
Harun Karacan "Hoca hep aynı türküyü söyleyip geziyor. Ama sürekli bunu söylemesi artık iftiraya giriyor. Benim ve ailemin üzerine Muttalip'te 1 metrekare arsa bulsun, bulduğu her arsayı kendisine hediye edeceğim. Ona yol da gösteriyorum. Arasın Tepebaşı Belediyesini, Muttalip ve civarında Karacan soy isimli ne kadar tapu varsa çıkarttırsın. Hepsini kendisine bağışlayacağım" dedi.
Sonuç olarak...
Ortada Yılmaz Büyükerşen'in bir iddiası, bu iddiaya karşı da Harun Karacan'ın verdiği bir cevap var.
Bakalım bundan sonra ne olacak?

......

Yanlıştan dönmek de
bir erdemdir...
AK Parti'nin önceki gün yapılan yürütme kurulu toplantısında hoş bir durum yaşanmış.
Eski il başkanlarından Fikret Dönmez toplantıya davet edilmiş.
İl Başkanı Dündar Ünlü'nün yanına oturup, bir de konuşma yapmış.
Köşemizi takip edenler hatırlayacaktır.
AK parti yönetimlerini eleştirirken, eleştirdiğimiz konulardan biri de, partiye geçmişte hizmet etmiş insanların bir kenara itilmiş olmalarıydı.
Bu insanların, parti binasına çay içmeye dahi gelmemesini, yönetimlerin birer ayıbı olarak görüyorduk.
Eski il başkanı Fikret Dönmez'in parti yönetim toplantısına misafir olarak çağrılması bize göre, bugüne kadar yapılan yanlışı düzeltme adına önemli bir adım olarak çıktı ortaya.
İl Başkanı Dündar Ünlü'nın "Bundan sonra da bu tür toplantılarımıza eski il başkanlarımız ve milletvekillerimizi misafir olarak davet edeceğiz" açıklaması ise, AK partinin bu yanlıştan tamamen dönme niyetinde olduğunu ortaya koydu...
Ne diyelim?
Yanlıştan da dönmek bir erdemmiş öyle değil mi?
.....

Cafer Güven Cumhurbaşkanı
ile birlikte Güney Amerika'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sıralar Güney Amerika gezisinde.
Peru, Şili ve Ekvator ülkelerini gezecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Amerika gezisine bazı bakanlarla birlikte ülkenin önemli sanayici ve işadamları da katılıyor.
İşte bu işadamları içinde bir de Eskişehirli var.
D işadamı Cafer Güven.
Cumhurbaşkanının Güney Amerika gezisi daveti alır almak katılmış geziye.
Şili'deyken telefonla konuştuk.
Bu tür gezilerin büyük yayarı olduğunu söyledi önce.
Ardından da...
-"Cumhurbaşkanının gezisinde Türkiye'nin önemli ve iş hacmi bir hayli büyük işadamları var. Gezide hem işadamları olarak birbirimizle kaynaşıyoruz, hem de gittiğimiz ülkelerde her birimiz çeşitli işler bağlıyoruz" dedi.
Dahası...
Cumhurbaşkanının bu önemli gezisinde Eskişehirli tek işadamı olmaktan dolayı da ayrı bir mutluluk yaşadığını, zira bu gezide Eskişehir'i temsil ettiğini ifade etti.
Cafer Güven, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de bu tür gezilere katıldığını söylüyor.
Eskişehir'den daha çok işadamının bu gezilere katılması gerektiğini de belirtip "bu geziler hem kendi iş potansiyelimizi arttırmak, hem de Eskişehir'de yeni iş imkânları yaratmak açısından son derece önemli" diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1-Murat TAŞKIN (BİZDEN SÖYLEMESİ) Arşivi